Senator Observer'ı da çok beğeniyorum, ancak o da 44mm ve fazlasıyla büyük. Hatta IWC 7-day Portuguese'i de bu nedenle eledim, 42,3mm ve hemen hemen 0'lık bezel onu da bileğimde çok büyük gösterdi.
Netice olarak, ilk görüşte aşık olduğum, uzun süredir denemek için aradığım PanoMaticLunar'ı aldım. Stainless Steel versiyonu gelir gelmez satıldığından bir çok yer yok satıyordu, uzun süredir denemek isteyip deneyememiştim. Bu gidişimde şansıma 3-4 yerde deneme şansı buldum. En iyi fiyatı veren authorized dealer'dan aldım (son baktığım yerdi ve uçağıma 3 saat kalmıştı!).
Saatin kafamı kurcalayan tek yanı kadranının senator'deki gibi bembeyaz olmaması. Bütün materyallerde ve resmi sitede bembeyaz gösteriliyor, ancak kadran gerçekte silver/champagne/off-white şeklinde değişken bir yapıya sahip. Bununla ilgili yabancı forumlarda bayağı yazı okumuştum, gerçekte de bunu tecrübe ettim. Ancak buna rağmen dizaynı, aydedesi, kalitesi, işçiliği, el değmiş olması, fiyatına göre inanılmaz yüksek özen gösterilmiş olması beni cezbetti. Türkiye'de sadece Antalya'da yetkili satıcısı olması maalesef çok kötü, İstanbul'da bir tek yerde bile yok, neyse ki bu durum bu güzelliğe sahip olmamı engellemedi