TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10 Bin TL'ye Kadar İsviçre Otomatik Saat Önerisi?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10 Bin TL'ye Kadar İsviçre Otomatik Saat Önerisi?

Mesaj asymptote » 01 Ara 2014, 09:55

BarisFB'ye katılıyorum.. :) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj onboardx » 01 Ara 2014, 10:18

Aleksey yazdı:
onboardx yazdı:10 bin tl ye bundan alırdım.

Resim

Zenith'in metal bilezikleri ile ilgili hoş yorumlar duymadım. Araştırmak lazım.

metal bilezikle ilgili ne gibi yorumlar var merak ettim doğrusu. bu saati önermemin sebebi bildiğiniz gibi feliz baumgartnerin atlayışı sırasında kolundaki saat bu idi :thumbup: hem ünlü bir saat oldu artık 8-)
Kullanıcı avatarı
onboardx

Mesaj SeRxx » 01 Ara 2014, 11:13

Arama kutucuğuna Co-Axial yazarsanız birçok detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ayrıca "Omega Seamaster 300 Master Co-Axial" serisine de bakmayı unutmayın ;) :thumbup:

isimbul yazdı:Arkadaşlar önerileriniz için tekrar teşekkür ederim. Gerçekten çok işe yaradı, iyiki sormuşum dedim. Önerdiklerinizden özellikle "OMEGA DIVER 300 M CO-AXIAL 41 MM" çok ilgimi çekti. Hem çok kalabalık kadranlı değil hem çok şık hem de kronometre var.
Bu saatteki "Co-Axial" terimi ne demek acaba?

http://www.omegawatches.com/collection/seamaster/diver-300-m/co-axial-41-mm/21230412001003

Aşağıdaki videosu bile hoş saatin:
http://www.youtube.com/watch?v=mtFwjY_rjYI

Tag Hauer aquaracer'lari da inceleyeceğim.

BarışFB'ye hem katılıyorum hem de katılmıyorum. :)
Bazen belli bir bütçeyi sıfır saate bağlama yerine, daha üst segmentte bulunan bir markanın ikinci eline bağlamak çok mantıklı olabiliyor. Bu bütçeyle ikinci el Submariner veya GMT-Master II alınabilseydi kesinlikle desteklerdim ama Air King veya Ex I için çok iyi düşünmek gerek. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj cyberpearl » 01 Ara 2014, 12:08

Sıfır olacaksa Omega harika olur ama çok temiz bir ikinci el Zenith yada Rolex tercih edilebilir..
Kullanıcı avatarı
cyberpearl

Mesaj bilds » 01 Ara 2014, 18:13

İyi ama BarışFb'nin mantıgıyla hiçbir zaman hiçbir şeyin sıırı alınmaz ki. "O paraya sıfır alacagıma daha ustunun ikinci elini alayım" sonu yok bu işin : )
Kullanıcı avatarı
bilds

Mesaj onatozer » 01 Ara 2014, 18:27

Ikinci el almakta ben de mahsur görmüyorum. Hatta sadece sıfırı ile cok cüz'î fiyat farkı olan ya da İkinci eli bulunmayan saatler dışında Sıfır Alma taraftarı degilim. :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj asymptote » 01 Ara 2014, 18:32

bilds yazdı:İyi ama BarışFb'nin mantıgıyla hiçbir zaman hiçbir şeyin sıırı alınmaz ki. "O paraya sıfır alacagıma daha ustunun ikinci elini alayım" sonu yok bu işin : )

Bazı rakamlar özellikle kritiktir, 10 bin bence öyle bir rakam..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj BarisFB » 01 Ara 2014, 19:49

Bence saat konusunda 2 tane önemli kırılma noktası var fiyat olarak, sıfır vs. 2. el tartışmasında

1) US$4,000 / TL10,000 bandı:
Bu fiyat seviyesinde sıfır olarak TAG / Omega / Tudor gibi markalar varken 2. elde herhalde herkesin nispeten bir üst lig olarak tanımlayabileceği Rolex / IWC / JLC / Panerai gibi markalara ulaşmak mümkün. Yani prestij ve satın alınan kaliteyi değiştiren bir zıplama var.

2) US$10,000 - US$12,000 bandı
BU fiyat seviyesinde de sıfır olarak Rolex / IWC / JLC / Panerai markaların çok güzel modelleri alınabilirken 2.elde yine en azından benim bir üst lig olarak nitelendireceğim Audemars Piguet / Patek Philippe / Vacheron Constantin gibi markalara ulaşabilme var.
Yani bu parayı verirken insan ister istemez ya ikinci el bir AP 15400 / Diver, VC Overseas, ya da belki bir Aquanaut'la Patek'e geçiş mi yapsam sorunsalını yaşıyor. Aynı ilk kısımda olduğu gibi marka olarak bir lig atlama durumu var.

Ama bütçe US$20,000 ise zaten butik markaları bi kenara bırakırsak (e.g. Greubel Forsey), PP / AP / VC'nin bu paraya sıfır modelleri var. O zaman soru biraz daha mesela sıfır Jumbo mu alsam, yoksa 2. el Rose Gold 15400 mü alsam, ya da bu markanın basic modelini mi alsam yoksa komplikasyonlu modelin 2. elini mi alsama dönüyor. Yani ilk 2 kategoride olduğu gibi marka olarak bir lig atlamadan ziyade marka içinde daha iyi saat alma konusuna dönüşüyor.

Bu noktada coğu insan zaten daha basic modeli beğenebileceği için nispeten daha kolay bir sorunsal bence.

Birde bu noktada (ve daha yukarısında) "ulan bu kadar para veriyoruz ya bi yamukluk çıkarsa" sorusu da işin içine karışıyor bence.

Mesela US$40,000 bütçeyle altın kasa, krem kadran, deri kayışlı saat arayan birisi aynı paraya Annual Calendar olan Patek Philippe 5205R'yi sıfır da alabilir, ya da 2. el 10-15 yıllık Perpetual Calendar olan 3940'ı da alabilir. Bu noktada bence her ne kadar 3940 her açıdan daha üstün ve daha önemli bir saat olsada, benim elim kimin nası kullandığı belli olmayan bir perpetual calendar'a bu parayı vermeye gitmezdi. :thumbup:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners