TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sedir'in Saatleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sedir'in Saatleri

Mesaj sedir » 13 May 2010, 14:23

@modern60 ve @clk
Algılama hatası yok.
Yazdıklarınızı anladığım ile açıklamalarınızdan anladığım aynı.
Ancak HH, CH gibi kısaltmaları ve orta, üst. budget gibi sınıflamaları ya bilemiyor ya da tam oturtamıyorum.
Eğer zaman ayırırsanız, ayrı bir başlık açarak (Sedir'in saatleri buna pek uygun olmasa gerek) saat sınıflarını kısa birer açıklama ve iyiy bilinen birkaç örnek ismi ile verirseniz herkese yararlı bilgi olur diye bir iş çıkarmak isterim.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 13 May 2010, 14:31

Güzel fikir. Böylelikle bu konuda acik kalan her soruda cevaplanmis olur. Hatta burada ki mesajlari da yeni basligin altina tasir, senin basligi da konu karmasasindan kurtarmis oluruz. Bu aksama hazir olur herhalde.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bilo » 13 May 2010, 14:35

clk yazdı:
Genel anlamda Seiko5'in alt sinif temsilcisi olmasinin altinda yatan neden basit. Ana göstergelerin (akrep, yelkovan ve saniye) yanina eklenen tarih yada tarih/gün göstergeleri ile komplikasyon anlaminda en basit özelliklere sahip, seri üretim makineli ve fiyat olarak otomatik saatler icerisinde en düsük fiyat klasmaninda. Bu neden ile Seiko alt sinif temsilcisi.

Fiyat kısmı dışında bunları Rolex Day-Date için de söyleyemez miyiz? Rolex'i farklı bir segmente koyan sadece fiyatı değil, gerek tasarımda gerekse üretimde en iyiyi elde etmek için hiç bir masraftan kaçınılmaması ve böylece etikette yazan fiyatı haketmesi. Seiko 5'te ise asıl amaç fiyatı düşük tutmak ve o da fiyatını fazlasıyla hakediyor.

Benim düşünceme göre Rolex ile Seiko 5'i efsane yapan ortak yanları kendi muadilleri ile karşılaştırıldıklarında inanılmaz derecede dayanıklı olmaları. Seiko 5 ile aynı segmentte olan otomatik mekanizmalı Swatch'lar var, bunları karşılaştırırsanız aralarında pek fark olmadığını düşünebilirsiniz. Peki saat için zararlı olabilecek mesleklerde çalışan (itfayeci, balıkçı, inşaat işçisi, vs) iki kişinin birine Swatch, diğerine Seiko 5 verirseniz sizce hangisi 3 sene sonra çalışmaya devam ediyor olur?
Kullanıcı avatarı
Bilo

Mesaj Clk » 13 May 2010, 14:46

clk yazdı:Benim eklemek istedigim bir nokta daha var. Seiko ile Rolex markalarinin ortak noktasi siniflarinda ki saatlere kalite anlaminda (üretim kalitesi, hassasiyet, dayaniklilik v.s.) referans saatler olmalari.

Siniflandirma konusu ise saatlerde cok karisik. Dolayisi ile genel anlamda bir siniflandirma yapmak imkansiz. Ancak, kategorilestirerek kesin bir siniflandirma yapmak mümkün. Örnek vermek gerekirse, otomatik saatlerin siniflandirmasini in-house makineler ve seri üretim makineler (eta-sw v.s.) seklinde yada fiyat kategorilerine göre yaparsak ve buna ek olarak komplikasyon yada temalarina göre alt kategorilere ayirir isek kesin bir karsilastirmaya kapi acmis oluruz.

Genel anlamda Seiko5'in alt sinif temsilcisi olmasinin altinda yatan neden basit. Ana göstergelerin (akrep, yelkovan ve saniye) yanina eklenen tarih yada tarih/gün göstergeleri ile komplikasyon anlaminda en basit özelliklere sahip, seri üretim makineli ve fiyat olarak otomatik saatler icerisinde en düsük fiyat klasmaninda. Bu neden ile Seiko alt sinif temsilcisi.

Alt-üst sinif temsilcisi olarak Tissot, Orta alt sinif temsilcisi olarak hamilton, oris, Orta sinif temsilcisi olarak Tag-Heuer, Omega, Orta-Üst sinif temsilcisi olarak Rolex söylenebilir. Üst temsilcileri'de kendi aralarinda bu sekilde siniflamak mümkün.

Bilo, yazdiklarimizin 100% ayni oldugunun farkindasindir umarim. Bu güzel birsey :) Cünkü sadece bu bile Seiko'nun bahsi gecen gruplandirmalardan dolayi alt sinif kabul edilmesinin saatin kötülenmesi anlamina gelmediginin bir göstergesi.

Not: Rolex Day-Date konusunda da 100% haklisin.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bilo » 13 May 2010, 15:59

clk yazdı:Güzel fikir. Böylelikle bu konuda acik kalan her soruda cevaplanmis olur. Hatta burada ki mesajlari da yeni basligin altina tasir, senin basligi da konu karmasasindan kurtarmis oluruz. Bu aksama hazir olur herhalde.

Ben daha hızlı davrandım:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=2815
Kullanıcı avatarı
Bilo

Mesaj safir » 13 May 2010, 17:50

Bilo yazdı:
clk yazdı:

Fiyat kısmı dışında bunları Rolex Day-Date için de söyleyemez miyiz? Rolex'i farklı bir segmente koyan sadece fiyatı değil, gerek tasarımda gerekse üretimde en iyiyi elde etmek için hiç bir masraftan kaçınılmaması ve böylece etikette yazan fiyatı haketmesi. Seiko 5'te ise asıl amaç fiyatı düşük tutmak ve o da fiyatını fazlasıyla hakediyor.

Benim düşünceme göre Rolex ile Seiko 5'i efsane yapan ortak yanları kendi muadilleri ile karşılaştırıldıklarında inanılmaz derecede dayanıklı olmaları. Seiko 5 ile aynı segmentte olan otomatik mekanizmalı Swatch'lar var, bunları karşılaştırırsanız aralarında pek fark olmadığını düşünebilirsiniz. Peki saat için zararlı olabilecek mesleklerde çalışan (itfayeci, balıkçı, inşaat işçisi, vs) iki kişinin birine Swatch, diğerine Seiko 5 verirseniz sizce hangisi 3 sene sonra çalışmaya devam ediyor olur?

alıntı:modern60
Seiko 5, Rolex'in bir alt sınıf benzeridir. 50 yıla yakın bir süredir hala revaçta ve kullanıcıları çok memnun. Dağda, taşta , bayırda, suda, her yerde. Alt sınıfın lideri.

aynı sözleri ben yazayım diyordum sizler benden hızlı davranmışsınız :)

eğer imkan elveriyorsa ve beğeniliyorsa isminin kimlerle anıldığına bakmadan rolex alınacak bir saat çünkü kalibre ve malzeme kalitesinin fiyatını hakettiğini sizler benden daha iyi bilirsiniz

ama imkanlar yeterli değilse seiko 5 serisi oldukça kaliteli ,mesela seiko 5in en ucuz modelleriyle aynı bazen daha yüksek fiyata bile satılan çin mekanikleri var ve bunlar en iyi çinli denilen markalar seagull ,parnis gibi ama ben bunların kalibre bakımından citizenin bile kalitesine pek yaklaşacını sanmıyorum,yanlış bilmiyorum umarım
swatchta bana plastik kasası ve ülkemizdeki yüksek fiyatı yüzünden uzak geliyor
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj Modern60 » 13 May 2010, 23:29

HH; Haute horlogerie aynı zamanda haut de game hep en zirvede kabul edilen markaları yani: Blancpain, A.Lange&Söhne,Patek Philippe, Vacheron Constantin, Breguet, gibi markalardır. HC; Haute Class ise, Rolex dahil, aklınıza gelen ve dünyaca en çok tercih edilen ama daha ucuz ve az komplike olan markalar ki bunlara Chopard, Frank Müller, Pierre Kunz, Custos, Richard Mille(daha sıhh e yeni kabul edildi) ve Grubel&Foresey(daha sihh'e yeni kabul edildi), Hautlance, Girard-Perregaux, Zenith, Ulysse Nardin, Omega, gibi markalar model üretebilmekteler. Bu sınıflamada Maurice Lacroix ve Montblanc da modeller üretiyor. Arada joilier jeweller saatler ki mücevher yani pırlantalı lar kabul edilirler. D sınıfı en büyük sınıf olup Budget bütçe demek, değerini fazlasıyla hak eden anlamında, Longines, Rado, Raymond Weil, Certina, Louis Erard,Frederic Constant, Oris, Alpine, Paul Picot, Eberhardt, Epos, Temption(gibi markalar ayrıca exclusive ya da bauhause olarak da guruplanırlar), Sinn, Tutima, Tissot, ve vs liste öylece gider. Seiko bu sınfta da yeni yer almaya başladı. Ananta, Grand Seko, Credor gibi serileriyle tabii. Ama Seiko 5 te budget içerisinde yer almayı başardı. En son sınıf harcı alemler ki burada aklınıza gelen bütün diğer anlamlı anlamsız markalar girer. İsim vermeme herhjalde gerek yoktur. Bu arada gün içerisinde de söylediğim gibi Rolex sınıflar üstü kabul edilen bir koleksiyoner saatidir. Bazı modelleri, 20-30 sene sonra değerlerini 3-4 hatta 5 le katlayabilirler. 200000 dolareden müzayede saatleri bile vardır. Bunlar 1945-1960 yılları arasında ürettikleri CC yani calender complet ya da tam takvimli saatleri. Eğer bir başlık açarsanız, bu konu çok daha detaylı olarak tartışılabilir. Seiko 5 bir japon mucizesidir.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj sedir » 14 May 2010, 10:36

modern60 yazdı:HH; Haute horlogerie... Eğer bir başlık açarsanız, bu konu çok daha detaylı olarak tartışılabilir...

Saygıdeğer modern60'ın açıklamaları oldukça tatminkar. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Bu konu ayrı bir başlık altında açıldı zaten. Bu sayılanlar orada sanırım daha düzenli bir şekilde ve diğer katılımcılar tarafından da ele alınacak.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak, Majestic-12 [Bot] ve 193 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners