TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Prospex SBDX001 "Marinemaster" Kullanıcı İncelemesi

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Seiko Prospex SBDX001 "Marinemaster" Kullanıcı İncelemesi

Mesaj Cct » 09 Ağu 2014, 15:16

Evet beyler,

Saatimiz Seiko Prospex SBDX001 "Marinemaster". Panerai öncesi son durağım :twisted:

Bana göre Seiko Diver's serisinin geldiği son nokta. Gerek işçiliği gerek tasarımıyla bence olabilecek en iyi Japon saatlerinden biri.

Tasarım demişken Submariner'a olan benzerliği aşikar. Fakat bu benzerliği saçmalamadan ve Seiko Diver'ların en başarılı özelliklerini güzelce harmanlayarak sunmuş olmaları da ayrıca takdir edilesi.

MarineMaster GS değil ama GS mekanizmalı. (Saatin içindeki 8L35 aslında bir GS mekanizması olan 9S55 fakat MM'da dekore edilmemiş ve hassas kalibrasyona tabi tutulmamış)

8L35 kodlu mekanizma 28.800 vuruşa sahip ve 60 saat güç rezervi var. Aralığı kitapçıkta +5, +10sn olarak belirtilsede şimdiye kadar okuduğum tüm reviewlar COSC aralığında çalıştığını belirtiyor.

Resim

8L35

Resim

GS'da kullanılan 9S55

MarineMaster serisi aslında çok fazla saatten oluşmuyor. Quartz, Spring Drive ve Mekanik kalibrelerin bulunduğu bu seride liderliği Tuna ve MM 300m paylaşıyor. Tuna takılmayacak kadar tool watch olduğundan pek fazla tercih edilmiyor fakat konumuz olan SBDX001 tüm dünyada saat meraklılarının ilgi odağı olan ve çok sevilen bir model :champ:

Fotoğraflar:

Resim

MM çok güzel bir kutu içeriğiyle geliyor. Temizleme bezi, Kayış-bilezik değiştirme aparatı ve Waffle Strap olarak bilinen poliüretan kayış. Genel olarak kutu tasarımını beğendim. Tool Watch hissini pekiştiriyor.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Bezel akrilik benzeri bir kaplamaya sahip. Biraz kolay çizilirmiş gibi görünüyor o yüzden saati dikkatli kullanmak gerekecek. Kadran ve indexler gayet güzel hazırlanmış, çok dengeli. Kollarda oldukça hoşuma giden detaylardan.

Kadran tasarımı Submariner'dan bir hayli esinlenilmiş fakat direkt bir kopya söz konusu değil. Tüm Submariner elemanları Seikolaştırılarak kullanılmış. Genel bu tip Japon diver saatlerde bulunan abartılı kol, bezel ve kadran tasarımından eser yok. Herşey gayet sade ve fonksiyonel.

Tarih çarkı beyaz yerine gümüş bir materyalden hazırlanmış. Düz beyazdan çok daha güzel durduğunu düşünüyorum.

Resim

Bilezik gayet güzel. İlk defa bir Seiko bileziğini beğendim. Oldukça sağlam hissettiriyor ve çok iyi yüzey işçiliğine sahip. Fakat baklalar anormal büyük. Her bileğe tam oturmayacaktır. Özellikle endlinkler çok güzel hazırlanmış ve kasa ile gayet uyumlu bir yapıya sahip. Keşke klasik pin&collar sistemi yerine vidalı olsaymış..

Resim

Saat biraz büyük ve kalın. Bunun sebebi monokok kasadan kaynaklanıyor. MM'ın arka kapağı yok. Saat sadece üstten açılabiliyor. Ayrıca saat bir Helium Diver fakat Helium vanası bulunmuyor. Monokok kasa sayesinde Helium vanasına ihtiyaç kalmamış. Faydasız ama ilginç, tam Japon işi :)

Cam mevzusu ise ilginç. MM'da AR kaplamalı Hardlex Kristal cam bulunuyor. Safir cama göre çizilme problemi olan bu camın neden kullanıldığını baştan anlamadım zira çok daha uygun fiyatlı Seiko'larda safir cam bulunuyor. Biraz araştırınca konunun aslında He-Diver özelliğinden kaynaklandığını öğrendim. Hardlex esnek yapısından dolayı sadece tek yerden açılan kasanın su geçirmezliğine yardımcı oluyormuş. Şimdilik pek sorun etmedim, AR kaplamalı olmasından dolayı pek safir camı aratmıyor.

Kasa çapı : 44mm
Kasa yüksekliği : 14.6mm
Ağırlık : (Bilezikle birlikte) 210gr :!:

Resim
Resim

Klips klasik Seiko gibi görünsede çok daha gelişmiş bir versiyon. Uzatma yerine kızak sistemi kullanılmış, bu sayede istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Submariner'da bulunan GlideLock'un biraz ilkeli diyebiliriz fakat iş görüyor. Boyut olarak biraz büyük hazırlanmış klips ince bileklerde biraz sıkıntı yaratabilir :!:

Resim

Ben açıkçası saati Waffle Strap ile kullanmak için aldım. Kayış çok rahat fakat birazcık keserek kısaltmak gerekecek sanırım. Kasada lug hole bulunduğundan dolayı kayış - bilezik değiştirmek gayet kolay.

Resim

MM tabiki bir Submariner değil fakat altkategorisinde bulunan çoğu modeli zorlayacak kaliteye ve çözümlere sahip.

Ben MM için Hardcore Seiko tanımlamasını uygun gördüm :D

MM için üst düzey Seiko yakıştırması çok yanlış olmayacaktır, fiyat etiketi kesinlikle ucuz değil. Daha öncede bir başlıkta belirttiğim gibi kendisi benim gönlümün GS'su :D Japon saatleri arasında önemli ve bilinen bir model olan MM 300'ü koleksiyonuma kattığım için çok mutluyum :)

Herkese teşekkür ediyorum :champ:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Re: Kutu Açılışı!

Mesaj mcd » 09 Ağu 2014, 15:17

Tag 500m
Cihan
Kullanıcı avatarı
mcd

Re: Ynt: Kutu Açılışı!

Mesaj mcd » 09 Ağu 2014, 15:20

Japonmuş telefondan görmemişim. :lol: seiko
Cihan
Kullanıcı avatarı
mcd

Mesaj Miriel » 09 Ağu 2014, 15:27

Seiko Marine Master
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj sercankaf » 09 Ağu 2014, 15:36

Ben biliyorum, simdiden guzel gunlerde kullanmani diliyorum ;)
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

Mesaj raven » 09 Ağu 2014, 15:45

seiko 5 sport :?:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj hozburun » 09 Ağu 2014, 15:49

Orient Star Diver WZ0251FD ???
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj Cct » 09 Ağu 2014, 16:01

Hala tam bir tahmin yok :)
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Sonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners