TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumun En Yüksek WR Seviyesine Dayanıklı Saati Hangisi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumun En Yüksek WR Seviyesine Dayanıklı Saati Hangisi?

Mesaj Modern60 » 09 Haz 2010, 01:48

Tekrar bir uyarı: Rolex'in 10770 metrede su alması demek, onu takanların ölmesi demek olacaktı. Yan, ssati takanlar ve saat, batiskafdenilen bir derin su aracının içerisindeydiler. Bell&Ross 11000 m ise, 1967 de Custeau tarafından kullanıldı ve 8800 metreye kadar batiskaf içerisinde indi. Rolex rekorun kırılmadığını söylemekte kesin haklı. Birisi araç içerisnde 10770 metre, diğeri ise 8800 metreye inmiştir. Bu arada bond eskiden "water proof" ibaresi vardı demişsin. Hala kullanılmakta. Ama proof koruma resistance ise direnç kelimesine karşılık. Pazarda doğru kelimenin direnç olduğuna karar verdiler ve 2000 den sonra WR herkes tarafından kabul edildi.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Bond » 09 Haz 2010, 08:45

Modern60 Bell&Ross Hydromax 11.000m değildir 1967'de kullanılan. Firma 1992 kuruluşlu diye biliyorum. Hydromax'ın ise 2000'lerde üretilmişti sanırım. 1967'de batiskaf içerisinde inen saat herhalde başkadır, aradım ama şu an net bilgi bulamadım. Bu arada mekanik diverlar ve WR rekorları hakkında Oceanic Time'da güzel bir makale var. Link ekte.

:arrow: Oceanic Time Deepest Mechanical Divers

10908/10916 metreye inen eski Rolex anormal büyüklükteki camı ile pratik kullanım içiin uygun bir saat değil elbette bu sebeple test aşaması yapılmış kullanılabilir en yüksek model yeni Deep Sea diye yazmışlar. 5000m Pita için ise herhalde yakında yapılacak gerçek testleri diye eklenmiş ve Marianas Trenche tabana indirilip test edilmesi an meselesi demişler yazının sonunda :) Gerçi Rolex'İn sayfasında da azda olsa farklı metreler yazıyor. Elbette bunlar bizler gibi normal kullanıcılar için realite olarak birşey ifade etmiyor ama sonuçta hepimiz için oldukça bilgilendirici ve eğlenceli bir konu oldu.

Okyanuslardaki En Derin Bölgeler

Arktik Okyanusu - Eurasian Basin 5450m
Hint Okyanusu - Java Trench 7725m
Atlantşk Okyanusu - Puerto Rico Trench 8648m
Pasifik Okyanusu - Marianas Trench 11033m

Neyse konuyu çok karıştırmadan TSF rekorumuza dönelim :) Clk ve Breitling Colt Ocean Automatic 500 metre

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj 2fast4u » 09 Haz 2010, 10:14

bu rekoru kirabilirim inancliyim azimliyim :)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 09 Haz 2010, 10:49

Senin Oris'e bir tüp takalım (LPG tüpü değil ama) bir gözlük, bırde palet taktık mı onun işi tamamdır, rekor senindir :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 09 Haz 2010, 11:05

Bir TSF Comics resmi yapmak lazım buna :) Hangi renkti bu Oris TT1, resmini yüklemişmiydi 2Fast daha önce?
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj 2fast4u » 09 Haz 2010, 12:33

yuklemistim ama yeniden
Resim
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Modern60 » 09 Haz 2010, 13:22

Merhabalar bond. Bir kere daha kontrol ettim ve 7725 m derinlik doğru. Ama saat ne Rolex ne de başka bir marka. Onu araştırmaya devam ediyorum. Benim aklımda Bell&Ross kalmış belki eski Bell Professional Instruments sebebiyledir. Ama Bell&Ross'un teslerde 11000 metre olduğunda haklısın. Yani Fransız derin deniz araştırmalar ofisinde test yapılmış ve 11000 metreye eş değer bir derinlikteki basınçla denemişler. Uyarın için teşekkürler. Dedim ya bazen bir şey diğerini çağırıştıryor. Ama araştırmaya devam edip bulacağım.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj 2fast4u » 09 Haz 2010, 13:55

benin fotolarim bu forumda micro cerrahi dalda goruntuleniyor duzeltirseniz sevinriim.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners