TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatin Daha Kola Takılmadan Saatçide Eskimesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatin Daha Kola Takılmadan Saatçide Eskimesi

Mesaj serdarfb » 10 Tem 2012, 00:28

Drago yazdı:Ben Omega saatimi Viyana'da Omega Butik'ten aldım...satış işiyle ilgilenen orta yaşlı bayanın kibarlığı,ilgisi,şıklığı ne bileyim herşeyi o kadar farklıydı ki anlatamam...Neyse saat konusunda ve fiyat olarak konuşulduktan sonra ,içerlerden bir adam geldi takım elbise kravat filan, sanırım Çinliydi, adam da nasıl bir elegans...parmaklar sanki dünya çapında bir virtüözün parmakları...eleman büyük bir kibarlık ve ciddiyetle mağazanın ortasında özel olarak hazırlanmış,herkesin görebildiği çalışma tezgahında şiir gibi bir iş çıkarıp baklaları çıkardı...İnsan gayri ihtiyari bu bakla çıkarma,takma işinde huzursuz olabiliyor ancak Omega Butik'te bu iş hakkıyla yapıldı,hiçbir olumsuzluk olmadı...olsaydı bile sanırım yeni bir saatin verilmesi bile problem olmayacaktı zaten 8-)

Benim hikayeye ne kadar da benziyor. :) :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj fsinan » 17 Tem 2012, 16:46

Bu arada Pirlant'ın da ben senin Oris saatinin işini de yapmam diyen bir bayisine hiçbir yaptırım uygulamaması Türkiye'de sizin tüketici olarak hiçbir hakkınızın olmadığını ispatlıyor. Mahkemeye gitseniz ne yazar ki? Nasıl ispatlayacaksınız bu sözlerin sarfedildiğini?

Yani hak hukuk hikaye, saatçinin hatrı falan varsa size istediği sözü sarfedebilir, Pırlant gibi kurumsal firmalar bile birşey yapamaz.

Buradan ayrıca Pırlant'ı da kurumsal bir firma ise müşterilerine yapılan davranışın hesabını sormaya davet ediyorum. Burada yüzlerce kişinin olayı okuması ihtimalini bile ihmal ettiler. Mesele saatin polisaj edilmesi falan değil, istersem atar yenisini alırım, mesele edilen sözler.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Baran » 17 Tem 2012, 20:05

Birincisi neden atıp yenısını alacakmışsın hocam çizmişlerse bileziği değiştirmek zorundalardı bu kadar basit.Para verip mal alıyorsun sonucta.Noy Saat Pırlantın sevdiği bir bayısı olduğundan ve sürekli alışveriş içinde olduklarından ötürü belirli bir samimiyet içindelerdir biz şikayet ettiğimizdeyse en fazla yapacakları bir telefon acıp konusacaklarını konustuktan sonra '' Ağabey gecen gün biri şöle şöle dedi daha dıkkat et ugrasmayalım '' diyecek,bizim işguzarda '' Yahu gelmesin kılın tekiydi zaten azck çizildi kıyameti kopardı'' diye cevap verecek bu olay kapanacaktır.Malesef..
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Orhanbalu » 12 May 2014, 12:59

Başımdan geçen bir olay;

Ingilterede elden bir saat almıştım. Londra da bir saatçiye gidip kordondan bir bakla çıkarmasını isteyip kaç para olacağını sordum adam £10 dedi (35 tl) bu çok olur £5 yapalım dedim, adam indirim söz konusu değil deyince bende iş ten vazgeçtim. 3 gün sonra memlekete döndüm saatçiye gittim usta kordondan bir bakla çıkaralım dedim, usta saati aldı çekmecenin kenarına koyup çekiçle patır kütür güzelim omega speedmaster saatin clasp da yara bete açarak çıkardı, tabi bu sırada resmen sinirimden dişlerim gıcurdıyor ne yaptın usta sen dedim? Adam ; abi önemli değil para istemez altı üstü bir pim çıkardım onunda çıkarırken pense ile resmen ikiye katlamış. [POUTING FACE]

Arası 2 ay geçti yine İngiltere deyim, isabet olacak ya yine elden bir saat aldım tag heuer. Bu sefer aynı İngiliz saatçiye gittim bir bakla çıkar diye ama adama bak çizersen saatin kople parasını verirsin dedim.
Adam oturduğu yerin arkasındaki belgeyi gösterip yaptığımız bütün iş sigortalı ve 6 ay garanti belgesi veriyorum dedi. Ve. Yaklaşık 10 dk kibar bir çalışma ve gerekli tüm uygun alet edavat takım taklavar ile işi bitirip belgeyi de yazıp verdi £10 aldı.

İşte malesef iki saatçi arasındaki fark [PENSIVE FACE]
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj manil » 17 May 2014, 00:26

Okuyunca hayret ettim, önce sadeec benim başıma gelmiş diye düşünürdüm meğerse çok kişi bu konuda yaralı imiş. :) Ben de sadece bu bakla işleri canımı sıkmasın diye saatlerime nato kayış alıp ilk satın alırken metal bileziği olduğu gibi çıkarttırıyorum.

Avrupa'da (Viyana) ben de şahidim ki, insanların derdi tabiri caizse müşteriyi gagalamak değil, hizmet vermek. Ağam-toprağım-hemşehrim yaklaşımı olmuyor; adamlar gerçekten hizmet veriyor. Genelleme yapmak istemem ama biz de anlayış hâlâ (ve de maalesef) oto sanayideki usta gibi kuş serisi tofaşlardan mercedes'e kadar bütün araçlara "gel, motora ayar çekeyim abi" modunda.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj neilblack » 17 May 2014, 00:59

Bu işte yurtdışı-Türkiye ayrımı yok, kişinin yaptığa işe saygısı var. Konuda bahsi geçen şahıs biraz daha dikkat edip işi hakkıyla yapsaydı ne kaybederdi?
BREİTLİNG İNSTRUMENTS FOR PROFESSİONALS
Kullanıcı avatarı
neilblack

Mesaj manil » 21 May 2014, 11:43

Şaka gibi, dün saatçiye gidip uzun süredir nato kayışla kullandığım Tag Heuer'ime metal bileziği taktırayım dedim. Dikkat et çizilmesin felan diyorum, tabi abi, v.s.... sonuç: luglarda kanırtmadan ötürü oluşan çentikler. İnanılmaz sinirlendim, bi yandan da gülüyor insan başına gelene.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Skywalker87 » 12 Haz 2014, 22:36

Güzel bir başlık hep aklıma takılan bir soru, sonuç olarak saatler onlarca kişi tarafından deneniyor alıcısına ulaşana kadar, bana az kullanılmış 2. el saatten bir farkı yomuş gibi geliyor.
Kullanıcı avatarı
Skywalker87

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Mefistofeles, yaman20 ve 74 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners