TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Panerai PAM00372 Luminor 1950 Kutu Açılışı & İnceleme

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Arkadaşlar Hazır Mıyız?!

Mesaj poderesbueno » 29 Tem 2014, 13:12

Tebrikler :champ:
Instagram • poderes.bueno
Kullanıcı avatarı
poderesbueno

Mesaj onatozer » 29 Tem 2014, 13:20

Baran yazdı:Instagram dan gördum 372

:lol:

Edit: Alalida 1 ay oldu nerdeyse.Tam sürgünlük.

Adam bir aydır hazırlanıyor, nasıl bir kutu açılışı olacak siz duşunun :lol: :lol:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Erdem35 » 29 Tem 2014, 13:29

İyi günlerde kullanmani dilerim H.Emre :champ: :champ:
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj sercankaf » 29 Tem 2014, 13:31

Tebrikler
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

Mesaj hydrocon » 29 Tem 2014, 13:57

Detay kareleri gelsin panpa :thumbup:
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj Hsnmrycl » 29 Tem 2014, 14:00

Onat, 1 aydır hazırlandığım yok :)
bir foto makinesi alma maceram oldu bu süre zarfında. Aldıktan sonra güzel fotolarla açılış yapayım dedim ama şu anda görüyorum ki iş makinede değil çekendeymiş :)
Yine pek beceremedim...

Hydrocon, kareleri görünce kızmak yok panpa.
şimdi geliyorlar :)
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Hsnmrycl » 29 Tem 2014, 15:01

Saatlere merak saldığım ilk zamanlarda herkes gibi ben de birkaç markadan haberdardım: Poljot, Vostok, Raketa... :D Şaka şaka, korkmayın 8-)

Rolex'leri, Zenith'leri incelerken bir anda karşıma tuhaf bir cisim çıktı :shock:
İhtişamlı Crown Guard'ı ile o bir Panerai idi :super:
Saati görmemle vurulmam bir oldu. Gerçekten hissettiklerim bunlardı. Saate ve markaya aşık olmuştum.
Modeller yıllar önce hangi ruhla, hangi amaç için üretilmişse bugün de aynı ruhla, aynı amaç için üretiliyor gibiydi.
Ne bir eksik, ne bir fazla... :super:

Tüm bu duygularla bir Panerai Pam000 alarak ateşimi epeyce söndürmüştüm. Gerçekten muazzam bir saatti -ki hala öyle- (Pam000'ın ne kadar rasyonel ve şık bir Panerai olduğunu Pam372 vs. Pam000 incelememde ayrıca anlatacağım). Yaklaşık 1,5 yıl çok severek kullandım Pam000'ı. Hala rotasyon içinde kullanmaya devam edeceğime eminim. Kesinlikle Panerai'nin en derli toplu saatlerinden biri :champ:

İçimdeki Panerai ateşinin öylesine söndüğünü düşünüyordum ki bundan sonraki saatimin bir başka marka, özellikle de Rolex, olacağı konusunda kendimi ikna etmiş gibiydim. Ama o ateşin sönmeyip sadece kor halde beklediğini farketmem geç olmadı. Kendimi yine Panerai modellerine bakarken buldum :(

Benim Panerai alışverişlerimin model belirleme aşaması hep kolay oluyor. Çünkü bu marka bazında olmazsa olmazlarım var. Bunlardan biri Luminor kasa, diğeri base kadran ve sonuncusu kurmalı mekanizma... Pam000'ı her gün kurdum, kurdum ve hala kuruyorum. Bana büyük keyif veriyor. Sanki onunla konuşuyor, dertleşiyoruz 8-) Yeni Panerai'de de bu keyfimden ödün veremezdim. Psikolog seanslarım sürüyor bu arada, endişelenmeyin :thumbup:

Elimde bir Bettarini kasa vardı. Yeni saatimin Radiomir ya da 1940 kasa olması söz konusu bile olamazdı :evil: Dolayısıyla yeni Panerai'min 1950 kasa olmasında herhangi bir sakınca yoktu :D
Bu kıstaslarla birlikte model aşağı yukarı belirmişti: The DNA!

Panerai Pam372 modeli kesinleştikten sonra bazı alma girişimlerinde pazarlıkta anlaşamadık(Boğazlıyan'lıyım; Kayseri'ye çok yakın :D ), bazılarında saat kondüsyonunu beğenmedim(benimle uzun yıllar geçirecek saatin bende önce değil; benimle yaşlanmasını isterim ;) ) derken sonunda istediğim gibi bir saati -biraz fazla beklesem de- buldum. Saati bulduktan sonra almaya hazırdım. Ama bir yandan da hala 372 ile 000'ı kıyaslamaktan kendimi alamıyordum. Bir Pam000'a sahipken 372 almak gerçekten mantıklı mıydı... Kimine göre değildi; kimine göre bambaşka saatler oldukları için bir sakınca yoktu. Plexi kristal ise ayrı bir mesele... :D Belki de bir LV alıp, saat dosyasını kapamalıydım...

Son olarak, insanın hayatta elde ettiği bazı başarıları ödüllendirmesi gerektiğini düşünerek; bu kıyaslamaya daha fazla kafa yormadan saati satın aldım. Bu saat, benim gerçek anlamda "kendi ellerimle" elde ettiğim bir başarının somut hali. Dolayısıyla benim için çok önemli. Hayat ne gösterir bilinmez ama bu saatin ilerleyen yıllarda da benimle kalacağını düşünüyorum. Sağlıklı şekilde yaşlanabilirsem çocuklarıma ve torunlarıma anlatacağım bir öyküm olacak.

İncelemeyi daha önce yapacaktım ama hem vakit bulamadım hem de sipariş ettiğim foto makinesinin gelmesini bekledim. Makine iyi olsa da fotoğraflar düşündüğüm kadar iyi olmadı :)

Saat bildiğiniz o kadife gibi siyah karton kutuda geldi:

Resim
Resim

Kutuyu açınca o güzel, o muhteşem, o... her neyse ahşap kutu görünüyor:

Resim

Kapağı araladığınız zaman siyah kadife geceliğine bürünmüş bir güzellik sizi bekliyor:

Resim

O geceliği aralamak kolay değil :D Ama bir kez aralandığında dillere destan büyülü bir güzellik karşılıyor sizi:

Resim
Resim

Bundan sonrası malum 8-)

Elimden geldiğince güzel fotolar çekmeye çalıştım.
Sırayla gidelim:

Resim

Saat gerçekten çok estetik. Şu crown guard'a bi bakar mısınız lütfen :D

Resim
Resim
Resim

Hele o sandviç kadran:

Resim

Daha önce sosis kadran kulllanmış biri olarak sandviç kadran çok çok daha güzel diyemem.
Ama kesinlikle daha karizmatik :champ:

Resim

Saati almadan önce pleksi kristal konusunda çok düşünmüştüm.
Sürekli çizilecek ve çirkin görünecek, safir gibi net olmayacak...
Saati aldıktan sonra düşündüklerimin tamamen yerinde düşünceler olduğunu tespit ettim :D
Evet, gerçekten çiziliyor ve safir gibi net değil. Ama bu saat zaten ortalama bir saat sever için değil; Panerai sevenler için üretilmiş bir model ve şahsen ilk haftanın sonunda bütün çiziklere alıştım. Neden alıştım; çünkü manyağım :geek: hayır, çizilmesi kadar giderilmesi de kolay. Şu ana kadar sadece bir kez camı parlattım ve uzun süre parlatacağımı sanmıyorum. Çünkü her parlatma camın o muazzam kubbesinden bir şeyler götürüecek. Bunu istemiyorum :!:

İşte o meşhur kubbeli pleksi:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

E tabi 372 alınıp da çıplak bırakılmaz :o
Daha saat elime geçmeden çalışmalara başlayıp; saatin vintage kimliğine uygun birkaç elbise diktim :thumbup:

Resim
Resim
Resim
Resim

Saatin kasa yapısına bayıldım.
47mm olasına rağmen bileğe mükemmel oturuyor.
Son derece rahat ve şık :champ:

Resim

Bu benim değil kuzenimin bileği :D model lazımdı...

Resim

ve benim bileğimde:

Resim
Resim

bir mekanizma:

Resim

ve bir de lume shot ile foto ağırlıklı bu incelememi bitireyim:

Resim

Panerai Pam372 kesinlikle benim için üretilmiş bir model.
Son derece mutluyum ve bu mutluluğumun uzun süre devam edeceğine eminim.
Her ne kadar bazı toplantılarda daire başkanının gözü sürekli saate takılsa da takım elbise ile de gayet güzel uyum sağladığını düşünüyorum :lol:

Bu incelememi okuyanları, benim bir panerai aşığı olduğum konusunda tekrar uyarmak istiyorum.
Dolayısıyla bu incelemede yazılanlar için objektif diyemem :D

Son söz olarak; forumun kurucusundan, yeni üyesine kadar herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Selamlar
Emre
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Re: Panerai PAM00372 Luminor 1950 Kutu Açılışı & İnceleme

Mesaj mlm » 29 Tem 2014, 15:17

İnceleme yanlı, fotoğraflar muhteşem :D
Panerai'nin en başarılı modellerinden birisi, malumun benim de hayranı olduğum bir model.. Nihayet alabildiğine çok sevindim Emrecim, umarım Pam372 bir gün bizim de bileğimizi süsler :super:
Mutlu günlerine şahitlik etsin, güle güle kullan dostum :champ: :champ:

İşte şimdi sıra LV'ye geldi :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 292 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners