TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

300 TL Bütçe Seviyesi Otomatik Saat Tavsiye

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 300 TL Bütçe Seviyesi Otomatik Saat Tavsiye

Mesaj Bond » 09 Haz 2010, 09:12

Anlayışınız ve diğer Rus marakları hakkındaki bilgiler için teşekkürler Gürçağlar. Fabrika hakkında banada sizin yazdığınız şekilde bilgi gelmişti daha önce. 5 Rus markası için kataloglar yükledim ilgilenen üyelerimiz için yeni modelleri tek seferde incelemek açısından kolaylık olacaktır. Buran, Denissov, Vostok Europe, Sturmanskie ve Aviator marka kataloglarına "Genel Saat Sohbeti" bölümünden ulaşılabilir. Daha sonra Rus Saatleri hakkında bilgileri yeni bir bölümde toparlarız böylece bilgiye erişim daha rahat olacaktır. Yanlız bu konuda benim dikkatimi çeken nokta şu oldu, Rus markalarında 300 TL seviyesi otomatik bazı modeller olmasına rağmen genel fiyat skalası bu rakamın oldukça üzerinde.

:arrow: Denissov Katalog

:arrow: Vostok Europe Katalog

:arrow: Buran, Sturmanskie ve Aviator Katalog
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj gurcaglar » 11 Haz 2010, 02:04

Bond yazdı:Anlayışınız ve diğer Rus marakları hakkındaki bilgiler için teşekkürler Gürçağlar. Fabrika hakkında banada sizin yazdığınız şekilde bilgi gelmişti daha önce. 5 Rus markası için kataloglar yükledim ilgilenen üyelerimiz için yeni modelleri tek seferde incelemek açısından kolaylık olacaktır. Buran, Denissov, Vostok Europe, Sturmanskie ve Aviator marka kataloglarına "Genel Saat Sohbeti" bölümünden ulaşılabilir. Daha sonra Rus Saatleri hakkında bilgileri yeni bir bölümde toparlarız böylece bilgiye erişim daha rahat olacaktır. Yanlız bu konuda benim dikkatimi çeken nokta şu oldu, Rus markalarında 300 TL seviyesi otomatik bazı modeller olmasına rağmen genel fiyat skalası bu rakamın oldukça üzerinde.

:arrow: Denissov Katalog

:arrow: Vostok Europe Katalog

:arrow: Buran, Sturmanskie ve Aviator Katalog

Elinize sağlık Bond çok iyi bir iş yapmışsınız. Evet Rus Saatleri konusunda yeni bir bölüm yapılırsa memnuniyetle katkıda bulunurum. Fiyat konusunda doğru bir gözlemde bulunmuşsunuz. 300tl'nin üzerine çıkıyor çoğu model, bunda kronograf özellikleri olduğu için fiyatı etkiliyor, ya da tasarım ve moonphase gibi özellikler de bildiğiniz gibi fiyatın artmasına neden oluyor. Yine de kronograf özellikli Rus saatleri bu kademedeki diğer ülke saatlerine göre yine de en hesaplıları, ve buna karşılık kronograf kalitesi oldukça iyi, ancak tek dezavantajı kurmalı olamaları ki bu bana göre bir dezavantaj değil. Benim 3133 kalibre Poljot kronograf bir kere kurulduğunda iki gün çalışıyor kronosu kullanılmazsa tabii.
Selamlar,
G
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj gurcaglar » 11 Haz 2010, 02:12

Bu arada WUS'taki arkadaşlardan biri Raketa hakkında yeni bilgiler vermiş, o da fabrikanın halen aktif olmadığını söylüyor ve Sovyet döneminde bolca yapılan mekanizmalara yeni kasa ve kadran yapılarak pazarlandığını ve ne zaman fabrikanın aktive edileceğinin muğlak olduğunu söylüyor işte gönderdiği yazı. Sanırım işe yarar.

I think reasonable price for Raketa is not more 100 $.
I believe need to say what Raketa today is not Raketa which we knew it before.
20 years ago on Raketa worked 6000 employees, now about 30. Now they has no any production line of movements, cases or straps. It fully was destroyed 15 years ago. To make new watch production need to spend huge of money. One of my friend, owner of a one of russian watch factory had interest to Raketa when Raketa trade mark offered for selling and he thought about this trade mark (I think many know what now Raketa bought a one of French company). So, he calculated in 2005 what was need to spend not less 90 000 000 $ to restart Raketa factory in full circle again. Now I think this money will not enought do it. All we see now in old new serie has movements which was made in 1990 th with case and straps made in Belarus. During soviet times, 20 years ago Raketa produced a lot of watches, aprox 1 500 000 whrist watches a year. So, now on the Russian market present are enough brand new movement (which factory did not sold l when the world market was opened) and a lot of old stock watches which from time to time in a plenty float up . In time of USSR Raketa watches had guaranteed market and the consumption was complete. Now market these watches a little. I think that is even not necessary to manufacture of mechanisms, stocks to suffice on some years. I certainly wish success to a factory Raketa and its new proprietors, they have invited the new designers from France to make new interesting watches, but I am not sure, that the success will be. The problems only in money and equipment, which to not be made in Russia (it is all it is necessary to buy in Switzerland), and also in the qualified personnel, basically which was lost. Now is big problem to advance Raketa with new prices when old stock and used watches which possible to buy at 10-70 $. There are the plans of Raketa has range of the prices from 300 $ (retail price)... I have more doubts on success such prices in Russian market I can speak about it about reliance, as I trade at russian watches 19 years) and I have doubts about another countries market too.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj coskunarici » 26 Eyl 2010, 23:53

merhaba arkadaşlar
uzunca sayılacak bir süre araştırma yaptıktan sonra otomatik saat konusunda ister istemez çin malı veya kısmen çin malı alma ihtimaliniz yüksek (pahalı modeller almaz iseniz) bunun için bende çin markası olan bir saat aldım Tao international .Ürün ile ilgili satıcıdan aldığım bilgi seagull 25 serisi makinalı olduğu ve 33 taşlı olan makinadır.Hassasiyet olarak 20sn olarak verdi.Ürünün fiyatı oldukça makul 90dolarve daha da önemlisi 48 saattir test ediyorum sürekli kolumda kullanarak 1sn şaşma yok diyebilirim.Ucuz ürünler sınıfında kesinlikle tavsiye ederim kalitesi sonderece tatminkar.ürün fotoları link: http://store.taowatch.us/TAO-074WD.aspx
Resim,Resim,Resim,Resim
En son coskunarici tarafından 27 Eyl 2010, 17:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
coskunarici

Mesaj pavese » 27 Eyl 2010, 10:13

Sayın Vervito,

Öncelikle açmış olduğunuz bu başlığın benzer başlıklara da örnek olması dileğimle teşekkür ediyorum.

Söz konusu bütçeler için genellikle tavsiye edilen Seiko ve Orient dışında Unitas ve Eta mekanizma kullanan Oscar gibi markaların varlığı ile daha çeşitlenerek alternatiflerin artması hoş bir durum.

Ben de özellikle Fossil vb. son zamanlarda otomatiklerde Çin mekanizmalarına yönelen hatta kayışına kadar Çin malı olan saatleri tavsiye etmiyorum. İçlerinde miyota mekanizmalar kullanılanlar da miyotanın en ucuz mekanizmalarını kullanıyorlar.

Bu paraya bundan iyisimi olur diyenlere de katılmıyorum. Çin mekanizmalı fossil vb. saatler yerine seiko ve orient'in otomatiklerini aynı ücretlere almak çok daha mantıklı.

Bir de yine bildiğim kadarıyla, özellikle İsviçre mekanizmaları kullandıkça kendini bulup sapma oranları düşerken, Çin mekanizmalarında durum tersi oluyor. Yani kullandıkça sapma oranı artıyor.

Vostok ve Poljot gibi kendi inhouse mekanizmalarını üreten firmalara ben de saygı duyuyorum ve fiyatlarına göre iyi saatler olduğunu düşünüyorum. Özellikle Vostok'un otomatik scuba modelleri de alternatif olarak düşünülebilir. Tabii malzeme kalitesi olarak seiko orient gibi saatlerin gerisinde kalıyor o ayrı.

Başlıkta amacına uygun olarak kullanıcı arkadaşların alternatif saat tavsiyelerinin artması dileğimle saygılarımı sunuyorum. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj safir » 27 Eyl 2010, 13:38

çin malineli saat alınacaksa içinde seagull makine olanlar alınmalı,ama moda markalarından uzak durmak daha mantıklı fiyatları seikoyu geçtiği için,yurtdışından parnis ve indirimli denk gelirse yine seagullu timex düşünülebilir,aslında eskiden 60 lı 70 li yıllarda çinde yüksek kalite ve hassasiyette üretilmiş makineler var diye okudum doğruysa, 30-40 kusur taşlı hassas saatler,bu saatlerden bulunduranlar hassasiyetinden çok memnun,bir kaç saniyelik sapmadan bahsediyorlar 40 kusur yaşındaki saat için ,halen bu makineler üretiliyormu bilmiyorum ,eğer üretiliyorsa beijing watch ta olabilir bu makineler
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj pavese » 27 Eyl 2010, 14:57

Ben de seagull makinelerin de farklı modelleri, klonları olduğunu okumuştum biryerlerden, yani seagull mekanizmanın da orjinal olup olmadığını çözmek gerekiyor. Çünkü onların İsviçre ve japon mekanizmaları gibi prestij kaygısı yok. Ben her halükarda çin mekanizmalarından uzak durmayı yeğlerim. Çünkü benzer fiyatlara mekanizması ve malzeme kalitesi belirli seiko, orient gibi markaların otomatik saatleri var.

Tabii tercih meselesi... Dediğiniz gibi orjinalleri bulunursa seagull mekanizmalarının da iyi olduğunu ben de farklı yerlerde okumuştum. Ama Çin'liler bizlerde son yıllarda öyle bir intiba bıraktılar ki herhangi bir ürünlerine güvenmek için özellikle kullanıcı veya modern60 üstad gibi uzmanların konu üzerinde incelemelerine bakmak lazım (kendi açımdan) :) :)
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj pavese » 27 Eyl 2010, 15:38

Mekanizmalar & Teknik Bilgiler bölümüne de baktım orada da seagull mekanizmaları hakkında bilgi yok, belki oraya bu mekanizmalar hakkında da yeni bir bölüm açılarak uzmanlar tarafından bilgi verilebilir (kalitesi, sapma oranları, hangi markalar tarafından kullanıldığı vb.) ne dersiniz?
Kullanıcı avatarı
pavese

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners