TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Markaları ve Segmentler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Markalar ve Segmentler

Mesaj sedir » 18 May 2010, 16:54

Ben sizlere şu balonlu liste hakkında birşey sormak istiyorum. Liste sadece "saat" üreten firmalara sınırlı değil sanırım. Tiffany, Gucci, Dior ve benzeri isimleri saat markası saymalı mıyız? Bunlar saat markası değilse bir başka isimle bir başka balonda tekrar ediliyorlar. Yani bu isimleri saar markası saymamalı isek, bu listenin sadece saat markalarına sınırlı olanı yok mudur?

Çok fazla varsayımlı bir paragraf oldu ama ne demek istediğim ortaya çıktı sanırım.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Frax » 18 May 2010, 18:29

Balonlu listede yer alan moda markaları -(ör: Hermes) kalite olarak bizim beğenmediğimiz Armani vs ile kıyaslanmayacak markalar.Moda markaları oldukları doğru ancak saat yatırımları da var diye biliyorum.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 18 May 2010, 20:05

Arkadaslar yapmayin. Hermes 1927 yilindan beri saat üreten bir firma. Moda marka yapip ciktiniz :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 18 May 2010, 20:15

Abi sonuçta deri ürünleri önemli olan saatin 2.planda olduğu bir marka.Ben örnek olması açısından dedim.Moda markası mı? Evet moda markası :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 18 May 2010, 20:23

Ben sadece aciklama amacli buraya ekliyorum...

Moda

a. (mo'da) 1. Değişiklik gereksinimi veya süslenme özentisiyle toplum yaşamına giren geçici yenilik. 2. Belirli bir süre etkin olan toplumsal beğeni, bir şeye karşı gösterilen aşırı düşkünlük: “Moda sandığımız birçok şeylerin hayatın kendi bünyesinden geldiği anlaşılır.” -A. H. Tanpınar. 3. sf. Geçici olarak yeniliğe ve toplumsal beğeniye uygun olan: Moda şapka.

1930 yilinda kendi dizaynlarini yapmaya baslamis, o dönemlerde Movado, Audemars Piquet, Mido, Lecoultre gibi firmalar ile calismis. 1978 yilinda kendi fabrikasini acmis ve su an senede 145.000 adet üreten ve Hermes gibi köklü ve lüks bir markanin %10'luk cirosunu yapan bir üründen ve markadan MODA diye nahsetmeyelim lütfen.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 18 May 2010, 20:36

Markanın 1. önceliği olan deri ürünleri yani çanta ve kemer.Malum biliyorsunuz ki piyasada en pahalı deri ürünler Hermes etiketi taşırlar.Şimdi bu marka 19. yüzyılda kurulmuş 20.yy da saat işine girmiş.Bu amcalar çantacı değil mi aslında?Saatleri çok kaliteli olabilir ki hiç eleştirmiyorum Armani gibi değiller bunu da biliyorum ama neticede kökten saatçi değiller.Tıpkı Hublot'nun bisikletçi, Omega'nın parfümcü olmadığı gibi :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 18 May 2010, 20:39

Son yazdigin yorum ile MODA saat kavramlari sence biraz farkli degil mi?
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 18 May 2010, 20:45

MODA markası demeyeyim de Tekstil ve Deri ürünleri markası diyeyim.Ayrıca zaten ilk yorumumda da kötü birşey yazmadım ki.Adamların asıl işi saat değil dedim sadece bunu kastettim :)
Kullanıcı avatarı
Frax

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 197 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners