TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Mesaj Ce262 » 17 Haz 2014, 14:55

mrbars yazdı:cem :champ:
sen de olmasan şu muscle car kültürü özürlü forum üyesi arkadaşlarım arasında yalnız kalacağım valla :D

Baybars abi :champ: :lol: Yalniz degilsin abi, forumda die hard GM LSx fan var (gerci Ford aldik ama neyse) :D

mrbars yazdı:69 senesinde 7 litre olup 550 HP olanlar :D

427 big block :super: :champ:

HeroFB yazdı:abi bunlar 6 lt motor 200 bg olanlar di mi :)

HeroFB, Pontiac 400'ler (6.6 lt) 220hp'den basliyordu aslinda :D ama ufak tefek degisiklikler ile 350+hp, ve cilgin bir tork uretiyorlar :champ:

Ayni sekilde, benim 65 Mustang'deki motor (351 Cleveland 5.8lt) stock 250hp civari, fakat old school tuning ile (cylinder heads, camshaft, intake manifold, stroker kit) 600+hp ureten ve bir omur dayanan 351 Cleveland sahibi olmak hic de zor degil :champ: Tork'dan hic bahsetmiyorum :twisted:
C.E

" A man can surely do what he wills to do , but cannot determine what he wills "
Kullanıcı avatarı
Ce262

Mesaj ernest0 » 17 Haz 2014, 15:26

Ce262 yazdı:
sen de olmasan şu muscle car kültürü özürlü forum üyesi arkadaşlarım arasında yalnız kalacağım valla :D

Baybars abi :champ: :lol: Yalniz degilsin abi, forumda die hard GM LSx fan var (gerci Ford aldik ama neyse) :D

mrbars yazdı:69 senesinde 7 litre olup 550 HP olanlar :D

427 big block :super: :champ:

HeroFB yazdı:abi bunlar 6 lt motor 200 bg olanlar di mi :)

HeroFB, Pontiac 400'ler (6.6 lt) 220hp'den basliyordu aslinda :D ama ufak tefek degisiklikler ile 350+hp, ve cilgin bir tork uretiyorlar :champ:

Ayni sekilde, benim 65 Mustang'deki motor (351 Cleveland 5.8lt) stock 250hp civari, fakat old school tuning ile (cylinder heads, camshaft, intake manifold, stroker kit) 600+hp ureten ve bir omur dayanan 351 Cleveland sahibi olmak hic de zor degil :champ: Tork'dan hic bahsetmiyorum :twisted:

cem herşey iyi güzel de bunlar jet yakıtı fln mı kullanıyorlar :lol: :lol: :lol:

kaç lt yakar diye sormuyorum zaten :lol: :lol: :lol:
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj Ce262 » 17 Haz 2014, 19:24

ernest0 yazdı:cem herşey iyi güzel de bunlar jet yakıtı fln mı kullanıyorlar :lol: :lol: :lol:

kaç lt yakar diye sormuyorum zaten :lol: :lol: :lol:

ernest0 :lol: jet yakitini bilmem ama ben sahsen Firebird'de 100 oktan ile dry N2O kullanmak istiyorum, tek eksigim walbro 255, onumuzdeki bir kac ay icinde denemek nasip olur insallah :D

Aslinda normal kullanimda cok asiri benzin tuketimi oldugunu da dusunmuyorum, ozellikle son disli orani sebebiyle genelde uzun yollarda Amerikan arabalarini 'ekonomik' buluyorum diyebilirim :P

Eski arabalarin 3-4 vites olmasi biraz sorun tabi, o yuzden ben 65'e 5 vites manuel bir sanziman takma planim var, ama onun haricinde 3.8 mustang ve firebird'un "normal" sartlardaki tuketimini babamin bmw 530i'sinden fazla bulmuyorum (ki cok farkli arabalar).

Gerci bu konuda genis bir perspektifim yok, ilk arabam 3.8lt, ikinci arabam 5.8lt oldugu icin hic ekonomik araba surmedim, ama 21 yasinda olunca tum parami arabalara harcamak cok da kotu gelmiyor :lol:
C.E

" A man can surely do what he wills to do , but cannot determine what he wills "
Kullanıcı avatarı
Ce262

Mesaj mucadeleci » 17 Haz 2014, 21:00

:shock: Teşekkür ederim abi :(
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj onatozer » 17 Haz 2014, 21:03

Tüketim konusunda e39 5.20 ile Mustang'98 v8 e neredeyse aynı degeri yaktirdigimi biliyorum. Oyuzden amerikanlar cok yakar lafının biraz önyargı olduguna inanıyorum. Hatta Cem in de bahsettigi gibi ozellikle uzun yolda "neredeyse" 2.0 motorlar kadar yaktığına inanıyorum.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Ce262 » 17 Haz 2014, 21:24

OnatOzer yazdı:Tüketim konusunda e39 5.20 ile Mustang'98 v8 e neredeyse aynı degeri yaktirdigimi biliyorum. Oyuzden amerikanlar cok yakar lafının biraz önyargı olduguna inanıyorum. Hatta Cem in de bahsettigi gibi ozellikle uzun yolda "neredeyse" 2.0 motorlar kadar yaktığına inanıyorum.

Onat :champ: Kesinlikle biraz on yargi var, tabiki cok yakma potansiyelleri var,o yuzden biraz hakli bir on yargi.. fakat benzin tuketimi her araba gibi kullanima bagli. 1.6 motorlu araba ile 4.6 V8'in genelde ayni sekilde kullanilmadigi da bir gercek tabi :D

98 V8 4.6'ya binme firsatim hic olmadi ama, bizim 97 3.8'in top speed limiter'de (200km) 3000RPM cevirdigini cok iyi biliyorum (2.73 son disli). Eski teknoloji (4Vites otomatik) olmasina ragmen Amerikan arabalarinin uzun yolda dusuk cevir cevirebilmesi cok avantaj sagliyor, yeniler ayri bir dunya tabi :champ:

mucadeleci yazdı:

:shock: Teşekkür ederim abi :(

:( mucadeleci :champ: :lol:
C.E

Kullanıcı avatarı
Ce262

Mesaj mucadeleci » 17 Haz 2014, 21:32

İlk okul yıllarımdan beri mesai harcadığım 20 küsür yıllık amerikan oto kariyerimi tek cümle ile sildi attı *Baybars abimiz, ağlıyorum şu anda, fıstıklı şerbete vurdum kendimi, eriğe düştüm bu gece :D
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj onatozer » 17 Haz 2014, 22:26

Ce262 yazdı:
...yeniler ayri bir dunya tabi :champ:

Bir tanıdigimin c6 corvette inin 8,5 lt/100km yaktığını gordum desem? :roll: :roll:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners