TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İkinci El Kullanılmış Rolex Nasıl Alınmalı Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kullanılmış Rolex nasıl alınmalı?

Mesaj Zemberek » 04 May 2010, 10:26

clk yazdı:...Birgun bir arkadasiniz geldi (mesela CLK) dediki aaa ne güzel replika nereden aldin :lol:...K
ve sahneye kaynar su girer :lol:. Çok kötü bir deneyim olur o kadar heves, başka şeylerden fedakârlık sonra "Buyrun 10000$'lık sahte saatiniz. -Kardeş bunda yelkovanla akrep yok? - Bu modeller öyle çıktı!" :lol: . Vakit ayırıyp böyle detaylı bir bilgilendirme yazdığınız için çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Re: Kullanılmış Rolex Nasıl Alınmalı Bilgi

Mesaj Redliner » 14 May 2010, 13:55

Arkadaşlar kimse yanlış anlamasın ama saat gibi sahibiyle zamanı paylaymış anılarını yaşamış bir objenin ikinci elini bırakın ebay den almayı gidip te bayiden almak bile bana çok ama çok saçma geliyor. Ha mesela alacağınız saatin ilk sahibi dünyaya yada insanlığa ne bileyim sanata malolmuş bir kişidir(lider.sanatçı vs) onun saati de zaten müzayede lerden temin edilebilir. Aksi halde madem rolex alacak paran yok bekle sabret biriktir git orjinal bayisinden ya sıraya gir yada varsa beğendiğin ve hemen sana verebilecekleri bir model git al ve sende anılarını yaşamaya başla. Diğer türlü ikinci elde nerden alırsan al kafanda hep sorular seni meşgul edecek yok şu çiziği nasıl çarptıda yaptı acaba yok neden 15 senede 3 bakım gördü yok bilmemne bilmemne... değer mi abi
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj mrhero » 14 May 2010, 22:09

mbarisunsal bazı insanlar ikinci el birşey kullanırken rahat edemez o mal kendisin değilmiş gibi gelir ve kabullenemez sende bu tip insanlardansın sanırım. Tabii ki böyle bir yapıdaysan ikinci el iyi değildir. Ama iyi araştırılırsa bazen çok temiz sıfır ayarında bir malı yarı fiyatına alabilirsin. Açıkçası böyle durumlarda bana ikinci el oldukça mantıklı geliyor. Tabii ki iyice araştırıp güvelinilir bir satıcıdan almak şartı ile.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Mesaj everywhere » 14 May 2010, 23:41

ben ankarada yaşıyorum kuyumcular çarşısı var çok bilinen bir yer adamlar 5000 dolara sıfır daytona satıyo.acaba çok eski ve elde kalan ürünlermi fiyat güncellemesi yapılmadığı için bu fiyatlardamı kalmış yoksa bildiğin adammı kandırıyorlar? day datelere felan 4000 dıolar ama daytona 5000e ilginç.ve işin daha garibi adamdan daytonayı istiyosun bakmak için adamın sorduğu soru "tek renk olanımı istiyosun iki renk olanımı" :D.
Kullanıcı avatarı
everywhere

Mesaj everywhere » 14 May 2010, 23:48

bende ikinci el rolex alacak arkadaşlara bir tavsiye vermek istiyorum :D almayı düşündüğünüz saat internette ise mutlaka linkini clk ile paylaşın :D gerçekten faydası oluyor ;)
Kullanıcı avatarı
everywhere

Mesaj Zemberek » 15 May 2010, 00:17

Mbarisunsal doğru söylüyorsunuz ama ben kendim gibi birisini bulursam düşünmeden alırım açıkçası, takıntılı bir şekilde, nereden edindim bu huyu bilmiyorum ama, aldığım her şeyin karton kutusunu bile zarar vermeden açarım, gereksiz ise aksesuarlarını kullanmam, olurda çizilir zarar görürse uyuyamam :lol:. Bundan 10 sene önce aldığım bazı eşyaları yenisinden ayırt edemezsiniz. Güzel bir alışkanlık değil aslında keyfini süremiyor insan bazen aldıklarının :D.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Redliner » 15 May 2010, 01:17

Ben tabi burda birazda obsesif bir tavır sergilemisim :) ama ben duşuncemi belirttim. Bende sizin gibi yada kndim gibi birini yada bir arkadasımdan filan bulursam gayet tabi alırım düşünmem bile. Ama nerde abi hele Turkiyede esnafın hali tavrı belli. Guvenemedigim zaman 2. elini çok uygunda bulsam o uygun bulmanın avantajı benim kafamdaki gereksiz sorularla zaten sıfırından bile pahalıya gelir bana :) Gectim rolexi ap yi pp yi filan adam tenezzul edipte lacoste saatin sahtesini yapmış abi sırf timsah var diye :) ulan zaten lacoste un kendisi saat markası degilki sen sahtesini üretiyorsun. Lacoste bile kendi saatlerini fason yaptırıyor cine. Tahtakalede fasonun sahtesi vitrinde satılıyor. Böle bir ülkede nasıl 2. El alınır .....
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Clk » 15 May 2010, 07:49

Everywhere, beraber baktigimiz linkleri unutmazsin umarim :) 3 linkten 2 tanesi sahte idi ve 3. linkte ki de kasa degismis v.s. hatirlarsan. Bazen ucuz size cok pahaliya patlayabilir...

Genel anlamda ikinci el saat kavrami Türkiye'de gercekten tehlikeli. Alacaksaniz yetkili servisin onayini almadan hicbir sekilde para ödemeyin. Ikinci el kullanmak ise tamamen kisiye bagli bir olay. Dolayisi ile mbarisunsal'in görüslerine saygi duymamak elde degil.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners