İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.
Birkaç günlük tecrübelerimi ve ekstra resimleri paylaşayım istedim. Öncelikle saate baktıkça bakasım geliyor, daha da çok sevmeye başladım. Tüm kadranı kaplamayan saat dizaynı acaba yorar mı diyordum ama şu ana kadar ne okumakta zorlanıyorum, ne de sıkıcı geliyor. Kadranın değişken rengi de oldukça güzel bir karakteristik. Tamamen beyaz olsa daha iyi olurdu ama bu şekilde de sevdiriyor kendisini. Sarı ışıkta sarıya, gün ışığında ve beyaz ışıkta beyaz-gümüşe çalıyor.
Tek sorunum single-fold deployant clasp'in bilek kemiğime baskı yapması sonucu acıtması. Bu konuda GO'ya mail attım, yanıt bekliyorum. Ancak web'de gördüğüm ve sahipleriyle yazıştığım kadarıyla çok yaygın bir problem. Bileği büyük olanlarda kemiğe değme sorunu yok ama ince bileklerde problem (benim bilek çevresi 17.5 cm). Alternatiflere bakıyorum ama GO logosuz kayış kullanmak çok hoşuma gitmiyor açıkçası, bir de orjinal kayışı oldukça kaliteli timsah, onu kenara koymak da içimden gelmiyor. Senator Perpetual'da sunulan rubber kayışı (eğer PML'e uyarsa) almak bir çözüm olabilir. O da tek katlı clasp'e sahip ama en azından kauçuk esnekliği nedeniyle daha rahat olur gibime geliyor. Başka fikri olan varsa duymak isterim.
Ay fazıyla ilgili video konusunda pek gelişme gösteremedim ama ay fazı ayarından biraz bahsedeyim. Saatin kutusundan 2014-2018 arası ay takvimi çıktı. Oradaki en son dolunaya bakıyor ve bugünün tarihiyle arasındaki farkı hesaplıyorsunuz. Sonrasında da ay fazı ayarına tıklayarak ayı tam ortaya gelecek şekle getirip, hesapladığınız gün sayısı kez düğmeye basıyorsunuz.