TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

GMT Fonksiyonunu Pusula Olarak Kullanmak

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

GMT Fonksiyonunu Pusula Olarak Kullanmak

Mesaj Clk » 14 Haz 2010, 12:50

Merhaba arkadaslar,

bildiginiz uzere GMT fonksyonlu bir cok saat var. Bunlardan hatiri sayilir miktarda model pilot ve seyahat amacli ve bir tanesi dagcilara özel. Bu dagcilara ve gezginlere özel olan saat Explorer II. Hem GMT saatlerin hem de ExII'nin ortak bir özelligi var...

Explorer II modelinde sabit bir bezel ve GMT fonksiyonu var. GMT fonksiyonunun ikinci dilimi göstermek icin kullanildigini biliyoruz. Peki bu özelligi ayni zamanda pusula olarak kullanabileceginizi biliyormuydunuz?

Pilot saati diye satilan ama görüntüden baska hicbir islevi olamayan pilot saatlerinin yerine gercekten büyük önem tasiyan ve yön bulmaya yardimci olan bu özellik pilotlar icin vazgecilmez.

Kullanim sekli ise söyle. Saatinizin GMT fonksiyonunu birebir ayarliyorsunuz (yani normal saat 13.00 ise GMT göstergesini de 13.00 e ayarliyorsunuz). Bu fonksiyonu kullana bilmek icin 24 saat dilimine bölünmüs bir bezel'e ihtiyac duyuyorsunuz. Sonra akrep'i günes yönüne ceviriyorsunuz. GMT göstergesinin isaret ettigi yön Kuzey oluyor. 24 saatlik bezelde de her 6 saat diger bir yöne denk geliyor.

Örnek fotograf.

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: GMT Fonksiyonunu Pusula Olarak Kullanmak

Mesaj Frax » 14 Haz 2010, 18:50

Güzel bilgiler için clk ya teşekkür ediyoruz :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj winterdrops » 14 Haz 2010, 21:30

Dediğin seyi normal saatlerdede yapabiliyorsun sanırsam. Ben denedim doğru çıkıyor. Discovery channelda yayınlanan bir proğram var herkes bilir onu Man vs wild. Ordaki adam yapmıştı bunu sonra internette araştırdım doğru çıkıyor sonuç. Buna göre yapmanız gereken şu:
Saatinizin akrep kolunu güneşe doğru çeviriyorsunuz, akrepe en yakın olan saat 12 yönündeki açının açı ortayını buluyorsunuz. Bu yön daima size güneyi gösteriyor. Tabi bu sadece kuzey yarım kürede iseniz geçerli oluyor.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj alltomatic » 14 Haz 2010, 23:44

paylaşım için teşekkürler.ben hep pusulalı bir saatim olsun isterdim ama rolex olunca kafayı nereye vursam zor.
Kullanıcı avatarı
alltomatic

Mesaj winterdrops » 15 Haz 2010, 10:08

Gmt fonksiyonu olmasına gerek yok yani :D
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Clk » 15 Haz 2010, 10:17

Oturup hesaplarsan, hesap makinesine de gerek yok. Yürüyerek Amsterdam'a gidersen otomobile, ucaga, trene yada otobüse de gerek yok. Yemegini elinle yersen catal kasigada gerek yok. Manisa tarzani gibi dolasmak istersen tras bicagina da gerek yok.

Daha sayayim mi? :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 15 Haz 2010, 10:22

winterdrops yazdı:Gmt fonksiyonu olmasına gerek yok yani :D

Karıncaların yuva kapıları güneye bakar.
Ağaçların kuzeyi yosunludur.
Minarelerin kapıları güney-güneydoğuyu gösterir.
Geceyse kutup yıldızı da vardır.
Pusula da nedir? :lol:

Ben bu mesajı yazarken clk'nın mesajı görünmüyordu. Konuyu ilerletmişim ama olsun deyip ilavelerle tekrar gönderiyorum.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 15 Haz 2010, 10:56

Sedir, eskiden cep telefonu mu vardi? bilgisayar mi vardi? v.s. v.s. aslinda temelde gercektende bunlarin hicbirine ihtiyacimiz yok. Ancak her yeni ürün yada bu ürünlerin her fonksiyonu hayatimizi kolaylastirdigi icin kabul görüyor.

Kisacasi pusulaya gelinceye kadar daha neler var :)
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: concordet1972 ve 235 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners