TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Markaları ve Segmentler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Markalar ve Segmentler

Mesaj Frax » 15 May 2010, 00:37

Sahibinin degişmesi markadan bir sey eksiltmez eğer kalitede bir düşüş yoksa diye düşünüyorum.Örnek vermem gerekirse "Maserati" hala "Maserati" dir. Sahibi kim olursa olsun.
Bu başlık ortalığı çok karıştırdı fanatizm duyguları ön plana çıktı :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Modern60 » 15 May 2010, 00:47

Kesinlikle katılıyorum Frax1. Bir markanın sahibi kim olursa olsun, onun başarısı ve geleneksel değerleri devam ediyorsa, hiç önemli değil. Vulcain'in yeni sahbi Bernard Fleury idi 2009 ortasında Ambassador'a sattı. Ama hala başkanların saati geleneğini devam ettirebiliyor. Bir başka örnek Breguet. Swatch alıncaya kadar ölü bir marka idi. Ama 15 yılda hemen hemen adına yakışırbi seviyey geldi. Omega'nın Brandt ailesinden çıkalı neredeyse 50 sene oluyor. Ama sonuçlar meydanda. Kısacası, bu gün AP nin başına tekrar aileden birisi geçti ama bakalım nasıl bir yol izleyecek. Henry Meylan yönetiminde kaldığı 1974-2008 arasında bu günkü durumuna geldi.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Redliner » 15 May 2010, 00:57

Beyler ben saadce böyle bir saat o sıralamada unutulmamalıydı demek istediğim için biraz taraflica yazdım. Tabimi marka gelenekleri korunarak gidilirse birsey değişmez ve hatta daha iyi bile olabilir. Ornekse rolls royce 1998 den itibaren BMW ye geçmiştir ama halen arabaların tartışılmaz lideridir Bentley ise ikincidir ;)
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Zemberek » 15 May 2010, 01:01

Markanın değer kaybetmesi ya da kazanması göreceli değil mi yani? Sizin yazdıklarınızdan ben öyle anladım yanlış mı acaba? Yeni sahip ya da yönetim varolan düzen, yöntem ve değerlerini koruduğu ya da ileri götürdüğü müddetçe marka hep yukarıda kalmış veya tam tersi durumlarda olmuş sonucunu çıkarttım.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Redliner » 15 May 2010, 01:49

Zemberek kardesim aslına bakarsan bu sıralama bile göreceli tabiki. Yok o 1. Bu 2. bu sıralama insandan insana dgisir ve dgismlidir de zaten. Dünyada oyle zenginler varki bırakın pp almayı tüm isviçreyi içindeki fabrikalarla beraber alır ama adam hassasiyete kafayı takmistir kolunda pilli saat vardır yani. İsviçre çok zekice hareket eden cinoglu cin bir ulkedir ve koskoca dünyaya ve ağır sanayiyle uğrasan bir çok süper güç ülkeyle sadece bir saat endüstrisi ve bağımsız bankalariyla bile kafa tutacak duzeye gelmiştir. Bu sıralama olayına çok kafa takmamak gerekir bence...
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Clk » 15 May 2010, 07:45

Sonucta bu isin yetkili organlari, yayimlari var. Modern60'in da belirttigi gibi organizasyonlari var. IWJG gibi bu isi profesyonel olarak yapan insanlarin olusturduklari gruplar var. Bu adamlar bu listeyi ve kategorileri bu sekilde belirlemis.

Yetkili kurumlarin siralama yaparken kullanmis oldugu kriterleri yazdim. Halen siralamada fiyat dikkate aliniyor yazilmis :)

Benim Isvicre saat sektörüne ve sektör yayimcilarina teklifim su yönde... Birakin kardesim siz bu isleri, bu forumda sizden daha iyi bilenler var :) Ne gerek var listeliyorsunuz, kategorilestiriyorsunuz? Birde yaptiginiz is dogru olsa bari :) Bizler bu arkadaslardan ögreniyoruz, sizde gelin iki kelime ögrenin :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Redliner » 15 May 2010, 14:33

clk yazdı:Yetkili kurumlarin siralama yaparken kullanmis oldugu kriterleri yazdim. Halen siralamada fiyat dikkate aliniyor yazilmis :)

Abicim ben buraya takılmış durumdayım yani kusuruma bakmayın bilgi konusunda iddiam yok fakat IWJG listesinde A.P gibi bir markaya yer verilmiyorsa bence IWJG de tuhaf kriterler gözetiyor olmalı. Ha şunuda unutmamak gerekir ki çok bilen çok yanılırmış...
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj 2fast4u » 15 May 2010, 14:58

konu saatten arabaya gecti daha dogrusu finanse eden kurulusun himayesindeki marka kisiligini ruhunu satmazsa aynen devam edermi etmezmi sorusuna.Ve guzel bir ornek verildi maserati .Bunu yine bir italyana borcluyuz Yani FIAT a .Milliyetcilik duygulari bu markaya eskiden bile daha iyi bir konuma getirdi,Bknz.Maserati gts.Yalniz bunu diger bir italyan efsanesi icin soylemiyecem oda kimdir.LAMBORGHINI kendini satmakla kalmayip ruhunuda almanlara satmistir.Sonucta disindaki amblem haric hersey tipik audi olan cakma bir italyandir benim gozumde.Bentley ornegi verilmis.Bentley sanslidir cunku Bmw gibi bunyesindeki firmalarin mahremiyetine dokunmayan kral bir markadir.Bknz range rover ,mini cooper .Diger almanlarada fark atandir benim gozumde .Ama en guzeli dogusundan itibaren el degistirmeden krizlere goguz geren gerekirse kuculebilen yada buyuyebilen esnek sirketlerdir.Ama safkan kalandir.Tata nin himayesinde jaguar ne kadar cekici gelebilir.Isvicreli bir saatciye japon bir firmanin sahip oldugu gunler gelecekse arkadaslar hepimiz otomatik saatlerimizi iyi sekilde muhafaza edelim en ucuzunu bile , torunlarimiz dede bu nedir diye sorabilir Dijital termometreli Audemars piguet 2030 modeli cikti.Royal oak space shore atlantic:)Ah su globallesen dunyanin kendi gibi genis halleri.
gallardo ve diablo .hangisi daha italyan sizce
Resim
Resim
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 98 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners