A癟覺l覺 zaman覺..

Seiko 5 50th Anniversary SRP427 An Homage To Tradition Seiko 5 Design

1913'te Seiko'nun ilk saati 羹retildikten 50 sene sonra tan覺t覺lan 5 serisinin 50. y覺l覺na ve Seiko'nun 100. y覺l覺na 繹zel 羹retilmi serinin ikincisi, Seiko 5'in spor tasar覺mlar覺na ithafen 羹retilmi bir model.

Ayr覺ca araba dizaynlar覺ndan ilham al覺nm覺.
Ge癟miten bug羹ne Seiko 5 Sports Serisi.

Caliber : 4R36 Automatic with hand winding capability. Second hand halt mechanism for precise second setting.
Power reserve : 41 hours
Case : SS
Water Resistance : 10 bar
Case size : 44.0 mm
Bilgiler ve fotoraflar Seiko'nun resmi sitesinden al覺nm覺t覺r.
Saatte dier 5 serilerinden farkl覺 olarak saniye kolundaki 5 simgesi, kurma kolundaki 5 ilemesi ve arka kapakta 50. Y覺l 繹zel ilemesi mevcut.
Ge癟elim kutu a癟覺l覺覺na.

Saniyedeki 5 simgesi

50. Y覺l'覺 hat覺rlatmak amac覺yla..

Kurma kolundaki 5 ilemesi

Arka kapaktaki ileme

Uzun zamand覺r akl覺mda olan bir modeldi. TED Talks'ta dinlediim bir konumada "People do not buy what you do people buy why you do" denilmiti. Bu s繹z doruluunu saati al覺rken bir kez daha farkettim.
Saati al覺rken yard覺mlar覺mdan dolay覺 Serkan abi, Hasan abi ve Tolga abiye teekk羹rler. Ayr覺ca T羹rkiye'ye girdikten bir g羹n sonra saati evime kadar ulat覺ran PTT'ye de teekk羹rler.

Saatin i癟ilik kalitesi ve mekanizma hakk覺ndaki deerlendirmeleri size b覺rak覺yorum.
Fotoraf kalitesi 癟ok iyi deil ne yaz覺k ki Tapatalk'tan y羹klenince bozulmalar oluyor..

Bu arada saati nato kay覺 yada k覺rm覺z覺 dikisli eskitme bir kay覺 ile kullanmay覺 planl覺yorum. Ne dersiniz?