TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Arabalarımız / TSF Üyeleri Neye Biniyor ?

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Arabalarımız / TSF Üyeleri Neye Biniyor ?

Mesaj Triton » 07 Oca 2014, 13:11

Ne yazık ki basma şansım yok Baran. Ayrıca benden o düzeyde pilot olsaydı hava kuvvetlerine girerdim. Pek cesaret edebileceğim bir iş de değil. Böylelikle sivil pilot da olabilirdim ancak bu günkü gibi sivillere verilen haklar yanında o zaman imkanlar yok gibiydi. Ayrıca yazdıklarım, senin yazdıklarının yanında son derece ortalama ve ucuza mal olan basit işler. Ama kişisel beceri, bilgi ve emek istiyor. Anahtar tutmaktaki tecrübemin sana fark atacağından kuşkun olmasın. Yazdıklarımın hepsi doğrudur. Tabii eskiden bir gelenek de vardı ben genç insanlarla birlikte olmanın enerji verdiğine inananlardanım ve genç de görünürüm dert değil ama o yazdığım yıllarda, gençlerin babası yaşındaki insanlarla ulu orta dalga geçmeleri ayıp sayılırdı. :(

Sorun cevapsız kalmasın. Gerçi sen benim sorduklarıma cevap yazmıyorsun ama ben yazayım. Sana yine soruyorum, Turbo Baran lakaplı gencin de hayatının mahvolduğu o kazada, yarışanlardan birisi de sen miydin değil miydin? Buna cevap vermiyorsun ama bulduğum topik den beraber yarışıyorduk anlamı çıkıyor. Bari kendi duygularını da yaz da örnek ol. Benimle dalga geçmekten daha faydalı olabilir. Ayrıca forumda yazdıklarını şöyle bir taradım son bir sene çok değiştirmiş. Burada hepimizin hizası aynı, yaşımız ve imkanlarımız ne olursa olsun. Yazdıklarıma katılmıyorsan katılmadıklarını yaz cevaplayayım. Bu forum senin yazdığın gibi 7-8 katılımcıdan ibaret değil benim için.

Ben sokak yarışçılığından yana değilim. Kendin kötü örnek olduğum için, benim gibi yapmaya kalkan yakın akrabam yanındaki arkadaşıyla direğe göbekten savrularak girdi. Araba Anadol du ve tamamen parçalandı. Saç araba olsaydı ölmüşlerdi. Uzun bir hukuk ve bizi de üzen tazminat süreci yaşandı. Bu işlere o zaman tövbe ettim.

Bugün belki bu forumda da yazan ve kaabiliyet olarak sana bana fark atacak insanlar olabilir. Ama 20 li yaşlarda araba koleksiyonu yapacak, 20 lik janta pahalı saat farkı verecek imkanları olmayabilir. Sanayi sitesindeki çocuklara da birilerinin fırsat vermesi gerekir. Oralarda da bir sürü yetenekli insan var ama 3 kuruş paralarla hayatlarından beziyorlar.

İçinde ticari kaygı olsa da Volkan Işık gibiler bunu yapmaya çalışıyor hiç değilse bu yönde heveslendirmek gerekir.

Tabii bu konuların Lamborghini ile hiçbir ilgisi yok. Lamborghini kullanabilecek ekonomik gücünüz varsa zaten teorik olarak her şeye imkan bulabilirsiniz. İşin o yönü beni fazlasıyla aşar....

Ancak maalesef doğru biçimde motosiklet onarımı yaptırmak dahi hala ciddi sorundur. Ben yalnızca bu gerçeğin altını çiziyorum.... ;)
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Baran » 07 Oca 2014, 14:10

Triton öncelikle babamdan bile yaşca buyuk olduğunuzu gözönünde bulundurarak yazdığımı ve yazacağımı bilmenizi isterim.Size herhangi bir saygısızlık yaptğımıda düşünmüyorum ki forumda bircok kişiyle yüzyüze görüşmüş ve halen görüşmekte olan biri olarak kimseye bir saygısızlık yapmadığımı sevgisizlik göstermediğimi vefasız bir insan olmadığımı az cok görüştüğüm kişiler bilirler.Benı tanıma fırsatınız olsaydı yaşıma ve doğumumdan itibaren sahip olduklarımı gözönüne alındığında düşündüğünüz ve kastettiğinizin aksine görmemiş şımarık herkesle dalga gecen biri olmaktan cok alçak gönüllü herkesle iletişime gecebilen ve ortak bir paydada buluşabilen saygıda kusur etmeyen bilmediğinde bilmediğini dile getiren biri olduğumu görürdünüz.

Buraya üye olduğumda 20 saat eklememe ragmen,o zamanlar şimdiki kadar yuksek butceli saatlerin forumda şimdiki kadar sık rastlanmadığı dönemde benim tüm saatlerim sizlerin tek saati etmiyor demiştim.Yine bircok konu başlığında zamanında kullandığım saatler olduğunu ve severek kullandığımıda dile getirmiş biriyim.Zaman herkesi geliştirir değiştirir.Şu anda o saatleri takmaktan keyif almayacak olmam yada begeniyor olmamda bu sebeptendirki doğaldır.Herzaman benden üstün olanların üstünlüklerini kabul eden bilgilerine saygı hatta hayranlık duyan biri oldum.Saygı ve yaş hususunda ise saygıyı insanların hakettiğine bunun yaş ile sahip olunamayacağına inanırım.Bunun örneklerini forum ortamındada defalarca gördük.

Neredeyse doğdugumdan beri otomobillerle haşır neşir biri oldum.Tavla oynamayı bile bilmeyen tuttuğum takımın ilk 11 ni sayamayacak kadarda futbolla ilgili biriyim.Tüm ortaokul hayatım babamın arabalarını kaçırıp kaza yapmakla gecti.18 yaşıma kadar kendi arabam vardı ve ehliyetsiz kullandım.Kaza yaptım takla attım kolumu bacağımı kırdım yine yaptım.O dönemlere yetişemesemde sizin döneminizde yaşayan eski gercek otomobilcilerle sıkca aynı ortamda bulundum.Eski kayınpederim rallinin ralli olduğu dönemde Renault fabrika takımının pilotuydu Rıza Çukurova.Oğlu halen yarışmakta olan Burak Çukurova.İskender Atakan Volkan Işık Serkan Yazıcı ve diğerleri ile uzun yıllar aynı ortamda bulundum.Neyin ne olduğunu cok iyi biliyorum.Evet zamanında arabalarla ilgili yapmadığım kalmadı sanayide sabahlara kadarda kaldım ustayı evinden alıp dukkanını actırıp motorda söktürdüm fiber tamponda döktüm kapakta taşlattım piston nasıl yerleştirilir onuda bilirim.Bagdat caddesi yarış parkuru iken ehliyetsiz yarışlarada katıldım evet meshur Turbo Baranın kazasındada beraberdir 8 araba bostancıda dürüm yedik caddeden dönerkende o kaza meydana geldi.O zamanlar insan hayatına şimdiki kadar kıymet vermediğimde doğrudur bunlardanda gocunmuyorum otomobillerle bu sekilde alakası olan adamların bir dönem bu sekilde olaylar başından gecmiştir.Herkes benım kadar şanslı değildi can alan oldu can veren oldu sakat kalan oldu benım kucağımda en sevdiğim arkadaşım öldükten sonra bmwpassion.com sitesi buluşmasında FB stadının önündeki Subarulu kazadır bahsi gecen.Ogünden sonra herseyı idrak edip kendime tabiri caizse çeki düzen verdim.

Şöförlük konusunda ise bileği benden kuvvetli cok adam tanıdım gördüm yanına oturdum.Kendimin hiçbir konuda ki buna motor bilgiside dahildir üstün olduğunu iddia etmem ama sürücülük konusunda ortalamaların üstünde olduğumu biliyorum.Yurtdışındaki ustalar vs hepsini biliyorum emın olun Burak Italyadan araba kiraladığındada beraberdik oradaki yarışlarada katıldık yurtdışındaki pilotların hayat tarzınıda oradaki imkanlarıda cok iyi biliyorum.Burası Türkiye ve biz Türküz.Yurtdışı söyle böyle bizim sanayıde mehmet usta bone takmıyor demek bana mantıklı gelmiyor.Yapacak birşey yoksa ki hiçbirimizin mehmet ustaya bone teklif edecek cesareti olduğunu sanmıyorum kabul etmeliyız durumu.

Benım tek sinirlediğim konu yaşım itibariyle şimdiki ehliyeti alır almaz beyaz m paket 3 serisi alıp arkasını kımıldatınca yanlıyorum aga gecen bir yanlamışım baba youtube da video gir izle işte gecen şuna kafa cıkardım buna sapladım makasın kralıyım makas terzide olur diye konuşan genc nesille bir tutulmamdır.İnsanın kendini övmesinın dışarıdan cok gülünç ve şapşalca gözüktüğünü bildiğimden insanların susunca dunyadan bir haber olduğunun düşünülmesinede aynı derecede kahkahalarla gülerim.

Burası bir saat forumu şimdi yazsam 10 sayfa daha yazarım ama inanın yazmaktan sıkıldım şu anda ve yazımı burada noktalıyorum.Turbo Baranla kazada aynı gece beraberdim ee yani? Benım foruma üye olduğumdan beri tüm mesajlarımı okumuşsunuz emek vermişsiniz onun içinde ayrıca tesekkürler ama ben aynı konuda bu kadar uzun süre konsantre olamadığımdan sizin mesajlarınızı okuyamadım kusura bakmayın.

İlla merak ediyorsanızda kişisel olarak bu zamana kadar forumda cok paylaşımınız olmamasına ragmen biranda traş uzay bölümü haric herkes kendince bişeyler yazarken girip her konuda paragraflarca yazı yazmanız her konuda bilirkişi edalarında yazılar yazmanız benı bunalttı.Benımde illaki sizi sinirlendiren kaba tabirle gıcığınıza giden hoslanmadığınız yönlerim vardır bu cok normal ama biz buraya keyif almak için giriyoruz ortalığı germenın manası yok Turbo Baranla berabersem beraberdim bu foruma ilk girdiğimdede arkamdan amele bu apaci işte modifiyeci makaslıyor bişey bildiğini sanıyor diyenler olmuştur ama önemsemem kimse kimseyi yakınen tanımıyor tanımakta zorunda değil.Merak edenler için şu anda akıllandım ama arada sıradada olsa altımda duster olsun traktör olsun bmw olsun yada 4 teker çim biçme makinesi olsun gazlıyorum makas atıyorum napim ben buyum değişemem hee noldu kucağımda arkadaşımı kaybettikden sonra eskiye oranla duruldum eskisi kadar riskte alamıyorum korkuyorum. 1-2 ay içinde evleneceğim insallah o zaman durulurum.Ben herzaman ne olduğumu inkar etmedim zaten insanların canına kastediyor işte o yolda annesi babasıda gidiyor olabilirdi sizin yüzünüzden kimler öldü gibi sosyal mesajlarda verenler cıkabilir hepsi haklıdır.Neticede ben bu değilim desem kendimi kandırmış olurum keşke herkes kendini ve ne olduğunu bilse ve böyle dile getirebilse.

Triton sizi tanımıyorum belki tanışsam bayılıcam size bilmiyorum ama dediğim gibi size bir saygısızlığım olmadı su ana kadar eger öyle düşünmüşseniz üzülürüm.İnanın daha cok yazmayı kendimi ifade edebilmeyi isterdim ama bunaldım yazmaktan.Başta forum yöneticileri olmak üzere tüm üyelerden ve Salihden konusu içerisinde böyle uzun ve konuyla alakasız bir yazı yazdığım için özür diler hepinize iyi forumlar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Triton » 07 Oca 2014, 14:48

Baran hepimizin bir tarzı var. Otorite olmak gibi bir gayem yok. Yazma tarzım öyle... Beğenmiyorsan okuma... Aramızda kuşak farkı var. Görüşlerin normaldir. Ayrıca ne yazık ki gerçekten kendi mesleğimle ilgili olarak zaman zaman bilirkişilik de yapıyorum. Bu konuda tespitin doğru.

Ama burası bir forum. Ayrıca uzun yazdım desende, bence, kendini en iyi anlatan yazıyı yazmışsın...Sen nasıl ben buyum diyorsan doğrusu biz de buyuz. Bu saatten sonra bazıları beğenmiyor diye değişemem.

Burada altı dolu olarak yazılmış her yazıyı severek okuyorum. Kimseyle polemik yaratmak gibi bir anlayışım yok. Ama derinliği olmayan twitter/facebook tarzı yazışmalar ve polemik peşinde olsam başka yerlerde yazarım ya da yazmam. Bu forumun farkı düzeyli üyeleri diye düşünüyor ve yazıyorum. İlk katıldığımda bazı arkadaşlar umarım üyeliğiniz bilgi sormaktan ibaret birkaç msg la sınırlı kalmaz diye yazmışlardı.

Sana karşı ön yargım da yok. Senin tabirinle "gıcığıma da gitmiyorsun". Ama, örneğin beğenmediğim noktalarda alaycı davranmıyorum. Senin benim için yazdığın gibi "böylelerinin bu düzeydeki forumda yazması talihsizliktir" gibi ifadeler kullanmıyorum... Görüşlere ve tarzlara saygılı ve anlayışlı olmak lazım...

Belki bir gün, sen dahil burada yazan bazı arkadaşlarla da tanışma imkanımız olabilir. Ayrıca sana mutluluklar dilerim.

Sonuç olarak, tarzı doğru ise ve altı yeterince doldurulmuşsa, yazmaktan ve okumaktan zarar gelmez...

Eğer gereğince yazan, okuyan ve birbirini anlayan bir toplum olsaydık zaten bugün birçok şey daha farklı olurdu.... ;)
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj mrbars » 07 Oca 2014, 16:14

triton; forumlarda didaktik yazıların, yüz yüze münasebetlerde de didaktik üslubun; teamül olarak pek sevimli gelmediğini söyleyebilirim. bu tarz bir iletişimin yanlışlığı veya doğruluğuna istinaden bir görüş kastetmiyorum, lakin şahsi fikrim kişiye duyulan sevgi ve samimiyet açısından bu şekilde bir genelleme yapılabilir.

"ben bunu yaptım, şurada bulundum, şuraya yürüdüm, detay veremem ama işim dolayısıyla" gibi öbekler ve derinliği olmayan paylaşımlara sitemler ile; şakalı üsluba üstü kapalı kinayeler tabiatı dolayısıyla dikkat çekiyor.

genel olarak saatleri kapsayan ve saat dışında hayatın görece olarak yüzeysel kısımlarının üzerine paylaşımlarda bulunulduğu bir forum çizgimiz var. bu sebeple güncel politika, din, futbol gibi tartışmalara zemin hazırlayan konulardan ekseriyetle kaçınılan ve tabiri caiz ise, ciddi mevzulardan uzak durulan çoğul bir psikolojiden bahsediyorum. örnek vermek gerekirse, doğa kanunu olarak hepimiz yaşar ve ölürüz; ancak günlük hayatımızın çok az paylaşımı ölüm üzerinedir; psikolojimiz bizi belki de en ana gerçek olan 'bir gün öleceğimiz, belki de o gün bugündür'den uzak tutmaya gayret eder. forumda da benzer bir karakter var; bu çoğul saatsever güruhun karakterinin tarifini, sebebini ifade etmek bu kısa yazıda oldukça zor; ancak yalın, komik ve hayatın gülümseten yönlerinin paylaşıldığını kısa bir bakışta bile görmek mümkün.

kısaca, burada bulunma sebebimiz bir şey öğretmek değil. birbirimizin olumsuz özelliklerini tartışmak veya yermek de değil. burada bulunma amacımız, birbirimizin ortak paydası olan ana hobide ve diğer hobilerimizde, zevklerde, yemeklerde, evcil hayvanlarımızda, fotoğraflarımız ile ilgili duru ve gülümseten ortak paydada buluşmak. nihayetinde kötü niyetli olmadığını biliyorum, zira kötü niyet bu forumun görünmeyen aurası ve o müthiş gücü (force, karma) sayesinde asgari sürede farkedilip uzaklaştırılıyor. saygı duyulacak da bir üslubun olmasına karşın, olası eleştiri veyahut ufak sataşmalara geniş çerçevede bakabileceğine inandığımdan bu yazıyı yazdım. aksi bir durum aklına gelmesin; bu güzide forumda kötü niyet olmadığını söylemiştim değil mi ;)
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj Triton » 07 Oca 2014, 17:22

MrBars, yazdıklarına genel olarak katılıyorum. Ancak bakılacak olursa bu üslup herkeste bir ölçüde var. Kimisi bunu fotoğrafla, kimisi espri katarak yapıyor. Bu iş bir tür PR faaliyeti gibi. Forumların, hele böyle konular olunca biraz daha derinliği olması gerektiğini düşünürüm. Aslına bakılacak olursa bu bakımdan konularda dağınıklık da var. Örneğin saat forumunda bana ne evcil hayvandan. Babam Leptospira mikrobu konusunda araştırmalar yapan veteriner hekimdi ve hayvan severim ama bir tek satır yazmışlığım var mı? Her konuda bilmişlik taslıyorsun demek ayıptır.

Genele açık yazışmalar bağlayıcıdır. Doğal olarak kişisel bilgi vermek gerekmiyor. Kimseye bir şey ispat etmek yükümlülüğüm de yok. Meraklı olana şahsi iletişimle açıklama yaparım. İnternet bu bakımdan masum bir ortam değil. Ama yazanların genel profiline bakılırsa konuların ve yazarların sayısı ve niteliği belli. Benim görüşüm medyanın tek, katılımcıların farklı ve çok olmasıdır. Bizi bir araya getiren bu.

Ancak geriye doğru msg ları taradığımda bu yönün iyice zayıfladığını, ileri çıkanlar ve mecburen geride duranlar olduğunu görüyorum ki, bu aksak bir durumdur. Bu şekilde başka forumda kurulabilir ve farklı bir tavır da tutturulabilir. Ama örneğin bu forum benim olsa her seviyeden katılımcının özgürce ve kuralına uygun olarak kendini ifade etmesine imkan tanırdım. Burada, forum yöneticileri buna son derece uygun ve duyarlı davranırken, bazı katılımcılar kuralı biz koyarız havasındalar ki, bu bence doğru değil. Herkesin kendisinden sorumlu olması en doğrusudur mantığındayım.

Lamborghini gibi uç bir örnek var. Yazılanlar da çelişkili. Başlık genel. Bilmem kim usta bone nasıl takar burası Türkiye denilirken (taksın diyende yok, her teknisyenin adına özel motor üretimi esnasında alınan tedbirleri gösteren belgeselden esinlendim), kusursuz Lamborghini toplamak da tercih nedeni olan sanayi siteleri bana ters geliyor. Aklıma diş fırçasına küs, saçı başı dağılmış ayakkabı arkasına basmış ama her işi bitiren usta tiplemesi geliyor ki, vay canına diyorum.

Niye barınma olmuyor çünkü birileri birilerini küstürüyor. Hadi ya dedirtiyor. Bazı forumlarda bunu forum yöneticileri yaparken, diğerlerinde katılımcılar yapıyor. Bu işin ortası olmuyor nedense. Bu da beraberinde sığ ve sıradan konuları tetikliyor. Aslında her yazılan konuda bir tür didaktik yaklaşım var. Forum, soru cevap platformu. Ben böyle görüyorum. Cevaplarsın ya da cevaplamazsın.

Ama genel forum kurallarına uygun oldukça, hiçbir katılımcının engellenmesi, eleştirilmesi ya da yerilmesi doğru bir yaklaşım olamaz.

Ayrıca gerçekten kötü niyetli ve ukalalık heveslisi değilim. Başta Baran olmak üzere hangi yaş grubu ve kesimden olursa olsun hiçbir arkadaşla da ters düşmek istemem

Düşüncem budur.... ;)
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj SalihY » 10 Şub 2014, 11:33

Porsche 997 Turbo, test run. (HD izlemeniz tavsiye edilir)

Kullanıcı avatarı
SalihY

Mesaj serdarfb » 10 Şub 2014, 11:43

Salih :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Baran » 10 Şub 2014, 12:16

Salih maşallah,motor içine girdinizmi ?
Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners