TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kayış / Bilezik Danışma ve Bilgi Konusu

Saat Kayışları Hakkında Konuların Bulunduğu Bölüm

Re: Kayış / Bilezik Danışma ve Bilgi Konusu

Mesaj Baran » 30 Oca 2014, 10:48

Ben olsam paraya kiyar orjinal silikonunu alir takardim o saat ve kordonu orjinal ise o hale gelmesi icin cok uzun yillar gecmesi lazim.Sonucta saat IWC o saate tarzi itibariyle custom deri kayista olmaz.Ya celik ya da orjinal silikonunu alin.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj ernest0 » 30 Oca 2014, 11:33

Merhaba,

şu kayışı buldum;

http://www.ebay.co.uk/itm/IWC-Brand-New-Rubber-Strap-for-Vintage-Aquatimer-IW323101-Strap-ONLY-/121244447470?pt=Wristwatches&hash=item1c3abb72ee

vintage aquatimer IW323101 içinmiş, detayını bilemiyorum ama belki sizin saatinizede uyabilir.
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj katilbalina » 30 Oca 2014, 12:22

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler
oncelikle ef straps;

hocam dediğiniz şeyi ben de düşündüm ama deri kordon bu saate hiç yakışmıyor çünkü kasa titanyum. titanyum kordon da yok. (zamanında salaklık yapmışım) ama bir tane tedarik edinceye kadar (1500 euro civarı olsa gerek) dediğinizi suna çevirebiliriz belki; fiberglas görünümlü yine sentetik bir şey? kasa klasik olmadığı için de onun da çok iyi yapılmasıiyi oturması gerek. yoksa boşa uğraşmış oluruz. sarı dikişli fiberglas görünümlü bir kordon olabilir diye düşünüyorum. bi arkadaş bir tanıdığı dolayısıyla istanbulda tekli üretim yapıldığını soyledi. 100-150 tl arası bi fiyat verdi

baran;
hocam saat elbette orjinal ve titanyum kasa. ama dayanıklılık zannettiğiniz gibi degil, bu kordon ikincisi ve en iyi bakımla bile 2.5, 3 yil gidiyor. şahsi kanaatim bir swatch'ın lastik kordonunun bundan çok daha fazla dayandığı yönünde. hatta 5 liralık saat kordonları bile daha dayanıklı gibi. tuhaf bir karışım bu da. lastik silikon kauçuk arası tuhaf bir hissi var. ilgililer de zaten max 2 yıl iyi bir suredir bu tur kordonlar için dedi. yani öyle iwc olunca kordon cok dayanıklı olmuyor. ama titanyum olsa evladiyelik olur o ayrı tabi. orjinallik konusunda çok haklısınız ben de hep orjinal taktırdım ama artik canımı sıkmaya başladı. lastik kordona iki senede bir 1000 tl vermek de cok akıllıca degil gibi sanki?

ernest0,

hocam ilgine teşekkürler ama o vintage modeli buna uymuyor ne yazık ki. boşluk kalıyor ve hoş görünmüyor.bendeki şu şekilde

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
katilbalina

Mesaj katilbalina » 30 Oca 2014, 14:44

ef straps

hocam verdiginiz sitedeki kordon isimi gorur aslinda. bendeki toka titanyum orjinal zaten olmadi onula degiştiririm. ama buradan nasil alışveriş yapilir guvenilir mi bilemedim. turkiyeden getirtme sansi var mi tam oturur mu? malum takintili adamlariz zaten. bi de o ref6802 bununla ayni kasa olan ama celik chrono cousteou limitli serisi icin ama kasanin ayni oldugunu dusunuyorum. bendeki ref3538.
daha oncesinde bu sekilde alisveris yapan varsa bilgilendirirse sevinirim. ya da direkt kendisi bu turden ticaret yapan varsa kendisinden ya da sizden de alabilirim

ilginize tekrar tesekkurler

Resim
Kullanıcı avatarı
katilbalina

Mesaj EF Straps » 30 Oca 2014, 17:00

katilbalina yazdı:ef straps

hocam verdiginiz sitedeki kordon isimi gorur aslinda. bendeki toka titanyum orjinal zaten olmadi onula degiştiririm. ama buradan nasil alışveriş yapilir guvenilir mi bilemedim. turkiyeden getirtme sansi var mi tam oturur mu? malum takintili adamlariz zaten. bi de o ref6802 bununla ayni kasa olan ama celik chrono cousteou limitli serisi icin ama kasanin ayni oldugunu dusunuyorum. bendeki ref3538.
daha oncesinde bu sekilde alisveris yapan varsa bilgilendirirse sevinirim. ya da direkt kendisi bu turden ticaret yapan varsa kendisinden ya da sizden de alabilirim

ilginize tekrar tesekkurler

Resim

Dediğim gibi site hakkında bir bilgim yok açıkçası. Mail ile bir sınayabilirsiniz. Belki stokta yoktur diyeceğim ama fiyat uygun. Kendisi imal ettirmiştir.

100-150 tl aşırı iyimser bir fiyat. Eğer varsa böyle bir ihtimal, ben de imalat yaptırabilirim. Normalde tasarım-kalıplama-üretim gibi pahalı adımları izleyerek imal ediliyor bu tür kayışlar. Yani normal misal 22mm düz silikon kayış desek kalıp vardır üretilir ama özel tasarım mümkün değil. Hadi 3D Printer ile üretilecek desek. Onda bile tasarım aşaması çok maliyetli.

Ayrıca deri kayış zaten mümkün değilmiş. İthalat ya da başka marka kayış satmıyoruz. Ben bütün seçenekleri sıralamak istedim.

Umarım çözüm bulursunuz.

Saygılarımızla,

EF Straps
whatsapp:05061671677 I instagram:efstraps I twitter:efstraps I facebook:efstraps I www.efstraps.com
Kullanıcı avatarı
EF Straps

Mesaj katilbalina » 30 Oca 2014, 18:43

ankarada oturuyorum. fiyatı da en son panora alişveriş merkezindeki bu tür saatleri tamir eden bir saatçiden aldim. saatle birlikte gonderecez 15 gunde alirsiniz dedi. ben de saati degil de sadece kordonu gondereyim dedim ama olmaz denemeleri vs lazim diyince ben de vazgeçtim. verdigi fiyat bu.

neyse artik titanyum bi tane alincaya kadar diger saatlerle idare edecez ya da bakinmaya devam edeyim.

ilginize tekrar teşekkürler
Kullanıcı avatarı
katilbalina

Mesaj Hsnmrycl » 30 Oca 2014, 20:13

fiyatı panoradaki watch doctor vermiştir.
güngenci saatin servis bölümü.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Cct » 25 Mar 2014, 02:43

Merhaba,

Helson Shark Diver 45 Bronze için aşağıdaki gibi bir kayış arıyorum. Nerede bulabilirim?

Resim
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Kayışları - Watch Straps

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners