TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC / Panerai Kararsızlığı

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: IWC / Panerai kararsızlığı

Mesaj SeRxx » 12 Kas 2014, 13:55

IWC'nin manufacturer mekanizmalarında sapma miktarında artış gözlemleme ve mekanizmanın teknik problem çıkma riski kendi segmentindeki markalara oranla biraz daha fazla :thumbup:

Bora71 yazdı:IWC için zaman tutmasında sorun var derken nasıl bir sorun acaba ? Günlük sapmalar mı çok fazla, ayar mı tutmuyor ya da farklar çok değişkenlik mi gösteriyor ? Tşkler..
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: IWC / Panerai Kararsızlığı

Mesaj sercankaf » 12 Kas 2014, 15:03

Ne kadar cok big pilot seven varmis benim gibi. Ben de cok istiyorum ama 42 mm uretmeleri lazim.
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

Mesaj Bora71 » 12 Kas 2014, 15:14

IWC bana hep overpriced gelir zaten, artı sorun yaşanacağı yüksek ihtimal ise pek düşünmemekte fayda var :?
Kullanıcı avatarı
Bora71

Mesaj tarkani » 12 Kas 2014, 17:26

Panerai ile IWC'nin tarz olarak çok farklı olduğunu düşünüyorum. Birbirlerinin alternatifi pek olamıyorlar. Hedef kült saat almaktan ziyade her daim sevebileceğiniz bir saat bulmak olmalı. Kafanızın karışıklığını azaltmak için biraz daha bakınmanız daha iyi olabilir.

Ben IWC Portuguese Chrono (Eta mekanizmalı) kullanıyorum. Açıkçası spor kıyafetten çok takım elbise ile daha iyi gidiyor. Spor giyilecekse bile gömlek, ceket olmazsa pek olmuyor.

Portuguese Classic modelinde sanırım indislerinde nokta yerine çizgi kullanılmış, bu spor görüntüsünü arttırabilir tabii.

Kültlük konusuna gelirsek; popüler bir saat olduğu ve son versiyonlarında sanırım in-house mekanizma kullandıkları için bu sınıfa girebileceğini düşünüyorum. Çalıştığım uluslararası firmada Submariner'dan sonra en çok gördüğüm saat bu.

Bununla beraber benim seçeneklerim şöyle olurdu;
1) ikinci el AP
2) Rolex Batman
3) JLC'ye de muhakkak bakılmalı

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj ermansire » 13 Kas 2014, 01:09

Portuguese Chrono ve Radiomir sahibi biri olarak tavsiyede bulunabilirim. Mekanizmaya kafayı takmıyorsanız IWC Port Chrono (Eta derken modifiyeli Eta) benim bayıldığım ve asla satmayı düşünmediğim bir saat. Radiomir de onun tamamlayıcısı. Size seçim değil sıra tavsiye edebilirim, önce IWC'yi sonra da Radiomir'i alın. İnsan onların üstüne bir de metal bilezikli istiyor, onu da bugün sub no date ile tamamladım. Sırası aynen bu olmalı.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj Onguno » 13 Kas 2014, 16:03

Yorum ve öneriler için teşekkürler :-)

Fotoğraflar üzerinden fikir yürütmenin doğru olmadığını dün AP butikte bir kez daha anladım. BarisFB'nin önerisi ile Diver'ı denemeye gittim, OffShore serilerini daha önce denemiş ve beğenmemiş biri olarak Diver'ı kolumda çok beğendim. Çok amaçlı kullanıma da uygun, renk konusunda sıkmayacak bir yapıya sahip. Ancak liste fiyat seviyesi ile BP ile arada azımsanmayacak bir fark var.

JLC butik'e de en kısa zamanda uğrayacağım. Sonrasında son durum üzerinden geçmek daha sağlıklı olacak sanıyorum. Radiomir kasa düşünmüyorum ilk etapta.
Kullanıcı avatarı
Onguno

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners