Tefrikaya sondan ikinci elemanla devam edelim müsaadenizle.
Uzun bir süre sonra bir saat alma isteği üzerine daha çok internet üzerinden saat araştırması yaptım. İnternet üzerinden arama yapmamın sebeplerine gelince:
1. Bulunduğum şehirde kaliteli saat satan yer sayısı çok az ve satıcılar sorularıma yeterli cevap veremiyor, hatta yanlış bilgilerle canımı sıkıyorlar.
2. İnternet üzerinde daha çok saati ve fiyatı yan yana görebiliyorsunuz.
3. Tabii ki zaman ve mekan kısıtlaması olmayışı da önemli.
Ancak, internet üzerinden alışveriş yapsam da, başta clk ve modern60 arkadaşların hassasiyetle üzerinde durdukları konu olan mağaza sahiplerinin mağdur edilmemesi dileklerini çiğnemedim. Çünkü alışveriş yaptığım site aynı zamanda fiziksel olarak da dükkan sahibi. İki adet de internet sitesi var. Hatta aynı saati iki internet sitesinden pazarlarken aralarında %40 gibi bir fiyat farkı da olduğunu farkettim. Alışveriş öncesi bu bende bir güvensizlik oluştursa da, telefon ile de görüşüp pazarlık yaparak saatimi satın aldım.
Aldığım saat Longines Special Series Lindbergh Hour Angle. Bu saatin günümüzde üretilen modelleri de var. Günümüz üretimleri daha geniş çaplı (40 ve 45 mm olmak üzede iki boyutta) ve deri kayışlı. Benim aldığım saat 1997'ler civarında üretime başlamış, ne kadar devam ettiğini bilmiyorum ve 38 mm çaplı (tepe ile ölçerseniz 43mm).
Önce resimleri yükleyeyim, sonra özelliklerinden ve biraz da sor anladığım meridyen hesabından bahsetmeye çalışırım.

Uploaded with
ImageShack.us
Vakit nakittir.