TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10 Bin TL'ye Kadar İsviçre Otomatik Saat Önerisi?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10 Bin TL'ye Kadar İsviçre Otomatik Saat Önerisi?

Mesaj onboardx » 30 Kas 2014, 23:34

10 bin tl ye bundan alırdım.

Resim
Kullanıcı avatarı
onboardx

Mesaj Modern60 » 01 Ara 2014, 00:03

TAG cal 1887 seiko kronograftır. Ama TAGheuer gerçekte hiç de hafife alınacak bir marka değildir. Çünkü Eduard Heuer 1908 de kronografa ilk defa dik ara direk pinyonu koyandır. Yani bu gün bütün SEIKO ve valjoux 7750 lerdeki kronograf ara çarkını. dolayısıyla 1971 yılında SEIKO Heuer den bunun patentini satın alaıp otomatik kronograflar üretti. 2008 de de SEIKO dan bir kronograf mekanizması ithal etti. Yani bir alış veriş yaptılar. Ama unutmayalım ki bu gün diğer hiç bir markanın üretemediği 1/100 ve hatta 1/1000 saniyeli mekanik kronografları ilk üreten TAG HEUER dir. Dikkat: BREGUET de bir 1/20 saniyeli(10 hertz) mekanik kronograf üretmiştir(Breguet 589F). Bu kronografın TAGHEUER den tek farkı entegre muvman olmasıdır. TAG lar modüldür.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj utkuturel » 01 Ara 2014, 00:15

Kriterleriniz doğrultusunda en mantıklı seçimin Omega Seamaster Diver 300m olduğunu düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
utkuturel

Mesaj asymptote » 01 Ara 2014, 00:17

Alan abi, El Primero'nun 1/10th second olayını anlıyorum da 1/100 ve 1/1000 saniyeli kronograflar mekanik açıdan nasıl mümkün olabiliyor? El Primero 36000 vuruşlu, saniyede 10 adım ilerliyor, hadi bastığında bu adımların birinde yakalıyorsun, peki diğerlerinde zamanı 100'e hatta 1000'e bölmek nasıl mümkün olabiliyor?

Bu arada Tag konusunda kişisel ön yargıya sahip olduğumu gelen yorumlardan teslim etmem gerekiyor sanırım..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj ahmetsuha » 01 Ara 2014, 00:41

Bence longinens e bakın bugün şu modelleri inceledim çok Hoşuma gittiler çelik kordonlusuda var

http://m.longines.com/watches/the-longi ... 739.4.71.3

http://m.longines.com/watches/the-longi ... 673.4.78.3
Kullanıcı avatarı
ahmetsuha

Mesaj Aleksey » 01 Ara 2014, 01:29

onboardx yazdı:10 bin tl ye bundan alırdım.

Resim

Zenith'in metal bilezikleri ile ilgili hoş yorumlar duymadım. Araştırmak lazım.
Kullanıcı avatarı
Aleksey

Mesaj isimbul » 01 Ara 2014, 09:53

Arkadaşlar önerileriniz için tekrar teşekkür ederim. Gerçekten çok işe yaradı, iyiki sormuşum dedim. Önerdiklerinizden özellikle "OMEGA DIVER 300 M CO-AXIAL 41 MM" çok ilgimi çekti. Hem çok kalabalık kadranlı değil hem çok şık hem de kronometre var.
Bu saatteki "Co-Axial" terimi ne demek acaba?

http://www.omegawatches.com/collection/seamaster/diver-300-m/co-axial-41-mm/21230412001003

Aşağıdaki videosu bile hoş saatin:
http://www.youtube.com/watch?v=mtFwjY_rjYI

Tag Hauer aquaracer'lari da inceleyeceğim.
Kullanıcı avatarı
isimbul

Mesaj BarisFB » 01 Ara 2014, 09:53

Bence 10,000TL hem çok iyi ama aynı zamanda da çok arada kalan bir bütçe.
Yani bu paraya sıfırını alabileceğiniz saatlerle ikinci elini alabileceğiniz saatler arasında çok ama çok ciddi klasman farkı var.

Az kullanılmış, temiz Panerai / Rolex / IWC / JLC'leri bu fiyata bulmak mümkün. Ben açıkçası hiç ikinci el saat almadım ama sebebi baktığım saatlerin genelde pek kolay bulunan saatler olmaması. Mesela bu yazdığım saatlerden alacak olsam kesin ikinci el alırdım.

Ama sonuçta bu tercih meselesi. Bazıları sadece sıfır araba almak ister, bende hayatımda sıfır araba almadım...bana göre belli bir paranın alabilecegi en seyi almak daha önemli...yani 150,000 euroyu arabaya verecek olsam sıfır Cayman yerine ikinci el 911 alırım, ya da 250,000 vereceksem sıfır Carrera yerine ikinci el GT3 alırım gibi...

Ama illa sıfır alıcam diyorsanız o zaman Rolex Explorer I veya Air King'e bakın derim - bu fiyatlara belki çok az üstüne bulunabiliyor olması lazım. 10,000TL sonuçta az para değil - içinize sinmeyen birşey için harcamayın bence :thumbup:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners