TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumun En Yüksek WR Seviyesine Dayanıklı Saati Hangisi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumun En Yüksek WR Seviyesine Dayanıklı Saati Hangisi?

Mesaj 2fast4u » 07 Haz 2010, 14:35

biz millet olarak az camuru gordukmu 10cm kari bulduk mu veya bir cukura girdik mi jeep veya suv bir arac sahip olmamiz gerektigi kanisina varan heyecanli bir toplumuz.Oldumu babasi olsun isteriz .Dolayisi ile yuzmeye mi gidecez deep sea den veya carlos coste den asagisi yoksa girmem arkadas deriz.Mesela ben askere giderken casio f91 yerien casio pathfinder prg40 modelini satin aldim .Neden pusula termo 5 ayri alarm ile tam bir comando saatiydi ve isime cok yaradi(komutanlarin gozunde direkt sivrildim yon tayini derslerinde cat diye soyledim daha da sivrildim kisa donemdim allahtan:))
isin sakasi bir yana gozunu cikartmadan rahat etmeyiz yine bir ornek veriyim dun oris bayisinde ilk defa prodiver moidelini denedim gercekten esasli bir toolwatch bir oris sever olarak o saatin gercek dalgic saati olarak veya sov amacli uretildigini dusundugumu belirttim yanit olatak benden daha ince bilekli birinin aldigini ogrendim.Oris ulkemizde cok bilinmeyen bir markanin 52mm bezel saati satiliyorsa bu iste bir tuhaflik var hakikaten.2.ci olarak teyfik aydin in vitrininde devasa bir omega gene bir toolwatch merak ediyorum onu kim takacak yani bu liste uzayip gider.Ancak bence bundan once hicbir halta yaramayan amacsiz 50mm lik bronz kaplamali devasa ayar dugmeleri olan saatleri takanlara ne demeli essek kadar saati bilekte dolastiran popcu kilikli herifler dolaniyor bu daha da enteresan.Oburu hic olmasa bir amaca hizmet ediyor dalar veya dalmaz meraki su altidir ya digerleri.... bence daha komik .Kozmetik kaygilar var gercekten cunku son zamanlarda 1000wr 2000wr kolay telaffuz edilir hale geldi .Eskiler daha iyi bilir mekanik dalgic saatleri populerken bu metreler ortada yoktu ihtiyacta yoktu herhalde.jules verne e ozendik
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 07 Haz 2010, 14:42

yine bir kavram kargasasi. Su yüzezinde ki basinc zaten hali hazirda 1 ATM her 10 metrede basinc 1 atm artar ise bir saat ile 30 metreye dalabilmek icin gerekli en düsük deger (bütün diger faktörleri yok sayarak) 4 atm dir :)

sonucta 3 atm ile max. 20 metreye dalınabilir ama Bond;un bahsettigi faktörelerde isin icerisine girince yaklasık 10 metrelik bir fark daha olusuyor ki bu da dalınabilecek derinligi 10 metreye indirgiyor.

Su ile oynarken yada saatinizi yıkarken v.s. kasaya uygulamıs oldugunuz basıncın daha yüksek olabilecegini biliyormusunuz?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 07 Haz 2010, 15:38

clk yazdı:iyide bu tartismanin gidecegi hicbir nokta yok ki!!! ...

@sedir
3 atm kısa süreli su temasina isaret eder. Saati sudan korumak en mantikli cözümdür...

Gider, gider, iyi bir yere gider. Herkes WR'lerin gerçek anlamlarını daha iyi bilir. Saatini daha iyi kullanır ve korur. Zaten biliyor ise belki bir katkısı olmaz ama mutlaka işe yarayacağı kişiler olacaktır.

Yalnız ikinci kısımdaki alıntıda kırmızı ile çizdiğim noktayı nasıl belirlemeliyiz? Kısa süre nedir? Saatiniz günde 3-4 kez, her defasında 15-20 saniye musluk suyunun altına giriyorsa bu kısa süre midir? Uzun süre midir?
WR bir saati neden sudan koruyoruz ki? O zaman WS yazsınlar.
Haksız mıyım?
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Bond » 07 Haz 2010, 15:55

Evet haklısınız bu işte bir saçmalık ve ciddiyetsizlik var ben şahsen memnun değilim :lol: Kaç metre ise ona göre yazsınlar. El yıkamak için 30m WR saat diye satılmamalı veya tramplenden atlayacağız basınç oluşacak yada 15-20 metreye dalacağız diye 300-500m WR saat almak zorunda değiliz. Eskiden water proof ve water resistant diye iki ayrı kavram vardı ama sanırım sonradan değişti hepsi WR oldu. Belki bu durum gene zamanla değişir.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj 2fast4u » 07 Haz 2010, 16:11

"Herkesin bir gün bir diver saati olacak" 2fast4u, Düşünür, 1889.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj 2fast4u » 07 Haz 2010, 16:13

iste her sey o cumleyi kurmasiyla basladi ve 15 sene sonra Ribigasse yakinlarinda o kucuk atölyeyi alarak.......................... :)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Bond » 07 Haz 2010, 16:23

300mt Oris Diver ile rekor sende tabi 2Fast, keyiflisin :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj 2fast4u » 07 Haz 2010, 16:34

daha iyileri sizilerin olsun arkadaslar ....:)gozumuz yok
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners