TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Markaları ve Segmentler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Markalar ve Segmentler

Mesaj polemik » 23 May 2010, 02:24

Milgauss GV'yi sen de beğeniyorsun ağabey, itiraf et. :)

İşin şakası, görsel zevkleri, yani saat tasarımlarını tartışmak çok anlamsız.

Herkes benimle aynı zevke sahip olsaydı U-Boat diye bir markanın hiç olmaması gerekirdi.

Alan Ağabey'in söylediği konu çok önemli: "Mesela ben, burada bir çok Rolex hastası ve gerçekten gönülden meraklısı olmasına rağmen, hiç takacağım bir saat olmadığını açıkça söyledim. Ama bu, Rolex'in büyüklüğünü söylememe asla engel olmadığı gibi, benim beğendiğim çizgilerle alakalı sadece."

Blancpain çok sevdiğim bir marka. Blancpain'e saygı duymamak ise ayıp, hatta terbiyesizlik olur. :)

Ama yalan söylememe gerek yok: Fifty Fathoms dışında tasarım olarak beğendiğim saati yok gibi. Bu ikisi farklı durumlar. Karıştırmamak gerekli diyeceğim ama bu forumda bu iki durumu birbirine karıştıracak birinin olacağına olasılık vermiyorum.
Kullanıcı avatarı
polemik

Re: Saat Markaları ve Segmentler

Mesaj Clk » 23 May 2010, 07:13

Benim genel olarak bu baslik altinda yazilan yorumlardan anlamadigim tek birsey var. Neden bazi markalari degrade (tam olarak asagilamak anlaminda kullanmadigim icin Türkce karsiligini bulamadim) etmeye calisiyoruz?

Konuyu daha da netlestirmek icin bir kac soruya cevap verelim. Moda'nin ne demek oldugunu yazdim. Demek ki, ürün listesinde 6 ay yada 1 seneden fazla ayni ürüne ulasamayacaginiz bir cok marka Moda Markasi oluyor. Bu durumda Modern60'in yazmis oldugu moda saat markalari listesine hayir demek imkansiz.

Peki Bulgari, Chopard, Piaget, etc. nasil oluyorda Moda Markasi oluyor. Birincisi sözlük anlamina ters düsen ürünleri var, ikincisi tarihlerinde saatcilik üzerine düsmüs markalar. Bir saattte mücevher olmasi da o saatin Moda markasi olmasini yada saatten sayilmamasini gerektirmez. Patek Phillipe markasinin en cok saattigi saatin Quartz ve mücevher ile donatilmis olan 24 modeli oldugunu biliyormusunuz? Simdi Patek'te mi Moda Markasi oluyor?

Begenmek begenmemek ayri konu. Rolex'i begenmeyenler oldugu gibi, Piaget markasini da begenmeyenlerin olmasi gayet normal. Ama saat markalarini kategorize ederken belli donelere ihtiyacimiz oldugunu düsünüyorum. Zaten sektörün saygin kuruluslarinin yaptigi listelere yada siniflama calismalarina referans olan noktalara itiraz eden herhangi bir saat firmasinin da olmamasi hem bu listeleri yapan kuruluslarin kullanmis oldugu donelerin dogruluguna hem de listelerin güvenilirligine isarettir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 23 May 2010, 09:36

ben bu markalara moda markası demiyorum, mücevher tarafı daha ağır basıyor, kadınlara daha çok yakışır diye düşünüyorum.
patek'e saat markası dışında bir yakıştırma yapmak beyin jimnastiğinden öte birşey olmaz.
benim bildiğim, patek'in jeweled modellerin yüzde 99'u sabit imalat değil, sadece isteyen olursa bununda en iyisini yaparım çabası.
benim için listenin ilk sıraları vacheron, patek, audemars, lange, jaeger ve gönül bağımdan dolayı iwc den oluşur.
ilk iki sırada patek ve vacheron yer alır ama kesinlikle.
diğer bir çok markaya da büyük saygım var, her markadan aşık olunacak bir model mutlaka bulursunuz, almak için fırsat ararsınız.
aklıma ilk anda gelen panerai radomir california dial veya black seal sandwich dial ya da jaeger memovox polaris. sonra mesela tag heuer chrono silverstone. glashütte senator sixties chrono...
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Modern60 » 23 May 2010, 14:47

Paylaşımız için ben teşekkür edrim. Böylece, sizin de zevklerinizi tanımış oluyoruz. Zaten gerçek saat merakında biraz da marka tercihi olmalı bence. Fanatizm kadar olmasa da beğeninin psikolojik yanının da ağır basması gibi. Sevgili clk bunun üzerine basmış. Kişisel tercihler, zevkler dışarıda kaldığında, yüksek saatçiliğin markaları zaten belirlenmiş.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj 2fast4u » 05 Eyl 2011, 10:46

zamanında ıyı dosemısız sımdı olsa valla usenırım yaslandım herhalde yada umrumda değil ;)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj msturan » 06 Eyl 2011, 02:30

2fast çok sağol, sen bir şeyler yazmasaydın görmeyecektim :D Gerçekten büyük şeyler dönmüş burada, o günlere yetişememiş olmak üzücü :super:

Bu arada, o zamanlar buralarda olsam da diyecek bir şeyim olmazmış herhalde, Patek'e dil uzatan olmamış :D
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj 2fast4u » 06 Eyl 2011, 09:04

msturan clk da eskı clk değil denemesi bedava rolex varya hghggfh%&/?ghgfh%&'! ....normal sartlarda 5 dk 9 sn içinde buraların karısması lazım bekleyelım :lol: gorelım
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 06 Eyl 2011, 10:38

2fast, yazdigin cok dogru... Yaslandik yada umurumuzda degil artik ... Düsündüm de... umurumda degil 8-)

Bana ne kimin ne düsündügünden, al koluna tak istedigin saati yada X markasini ister begen ister begenme bana ne :D

Not: yukarida yazdiklarim ayvisinin kayisi seftali markasi oldugunu degistirmez... :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners