TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Panerai / Jaeger-LeCoultre / Audemars Piguet Kararsızlığı

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Panerai, JLC, AP Kararsızlığı

Mesaj Cct » 09 Eki 2014, 22:36

BarisFB :champ: Okuyup sigara yaktım o derece :lol: Sen neden vazgeçtin Deep Sea'den?
Kayış demişken Diver'da şimdiye kadar gördüğüm en iyi silikon kayış var. Dokusu, hissi muhteşem :super: AP çok tahrik edici gerçekten fakat fiyat kısmı düşündürücü :?

Panerai - Rolex karşılaştırmana katılıyorum fakat ikisini beraber severek kullanabilirim. Aslında benim derdim şu: Ben genellikle Submariner'ı takmak istiyorum diğer saatleri resmen takmış olmak için takıyorum. Bunu kıracak, "Ulan hangisini takayım?" dedirtecek bir saat arayışı içerisindeyim. (Maymun iştahlılığın sonu)

2fast4u :D Büyük kafa karıştırdın :champ:

Baran :champ: Seninle zaten konuşmuştuk bunları. JLC almam diyip JLC ile sonlandırman iyi oldu, var demek ki bir hikmeti :lol: Çark kırılma sorunu sadece kronograflarda yok muydu ya? :roll:

Hellhound :champ: Ben hızlı bir sonuç çıkacağını hiç sanmıyorum :)

Tolgi06 :champ: Aslında JLC ile AP arasında dev bir fiyat farkı da yok. Onu alan onu da alır tadında bir fark var. Sen simetrik ve kibar saatlerden hoşlanıyorsun JLC beklediğim bir cevaptı :champ:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj BarisFB » 09 Eki 2014, 22:59

Cct yazdı:BarisFB :champ: Okuyup sigara yaktım o derece :lol: Sen neden vazgeçtin Deep Sea'den?
Kayış demişken Diver'da şimdiye kadar gördüğüm en iyi silikon kayış var. Dokusu, hissi muhteşem :super: AP çok tahrik edici gerçekten fakat fiyat kısmı düşündürücü :?

Benim açıkçası Deep Sea'den vazgeçmemin sebebi bahsettiğim gibi JLC ruhunu en iyi temsil eden model olduğuna inanmamamdı.
Şöyle diyim, 15 saatlik bir koleksiyonum olsa ordaki saatlerden biri büyük ihtimalle Deep Sea olurdu. Ama bende en azından şu anki mütevazı koleksiyonumda 2 JLC'ye yer yok diye düşündüm. En azından koleksiyonu oluşturmaya çalışırken beğendiğim markaların iconic / kült olmuş saatlerini once alıp, daha sonra olmasa da olur, olursa tabi iyi olur kategorisindeki saatleri almak istiyorum.

O yüzden vakti zamanında dedim ki JLC alırsam bir gün Reverso olması lazım...ki öyle oldu...
Şu anki sorunsalımı anlatıyım mesela...rose gold, açık renk kadranlı, kahverengi kayışlı, şık bir saat düşünüyorum. JLC Duometre'ye bayılıyorum ama elim gitmio. Diyorum ki o parayı 2. JLC'ye vereceğine git aynı paraya A.Lange & Söhne al, koleksiyonda o eksik

Cct yazdı:Panerai - Rolex karşılaştırmana katılıyorum fakat ikisini beraber severek kullanabilirim. Aslında benim derdim şu: Ben genellikle Submariner'ı takmak istiyorum diğer saatleri resmen takmış olmak için takıyorum. Bunu kıracak, "Ulan hangisini takayım?" dedirtecek bir saat arayışı içerisindeyim. (Maymun iştahlılığın sonu)

Abi bunu çok iyi anlıyorum...bende de aynı maymunluk var :lol: :lol: hani evde haftasonu kullanmak için Ferrari beklerken işe gidip gelmek için Fiat'a binmek gibi oluyor. Mantıklı olanın bu şekilde yapmak olduğunu biliyorsun ama bi taraftanda hep en sevdiğin en zevk aldığın saatini takmak istiyorsun. Yani düşünüyorum şimdi bana gökten Patek 5270 inse, diğer hiçbir saatimi takmak istemeyeceğim...tamamen göreceli yani

Bir de şu var...insan hep yapabileceginin en iyisini yapmak istiyor bence...yani bana öyle geliyor ki sen bugün Deep Sea'yi alsan yarın Diver'ı gördüğünde iç geçirip "ulan biraz daha bekleseydim de şunu alsaydım" diyeceksin gibi geliyor. Tabi bu işin sonu yok 5270 alsan 5204'e bakıp iç geçirirsin orası ayrı. Ama bana Deep Sea ve AP Diver arasındaki lig farkı ve sana verecekleri mutluluk / self satisfaction farkı, aralarındaki fiyat farkından daha fazlaymış gibi geliyor :champ: :champ: :champ:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj Hsnmrycl » 09 Eki 2014, 23:21

Sevgili Can,

Sana bu satırları felç olmuş bir ankara gecesinden yazıyorum.
Odam buram buram deri kokuyor.
Neyse, o ayrı konu...

En başında şunu söyleyeyim ki rolex varken ya denk ya da üstün bir saat alma fikrine yakın değilim; sıcak da bakmıyorum.
Çünkü her saat, kendi marka çizgisini yansıtan örneklerdir.
Mesela daydate'in olsa ondan daha üstün değil diye herhangi bir panerai'yi hiç kullanmayacak mısın?
olmaz!

senin tercihlerine gelince;

adı geçen AP modelini beğenmiyorum.
AP'nin olayı belli: jumbo..

JLC ise harika bir saat.
Tam bir heritage!
Vintage ve modern ruh ancak bu kadar güzel harmanlanabilirdi.
Gerçekten çok sevdiğim bir model.
Ama bir saniye!

Kot pantolon, kapşon falan...

bence senin saatin panerai!
ister pam024 ister bir başkası...
ama panerai.

benim panerai tercihim hem kurmalı base modellerden yana.
ama zevkler elbette tartışılmaz.
sen onu sevdiysen bence al. çünkü alması kolay, keyfi tükenmez saatler bunlar.

pam024 neden tutulmaz?
çünkü içindeki 7750 mekanizmanın rotoru pancar motoru gibi ses ve titreşim yapar.

panerai'nin kutu açılışını şimdiden tebrik ederim.
selamlar. :champ:
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Tolgi06 » 09 Eki 2014, 23:25

Cct yazdı:Tolgi06 :champ: Aslında JLC ile AP arasında dev bir fiyat farkı da yok. Onu alan onu da alır tadında bir fark var. Sen simetrik ve kibar saatlerden hoşlanıyorsun JLC beklediğim bir cevaptı :champ:

Bu arada benim kafa direk 2.el'e gidiyor, JLC ile AP arasında da 2.elde ciddi fark var, sıfır alacaksan dediğin doğru tabii ki.

Pam ise paylaştığın fotolarda gördüğüm kadarıyla tam tarzına uygun, alınması mantıklı, hatta seramik submersible bile düşünülebilir.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Tgm » 09 Eki 2014, 23:28

Cct 3 saati de canlı görmedim ne yalan söyleyim. Fakat 3 modeli de internetten inceledim, farklı fotoğraflarına baktım. Ben, yıllardır vazgeçilmez dizaynı, özgünlüğü, diğer iki modelden daha klas oluşu ve markanın ağırlığıyla AP derim. JLC de ikinci tercihim olurdu. Fakat diver saatlerde chrono özelliği bana göre gereksiz. Chronosuz diverları her zaman tercih ederim. Kısacası ben ilk tercih olarak AP diyorum :thumbup:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Bg17 » 09 Eki 2014, 23:41

Acikcasi mevcut koleksiyon da dusunuldugunde Baris`a hak vermemek elde degil. Panerai ile Sub ayni segment in ayni kalitede dalgic saatleri, kullanim alanlari renk de dahil olmak uzere ayni. AP ile de Sub ayni anda kullanmak zor, SUB Ap nin ufak kardesi gibi kaliyor, ki DRK`un guzel bir karsilastirmasi vardi forumda asagiya ekledim.

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=13&t=12069%20%20%20url#axzz3FgNIy3fO

Bence sub la ayni anda kullanmak istiyorsan, biraz farkli saatlere bakmani oneririm. JLC bunlardan biri olabilir ama chrono dalgic biraz havada kaliyor benim icin. Ilk oneri Ulysee Nardin Maxi Marine Diver olabilir, tarz farkli, gayet kaliteli, silikon kayis kult olmus. Celik bilezik ise gordugum en kalitelilerinden.

Resim

Ikinci oneri ise IWC Top Gun. Iwc cok tuttugum bir marka degil ama bu marka pilot saatlerini cok guzel yapiyor, ozellikle de split second bir top gun hakkaten guzel bir saat. Kaliteli, marka imaji saglam, sana yakisir, ve en onemlisi sub dan cok cok farkli.

Resim

Dresswatch diyince ille Baris la benim konustuklarimizi dusunme. Cartier Ballonbleu mesela

Resim

Resim

yada ilginc bir Franck Muller

Resim

Neyse cok kafa karistirmayim.

Ama mantik olarak sanki daha daha iyisi olsuna gidiyorsun gibi. Eger boyleyse, sub i da elden cikar, AP ROC navy/safari falan dusunebilirsin, ordan da patek ler falan geliyor, ipin ucu kaciyor. Farkli tasarimlar, farkli islevi olan, farkli ruh tasiyan saatler zaman icinde daha fazla kullanilip daha zevk verebilir.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj 2fast4u » 10 Eki 2014, 00:49

Resim
Bir iki yorumda benden gelsin ap offshore sevdigim saatler ozellikle antinkuntin modelleri fiyat segmenti ust jlc master compressor serisi ile hep ilgimi cekmistir veya bir aston martin saati bence son noktam bile olabilir neden peki aston koltuk kumasindan kayis ve cama basinca calisan chrono ozelligi muthis oldugundan ancak benim icin cok butik ve narin bir marka gibi fiyat ucuk panerai ise benim icin takmadigim kullanmadigim donemde bile ozellikle yurtdisi gezilerimde vitrinlerde dikkatimi ceken bir marka nedense bir tarafi ozgun geliyor;)submersible seviyorum 24 ile sonunda tanistik 44 mm benim icin pam da ideal olcu .243 de merak konusu ,makinasi ozgun degilmis veya titremis onemli degil ulyyse de chopard da veya graham da cok daha fazla hatta 24 de kasa yapisindan mi bilmem hissetmiyorum ama tarih carki varki saatler 24 u gosterdiginde 355 ferrarinin tok bir klik vites atmasi vardir onun aynisi gibi :)bunlarin arasinda bence yeri pek yok cunku bir numarasi yok fiyati muadilleri arasinda makul bu bayagi bir dalgic hafif retro biraz bulky shiny bir italyan:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Cct » 10 Eki 2014, 00:56

BarisFB Sırayla hepsini alıp kurtulabilsek değil mi? :D

Emre :lol: :lol: Çok duygulandım :oops: Panerai alırsam sırf senin için alacağım, gerçekten :!:

Tolgi06 Seramik Submersible'ların mevcut piyasa değeri bu 3 saatide kapsayacak kadar yüksek :shock:

Tgm Ben aslında JLC'yi diver olarak değil çok güzel hazırlanmış bir kronograf olarak görüyorum. Evet bezel vs. mevcut fakat 100M diverda olmaz :D

Bg17 Abi bunların hiçbiri olmaz bana ya :( Ayrıca Submariner'ı çok ciddi bir durum olmadığı sürece asla elden çıkartmam sanırım. O derece bağlıyım :D

2fast4u Bir instadan bir buradan sen soktun aklıma :D

Bu kadar lafta sonra gidip çelik Daytona alırmışım? :lol:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 144 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners