TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10 Bin TL'ye Kadar İsviçre Otomatik Saat Önerisi?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10 Bin TL'ye Kadar İsviçre Otomatik Saat Önerisi?

Mesaj asymptote » 29 Kas 2014, 17:38

Bulgari Tag'den daha üstün bir marka bana göre. En azından Seiko bazlı krono üretmiyor.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Tgm » 29 Kas 2014, 17:58

Seiko bazlı krono ürettiği bilgisini hiç duymadım. 1960'ların ortasında Breitling ve Hamilton gibi partnerleriyle işbirliğine giderek Autavia, Carrera ve Monaco gibi modellerinde ilk kez choronoyu kullandıklarını biliyorum. Kaldi ki yıllardır büyük spor organizasyonlarının resmi zaman tutucusudur Tag Heuer :thumbup: "Chronograph" dendiğinde kendi sınıfında bana göre her zaman en başarılı markadır. Blvgari'ye gelirsek.. Bir defa Blvgari'nin çıkış noktası "luxury brand" olarak adlandırılan mücevher, aksesuar, çanta vs.. 1980'den beri saat üreten bir marka.. Çeyrek yüzyılda elbette büyük başarıları var. Ben de takip ediyorum. Ama henüz "saat" anlamında iki markayı karşılaştıramayız bile.. ;) Bu benim fikrim tabi :champ:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj kubbealtı » 29 Kas 2014, 18:04

tgm
katılıyorum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
kubbealtı

Mesaj asymptote » 29 Kas 2014, 18:06

Cartier de luxury brand, ama saat markası olarak değersiz diyebilir miyiz?
Kült olmuş birkaç modelini ben Tag markasıyla ayrı değerlendiriyorum..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Cct » 29 Kas 2014, 18:47

Tudor çok ilgilendiğim bir marka olmadı hiç fakat Tag Heuer'in kabul görmeyecek bir marka olmadığını kesinlikle düşünmüyorum.

Özellikle tarihi efsane olmuş modellerle dolu olan bir markayı Bvlgari'nin altına koymak biraz acımasızlık :)

Özellikle 1887 modellerin gelmesiyle ciddi biçimde gelişen kasa ve işçilik kalitesi bir yana daha önceki ETA modeller de oldukça kullanışlı ve yakışıklı saatlerdir. (Özellikle Carrera'lar)

Ayrıca calibre 1887 ne bazlı olursa olsun oldukça kaliteli bir mekanizma. Bir yandan Grand Seiko övülürken diğer yandan Seiko bazlı bir makinayı dövmekte düşündürücü. Yıllarca ETA satan IWC varken hele..

Eğer sıfır saat düşünülecekse 10.000 TL olmasa da bu bütçeye nispeten yaklaşan rakamlara alacağınız bir 1887 Carrera sizi kesinlikle üzmeyecektir.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj asymptote » 29 Kas 2014, 19:28

Bu husus tamamen size ne hissettirdiğiyle alakalı. Ben 10 000 TL bütçeyi Tag markası için fazla buluyorum. Kolumda o fiyata aldığım bir Tag olursa kendimi çok iyi hissetmem. Ancak birkaç bin lira verir klasik model bir Monza alır, onunla mutlu mesut yaşarım, orası ayrı.

Grand Seiko ile Seiko'yu da birbirinden ayırmak gerekir. Gece ile gündüz kadar fark var aralarında..

Bu arada IWC'nin, içinde ETA olan Ingenieur 3227-01 modeline on bin lirayı (o fiyata bulabilirsem) seve seve veririm. Dedim ya, tamamen size ne hissettirdiğiyle alakalı..
Resim
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bilds » 29 Kas 2014, 19:43

İsviçreli , otomatik, çelik kordonlu olsun, çok bilinmeyen marka olmasın, Tag heuer gibi hem kaliteli hem de bilinirliği olan bi marka olsun, fazla spor olmasın biraz da klasik olsun diyerek zaten yeterınce ipucu vermişsiniz.. Bu durumda 10 bin TL'ye kadar demişsiniz ama illa 10 bin harcamanız gerekmıyor ki : )

Bence siz hem klasik hem spor tarzda bi saat bakıyorsunuz ve bu durumda diver tarzında bi modele yönelmelisiniz.

Bu tarz saatler içinde sıfır olarak 10 bin TL'den de ucuza alınabileck Omega, Tag Heuer, Longines, Steinhart, Oris'in güzel modelleri mevcut. Artık hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın, sırf daha pahalı diye içimize sinmeyen bi saati almak olmaz. Benim şahsi tavsiyem bu markaların içinde tabiki TAG HEUER.
Kullanıcı avatarı
bilds

Mesaj isimbul » 29 Kas 2014, 19:47

Bu "diver" denilen modeller de hos gorunuyor evet. Bu kategori hakkinda hicbir bilgim olmadigi icin cok dusunmedim ama dizaynlari guzel. Bu kategorinin ozelligi yani espirisi nedir? Cok derinde su gecirmeme mi sadece? Tipini dizaynini begenen herkes alir mi yoksa suyla ilgilenmeyen biri acin almak anlamsiz mi olur?
Kullanıcı avatarı
isimbul

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 56 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners