TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

50 Y覺ld覺r K覺r覺lamayan D羹nya Rekoru - Rolex

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 50 Yildir Kirilamayan D羹nya Rekoru- Rolex

Mesaj Bilo » 12 May 2010, 15:29

Hakl覺s覺n clk, birden fazla varm覺.

http://bjsonline.com/watches/articles/0022_5.shtml

San覺r覺m yukar覺daki link'te farklar覺 g繹sterilen prototipler ve tehir modelleri Mk2 ve Mk3 oluyor. 襤lk testlerde baar覺s覺z olan ve g羹n羹m羹zde salam 繹rnei bulunmayanlar da Mk1.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bilo

Kay覺t: 07 May 2010, 15:37

Mesaj 2fast4u » 12 May 2010, 15:38

o bilezik o saati tasiyobiliyorsa bravo ...
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj Redliner » 12 May 2010, 16:20

Abicim ne olursa olsun 10K metre derinlie inipte su almayan bir saate hakikaten sayg覺 duyulur. Clk n覺n da dedii gibi b覺rak覺n 50 y覺l 繹nceyi bug羹n bile oraya inmek b羹y羹k meseledir. Clk arkada覺m覺z覺n rolexlere ne denli tutkun olduu anla覺l覺yor tabi ama :) Ben saatin sat覺n al覺nmas覺n覺n b繹yle ehir efsanelerinde olduu gibi 癟ok s覺k覺nt覺l覺 olduunu d羹羹nm羹yorum a癟覺k癟as覺. Her ite olduu gibi bu itede para+tan覺d覺k(torpil) mekanizmas覺n覺n gayet g羹zel ilediini yak覺n bir iadam覺 abimizden g繹rd羹m. Ayr覺ca clk arkada覺m ve rolex sahipleri de yanl覺 anlamas覺nlar tabi ama. B羹t羹n d羹nyada paray覺 sonradan bol bulan insanlar覺n ilk ald覺覺 ey mercedes ikincisi ise rolex olmutur :) Ha tabi bunlar bu iki markay覺 zedeler yada k羹癟羹lt羹rm羹 hay覺r asla! Ben mesela dalg覺癟 olmad覺覺m halde genede bir deep sea dweller takmak isterdim...
Kullan覺c覺 avatar覺
Redliner

Ya: 46
Kay覺t: 20 Nis 2010, 22:51

Mesaj 2fast4u » 12 May 2010, 16:44

yani son donemde hublot diye bir marka cikti birde asfalt jip leri dolayisiyla bazi seyler degisti sanirim(jip jeep diye ozellikle yazilmamistir:))
Ayrica soyle bir gercek daha var Newyork borsasinda cogu broker ilk once maasiyla bir rolex alir .Amerika da is adamlari burokratlar bu markayi bir yere getirdi.Sonradan gorme dedigimiz bizim ulkede ordan burdan goren takimi , onlarda su anda 50mm ustu kola takilan ne varsa aliyor.Bence replika saat pazari daha buyuk tehlike ve bu pazara istirak edenler.Burdan sakin olan rolex fanatigi oldum ortaya cikmasin.Rakiplerime saygim sonsuz:)bu rekorla daha bi sayginlasti gozumde.Fakat kirmak imkansiz degil calismalar basladi :P
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj Clk » 12 May 2010, 17:06

mbarisunsal, dediklerine katilmamak m羹mk羹n degil. zellikle parayi sonradan bulmak mercedes ve rolex konusunda cok haklisin. C羹nk羹 paranin satin alabilecegi daha mantikli iki 羹r羹n daha yok.

Benim tartismaya acmak istedigim bir konu var. Simdi d羹nyanin en cok satan luks saat markasi ve d羹nyada imaji en y羹ksek olan otomobil markalarindan bahsediyoruz. Nedense toplumunda bu tip markalara karsi her zaman bir tepki olusuyor :) Aynen basarili insanlara saldirildigi yada meyve veren agacin taslandigi gibi... Bunun nedeni nedir? Toplumun b羹y羹k kisminin bunlara ulasamamaktan dogan kiskancligi mi? yoksa parayi sonradan bulan olarak nitelendirilen insanlarin basarilari mi?

Fransa'da Sarkozy'nin en yakin arkadasi Jacques Seguela 50 yasina gelipte koluna rolex takamayan basarisizdir deyince simsekleri 羹zerine cekiyor. Simdi bende ayni "katin saticilari yada mafya rolex takar" yada "sonradan g繹rmeler ilk rolex takar" mantigi ile bir kac c羹mle yazayim. 50 yasina gelipte; koluna birak rolex takmayi vitrinin 繹n羹nden gecerken agzi sulanan, kolunda cakma saatler ile dolasan adamlar nedir peki? Hayatin hicbir seviyesinde bir basari g繹sterememis insanlara g繹re mi hayat tarzi belirlenecek? Hos mu b繹yle seyler yazilip cizilmesi? Bunu defalarca yazdim Luks kimsenin ihtiyaci olmayan ama herkesin istedigi birsey diye :) Neden herkes buna karsi ben anlamiyorum? Hem anadan dogma yada sonradan g繹rme kimin ne yaptigindan size ne? Bu insanlar sizlerin standartlarina g繹re hobilerini, hayat tarzlarini yada alisveris durumlarini degistirmek zorunda mi?

Sonradan g繹rmelerin markasi dediginiz Rolex kullanicisi yarin saatini satip bir Le Coultre alsa yada Vacheron, adam mi olacak? Yada gercek bir uyusturucu t羹ccari patek takiyor diye insandan mi sayilacak? Range Rover ile gezerken adamdim da mercedes'e binince mi sonradan g繹rme oldum :) Inanilmaz komik seyler bunlar.....

Yapmayin beyler, b繹yle sacma sapan bagnaz mantikli seyleri buraya yazmayin. Burasi bir forum ortami ise agizdan laf cikartmadan 繹nce d羹s羹n羹n....

Not: Fark ettigim bir nokta var. Rolex'i Rolex yapan ve g羹cl羹 kilan kullanicilari degil; digerleri :) Tesekk羹rler.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Redliner » 12 May 2010, 17:31

Clk abicim ben yaz覺n覺n balar覺nda yanl覺 anla覺lmas覺n diye not d羹t羹m umar覺m 羹st羹ne al覺nmam覺s覺nd覺r :) ben senin gibi takt覺覺 her saatin kalbinde ne vard覺r nas覺l 癟al覺覺r neden yap覺lm覺t覺r ne ie yarar diye tutkuyla ve sezerek rolex takanlardan bahsetmiyorum. Ayr覺ca ben 癟ok iyi biliyorumki b覺rakt覺m T羹rkiye nin yada Araplar覺n mercedes ve rolex sevdas覺n覺 piyasadaki t羹m ara癟lar mercedes olsa inan覺n bana benim g繹z羹mdeki imaj覺 ve g羹zellii deimez hep 癟ok sevdim ve g羹zel buldum hepte 繹yle olacaklar g繹z羹mde. Ayr覺ca gene yanl覺 anlama nick in clk belkide mercedesin vard覺r :) ordanda 羹st羹ne al覺nmam覺s覺nd覺r umar覺m . Ben genel ge癟er kurallardan bahsettim. Adam olmayan adam rolexini 癟覺kar覺p gidip bir 覺smarlama patek yapt覺rsa ne olurki sanki.
Kullan覺c覺 avatar覺
Redliner

Mesaj Clk » 12 May 2010, 17:35

Benim derdim senin ile degil mbarisunsal. Zaten senin s繹zlerine'de onay vererek basladim yazima. Yanlis anlasilan birsey yok. Ben sadece genel mantiktan bahsediyorum. Eger ilk mesajda ki linki tiklayip blog okuyucusu tarafindan yazilan salak sacma yoruma bakarsan neden bu tepkiyi verdigimi anlarsin :)

Alinmak, g羹cenmek yok burada. Tartismak, karsi g繹r羹s bildirmek g羹zeldir. Ama genelleme yapmak yanlis!!!!!!!
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Redliner » 12 May 2010, 18:19

Abi keke 繹nce blou okusaym覺覺m :P adam 繹nyarg覺l覺 olduunu biliyor ve buna ramen 繹nyarg覺s覺na devam ediyor hakkaten 癟ok ilgin癟. Birde ben olsam tercih etmem demi yaz覺s覺n覺n sonunda :) biraz kedinin uzanamad覺覺 ciere mundar demesine de benziyor kan覺mca bu i. Sanki rolex anket yap覺yorda efendim yok bizi mi tercih edersiniz paran覺z olsa yoksa dierlerinimi diye t繹be yarabbim yaw...
Kullan覺c覺 avatar覺
Redliner

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: bluebird64 ve 216 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners