TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumun En Yüksek WR Seviyesine Dayanıklı Saati Hangisi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumun En Yüksek WR Seviyesine Dayanıklı Saati Hangisi?

Mesaj Bond » 07 Haz 2010, 22:35

Winterdrops linkteki konuda bu durum üzerine konuşmuştuk, biraz karışık olaylar :) Hatta Clk'nında bahçe hortumu ile test girişimleri vardı. :lol:

:arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=2684&start=24
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Frax » 07 Haz 2010, 22:39

Her marka kendini öne çıkarmak için bir kılıf buluyor böyle mevzulara."En" ve "ilk" kelimelerinin yanına otomatik,pilli,kronograf vb. sıkıştırıp bir şekilde o işi yapmış oluyor :)
Örneğin "en komplike" saat mevzusu var ki ne olduğu belirsiz.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Redliner » 07 Haz 2010, 22:43

Bende okudum rolex in hikayelerini. Ve de dinledim sevgili clk abimizden ;) rolex 11000 m lik okyanus cukuruna inip su almadan cikan ilk ve tek saat olma unvanını halen koruyor. Bell&ross icin ise aynı deneyi labaratuvar ortamında 11000 m lik basıncı uygulayarak gerçekleştirmişler. Ayrıca bell&ross un quartz oldugunuda bilmiyordum gözümden düştü resmen :p Clk nin o kalın çamlık rolex in 11000 m lik çukura inip çıktığı videoyu yazdığı linki bulun izleyin bence. Keyifliydi hakikaten belki 50 sene ye yakın oluyor o rekor...
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Clk » 07 Haz 2010, 22:44

Winterdrops, haklısın ve o rekor halen kırılamadı. Ben olayı söyle açıklamaya çalışayım. 3 atm WR'li bir saat el yıkarken su alıyor ise 11.000 metre WR'li bell&ross'ta sahilde uzun paçalı don ve atlet içerisinde çocuk ile oynarken; çocuktan gelen "baba 1 kova su getirsene" talebi üzerıne dize kadar girilen denizden bir kova su alırken bozulabilir. :)

Önemli olan saatin üzerinde ne yazdığı degil, gerçekte ne yaptığıdır.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Redliner » 07 Haz 2010, 23:17

Sevgili clk moon phase demisken siz aklıma geldi benimde. Bence moon phase bir saatte olabilecek en güzel özelliklerden biri abi. Değişik yani düşünsene. Aaa hanım bugün dolunaymis hadi seni Boğaz'da biryerlere gotuyerim filan der insan negzel. :) moon phase li saatlerin hemen hemen hepsi kaliteli markalar galiba değilmi? Ayrıca moon phase Araplar gibi ay takvimi kullanan milletler icinde uygun olabilir...
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Bond » 07 Haz 2010, 23:59

Moonphaselerde güzel tabii :lol: Yanlız ben bu 3712/5712'li resmi Cant daha saatini paylaşmadan önce yapmıştım. Tesadüf olmuş ;)

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=2898&p=30711&hilit=moonphase#p30711

Nispeten uygun fiyatlı markalarda da moonphaseler var mekanik olarak. Sosyalcan Zenodan bir model paylaşmıştı geçenlerde.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj sedir » 08 Haz 2010, 08:39

clk yazdı:...
@Sedir, kısa süreli temastan kasıt saatin üzerine su sıçraması v.s. gibi durumlar icin geçerli. Ben zannetmiyorum ki 30 metre WR'li bir saati susyun altına tutup çekince su alsın.

Katılıyorum clk.
Şu anda korkmadan test ediyorum. En azından şimdilik musluk suyunun altında çekinmeden el yıkanan 3ATM test sonucu olumlu saat su almıyor.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj 2fast4u » 08 Haz 2010, 10:20

yalniz soyle bir konu var avrupali saat ureticileri icin uzerine yazdiklari wr ler hakkinda katidir. .Bu firma uzerine bu rakkami yazdiysa 50 yerden izin alarak koyuyor demektir.Cakma saatlerin ilanlarindaki denenmistir gecirmz muhabbetleri ile karistirilmasin.Adam saati uretmis varsa babayigit insin 11000metrede denesin yok deneyemediysen aksi ispatlanana dek o saat 11000metre veya neyse su gecirmezdir.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: just717067, Mtn, ofis, recklesstr ve 115 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners