TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Seiko = Ezber Bozan

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Grand Seiko = Ezber Bozan

Mesaj ernest0 » 25 Tem 2014, 11:19

Fergus yazdı:
ernest0 yazdı:saatin ikinci el değerini düşünmeden alacak kadar vicdanı ve kesesi rahat biri olmadığımdan ötürü grand seiko bana göre değil...

6.000 usd'ye submariner alıp 2 sene sonra 5.000 usd'ye satmak mı?

yoksa 6.000 usd'ye grand seiko alıp bunun değerini anlayan birini bulana kadar bekleyip 3 bin usd'ye satmak mı?

grand seikoyu bu kadar savunan arkadaşlar bu zararları da göz önüne alıyor mu?

rolex dünyanın heryerinde likit bir varlıktır...

GS ikinci elinde bahsettiğiniz gibi bir durum yok bence , ben 10 gün içinde ciddi bir kayıp yaşamadan satabildim saatimi , hatta şunu söyleyebilirim düşündüğümden çok daha kolay ve zararsız oldu , Rolex im şimdi satışta , bu saat için ilginin GS den daha az olduğunu gözlemliyorum , belki zaman itibarı iledir .. rolex in likit olduğuna katılıyorum ama GS ikinci elinde söylediğiniz kadar bir sıkıntı bence yok ...

bilmediğimden soruyorum bu durum global olarak da böyle mi?
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj SeRxx » 25 Tem 2014, 11:27

Bir dönem -alacağımdan değil de sırf merakımdan- ebay, wus vs gibi sitelerde Grand Seiko ilanlarını takip ettim, ucuza kapanan bir modele rastlamadım açıkçası. :thumbup:

ernest0 yazdı:bilmediğimden soruyorum bu durum global olarak da böyle mi?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj ernest0 » 25 Tem 2014, 11:45

SeRxx yazdı:Bir dönem -alacağımdan değil de sırf merakımdan- ebay, wus vs gibi sitelerde Grand Seiko ilanlarını takip ettim, ucuza kapanan bir modele rastlamadım açıkçası. :thumbup:

serkancım benim demek istediğim şu;

herhangi bir ülkeye gittin başın sıkıştı rolexi her türlü okutursun :lol: :lol: :lol:
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj Fergus » 25 Tem 2014, 11:58

ernest0 yazdı:
Fergus yazdı:
ernest0 yazdı:saatin ikinci el değerini düşünmeden alacak kadar vicdanı ve kesesi rahat biri olmadığımdan ötürü grand seiko bana göre değil...

6.000 usd'ye submariner alıp 2 sene sonra 5.000 usd'ye satmak mı?

yoksa 6.000 usd'ye grand seiko alıp bunun değerini anlayan birini bulana kadar bekleyip 3 bin usd'ye satmak mı?

grand seikoyu bu kadar savunan arkadaşlar bu zararları da göz önüne alıyor mu?

rolex dünyanın heryerinde likit bir varlıktır...

GS ikinci elinde bahsettiğiniz gibi bir durum yok bence , ben 10 gün içinde ciddi bir kayıp yaşamadan satabildim saatimi , hatta şunu söyleyebilirim düşündüğümden çok daha kolay ve zararsız oldu , Rolex im şimdi satışta , bu saat için ilginin GS den daha az olduğunu gözlemliyorum , belki zaman itibarı iledir .. rolex in likit olduğuna katılıyorum ama GS ikinci elinde söylediğiniz kadar bir sıkıntı bence yok ...

bilmediğimden soruyorum bu durum global olarak da böyle mi?

satışların neyle sonuçlandığını tabiki bilmek mümkün değil ancak fiyatlara bakacak olursak , ben büyük forumlarda yada satış sitelerinde 3.000 Dolara Hi-beat yada GMT GS görmedim. fiyatı uygun gözükenler zaten alırken de uygun alabileceğiniz saatler ... GS in ikinci eldeki durumunun global olarak rolex , patek gibi firmaların dışında kalan diğer markalardan daha dramatik olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.
hatta az bulunur olmasından dolayı , müşterisi yakalandığında ( düşünüldüğü kadar zor değil ) daha bile avantajlı olabilir. Örnek ; aşağı yukarı aynı fiyatlarda alınabilen bir omega 8500 kalibreli saat almış olsa idim , 3 ay kullanıp benim GS i sattığım paraya eminim satamazdım.
Rolex GMT IIc 116710 BLNR
Seiko Presage SARX009
Kullanıcı avatarı
Fergus

Mesaj SeRxx » 25 Tem 2014, 12:03

Abi ben anladım seni ki kesinlikle benim de savunduğum bir yargıdır :D Grand Seiko'yu savunuyorum gibi algılanmasın lütfen :D

ernest0 yazdı:
SeRxx yazdı:Bir dönem -alacağımdan değil de sırf merakımdan- ebay, wus vs gibi sitelerde Grand Seiko ilanlarını takip ettim, ucuza kapanan bir modele rastlamadım açıkçası. :thumbup:

serkancım benim demek istediğim şu;

herhangi bir ülkeye gittin başın sıkıştı rolexi her türlü okutursun :lol: :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj serdarfb » 25 Tem 2014, 16:03

Gittik, gördük, yerinde test ettik. 8-) Hepsi okumuş çocuklar. :twisted:

Resim
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj ernest0 » 25 Tem 2014, 16:06

SerdarFB yazdı:Gittik, gördük, yerinde test ettik. 8-) Hepsi okumuş çocuklar. :twisted:

Resim

Super resim :lol: :lol: :lol:
İmzanız

Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj onatozer » 25 Tem 2014, 16:12

Yuz ifadesi ibretlik :lol: :lol: :lol:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 224 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners