arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler
oncelikle ef straps;
hocam dediğiniz şeyi ben de düşündüm ama deri kordon bu saate hiç yakışmıyor çünkü kasa titanyum. titanyum kordon da yok. (zamanında salaklık yapmışım) ama bir tane tedarik edinceye kadar (1500 euro civarı olsa gerek) dediğinizi suna çevirebiliriz belki; fiberglas görünümlü yine sentetik bir şey? kasa klasik olmadığı için de onun da çok iyi yapılmasıiyi oturması gerek. yoksa boşa uğraşmış oluruz. sarı dikişli fiberglas görünümlü bir kordon olabilir diye düşünüyorum. bi arkadaş bir tanıdığı dolayısıyla istanbulda tekli üretim yapıldığını soyledi. 100-150 tl arası bi fiyat verdi
baran;
hocam saat elbette orjinal ve titanyum kasa. ama dayanıklılık zannettiğiniz gibi degil, bu kordon ikincisi ve en iyi bakımla bile 2.5, 3 yil gidiyor. şahsi kanaatim bir swatch'ın lastik kordonunun bundan çok daha fazla dayandığı yönünde. hatta 5 liralık saat kordonları bile daha dayanıklı gibi. tuhaf bir karışım bu da. lastik silikon kauçuk arası tuhaf bir hissi var. ilgililer de zaten max 2 yıl iyi bir suredir bu tur kordonlar için dedi. yani öyle iwc olunca kordon cok dayanıklı olmuyor. ama titanyum olsa evladiyelik olur o ayrı tabi. orjinallik konusunda çok haklısınız ben de hep orjinal taktırdım ama artik canımı sıkmaya başladı. lastik kordona iki senede bir 1000 tl vermek de cok akıllıca degil gibi sanki?
ernest0,
hocam ilgine teşekkürler ama o vintage modeli buna uymuyor ne yazık ki. boşluk kalıyor ve hoş görünmüyor.bendeki şu şekilde