baskentco » 23 Tem 2014, 19:35
japonların mutfakları dışında ürettikleri şeylere pek sempati duymam.
arabalarının aynı seride temel bir çizgiyi devam ettirmemesini sevmem.
ama burada grand seiko konusu abartılıyor. olumsuz anlamada abartılıyor. sonuçta bir saati, çok piyasa olmuş belli modeller ve çok meraklılarının yakından bakabilmesi dışında uzaktan tanıyamazsınız, tanıyan varsa helal tabi.
önemli olan kalite ve stil algısıdır. stilini beğeniyorsa, bakıldığında kaliteli duracaktır.
ben alır mıydım, diverini kesinlikle almam, klasik modelini beğendim ama klasik modelde daha geçmişli bir saat isterdim. işte amcalar polo oynuyormuş, zarar görmesin diye bu saat çevrilip kapanıyor falan )))
seiko yazmamalıymış falan filan, yurtdışındaki arabalarda 5.20 5.40 vb yazmaz mesela, türkiye'ye ve belki birkaç gelişememekte olan ülkeye ihracatlarında ekledikleri bişeydi.
bir de şu var, ucuz saat de üretiyor pahalı saat de, ucuzu ne kadar seiko'nun 800 olsun, pahalısı ne kadar 8000 olsun.
rolex'in 75000 dolarlık çok güzel bir mavi kadran daytona'sı var mesala, onu geçtim 30,40k lık zaten var, bunu alana da ya rolex herkesin ikinci el 3000-4000 dolara bulup taktığı marka, bu para bu marka saate verilir mi, git bari patek al der misiniz?