TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio PRG 110T 7VDR ve PRG-130 Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Casio PRG 110T 7VDR ve PRG-130 Hakkında Bilgi

Mesaj ayturk » 07 Tem 2010, 15:56

Merhaba,

Arkadaşlar Casio PRG-110T-7VDR marka saati almak düşüncesindeyim.

Bu konuda ki ayrıntılı fikirlerinizi öğrenmek isterim...

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
ayturk

Re: Casio PRG-110T-7VDR hakkında bilgi...

Mesaj drk » 07 Tem 2010, 18:15

Foruma hoşgeldiniz.

Aynı seriden PRG-110Y-1VDR modeli var bende. Sizin düşündüğünüz saatin silikon kayışlı ve ters ekranlı olanı. Yani siyah lcd üzerine beyaz sayılar. Genellikle spor yaparken takıyorum, gayet sağlam ve kullanışlı bir saat. Ancak birçok komplike cihazda olduğu gibi bütün fonksiyonlarını tam olarak yerine getiremiyor. Mesela termometrenin sağlıklı ölçüm yapabilmesi için kolunuzdan çıkarıp saatin ortam ısısına gelmesini beklemek zorundasınız. Altimetre gps yardımıyla çalışmadığından hassas ölçüm yapmak tamamen hayal hatta bazen gerçek değerin çok uzağında sonuçlar verebiliyor. Barometre ve pusulası iyi çalışıyor ama bu fonksiyonları da zaman zaman kalibre etmek gerekiyor. Bir diğer beğenmediğim özelliğide camı plastikten olduğundan darbelerden kolay etkileniyor, saati korumak gerekiyor, açıkcası spor aktiviteler için yapılan bir saat için bu özellik tezat oluşturuyor. Gerçi fiyat kategorisine göre zaten daha üstün özellikleri beklemek yanlış olur. Saatin pilinin güneşle şarj olabilmesi güzel bir özellik. Kısaca birçok doğa sporlarına meraklı kişinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kullanışlı bir macera saati ama kesinlikle saat verilerine göre hareket edilmemeli, kesin bilgi için daha amaca yönelik profesyonel cihazlar kullanılmalı bence. Düşündüğünüz titanyum bilezikli model günlük hayatta daha kullanışlı olacaktır hem de siyah ekrana göre normal lcd nin okunması değişik açılarda daha kolay. Almadan önce piyasa araştırması yapmanızı öneririm çünkü liste fiyatından çok daha ucuza satan saatçiler var gerçi ben ebayden güvenilir bir satıcıdan almıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız seviniriz. İyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj ayturk » 07 Tem 2010, 19:51

Sayın drk,
İlginize teşekkür ederim. Bayağı ayrıntılı bilgi vermişsiniz. Özetle ben bu saati araştırdım. ERSA(İthalatçı firma) fiyatı:789 TL.
Oysaki ben üyesi olduğum bir siteden indirimli olarak 405 Tl’ye alabiliyorum. Fakat saatin dayanıklılığı, fonksiyon kullanılırlığı, malzeme kalitesi vs. hakkında bir bilgiye sahip olayım dedim. Anlattığınız ayrıntılı açıklama karşısında kararsız kaldım.
Tekrar teşekkürler…
Kullanıcı avatarı
ayturk

Mesaj drk » 07 Tem 2010, 20:08

Rica ederim. Yanlış anlaşılma olmasın saatin özelliklerini incelerken kullanıcının ihtiyaçlarını belirlemiş olması çok önemli. Sonuç olarak bu öncelikle bir saat, diğer fonksiyonları sadece artı özellikleri. Dijital ve amacına uygun olarak yapıldığından bütün olarak dayanıklılığına diyeceğim yok sadece bu bahsedilen artı özellikler teker teker ele alındığında yeterli performansı gösteremiyor. Elbette bu özelliklere ihtiyaç duyan kişiler güvenliklerini tehlikeye atmamak için olabildiğince amaca yönelik profesyonel cihazlar kullanırlar. Örneğin yüksekliklerini uydudan hesaplarlar, hava basıncı ve sıcaklığa göre değil. İstanbul'da deniz kenarında 0 metrede kalibresini yaptmıştım, şu an karadeniz bölgesindeyim ve deniz kenarında -30 metrede olduğumu söylüyor.Bu saat daha çok hobi amaçlı uğraşlarda kullanılamak için. Malzeme kalitesi ve genel olarak dayanıklılığı hakkında şüpheniz olmasın, beni üzmedi bu konuda. Beklentileriniz profesyonel dağcılık yapan biri kadar değilse saat sizi memnun edecektir bence. Fiyat da uygun gibi gözüküyor.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj drk » 07 Tem 2010, 20:12

Bu arada yukarıda bahsettiğim platik cam konusu safir kristal camlara göre zayıflığıdır. Yoksa piyasada bulacağınız bu fiyatlardaki herhangi bir saatten daha dayanıksız değil. Casio sitesinde sertleştirilmiş plastikten cam kullandığını belirtmiş. Böyle bir saatte de bu konunun dert olacağını sanmıyorum ne de olsa protrek serisinin doğasında var darbe görmek yoksa niye alıyoruzki bu saatleri. :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj ayturk » 07 Tem 2010, 21:30

Teşekkürler sayın drk...
Kullanıcı avatarı
ayturk

Re: Casio PRG 110T 7VDR Hakkında Bilgi

Mesaj Eterna » 09 Tem 2010, 12:02

Sn. drk,

Avatarınızda ki saatin markasını seçemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Re: Casio PRG 110T 7VDR Hakkında Bilgi

Mesaj razz » 09 Tem 2010, 13:12

Eterna yazdı:Sn. drk,

Avatarınızda ki saatin markasını seçemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler,

Eğer yanlış görmüyorsam; " Blancpain Fifty Fathoms (Ref. 5015-1130-52) "
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, Atlasp, Cimuanos ve 118 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners