konu mekanik saatlerin ne kadar dayanıklı olduğu konusu,elbette düşüp zarar görmedikçe en uzun ömürlü saat olduğu söyleniyor ama şu var:mesela gün içinde farklı farklı işler yapıyoruz kimi zaman koşturmamız ,elimizi kolumuzu sert bir şekilde sallamamız bile gerekebiliyor ,en basitinden el yıkayınca kolumuzu elimizi silkeliyoruz ,bu gibi durumlar saate bir zarar verirmi ve bildiğim kadarıyla zamanlama ayarı yapma imkanı olan bu saatlerin hassaslığının kaçmasına ,ayarının bozulup normalden çok daha fazla ileri gitmesine ya da geri kalmasına sebep olabilir mi acaba ?
yani ne bileyim mesela bir gün kolumda böyle mekanik saat varken baltayla odun kırmaya,balyozla taş kırmaya ,bir yere çivi çakmaya yada toprağa çapa yapmaya mecbur kalsam bu gibi durumlardan ne kadar etkilenir bu saatler ?

zorlu doğa koşullarına ne kadar dayanıklıdırlar,bunu soruyorum çünkü sadece banyo ederken saati kolumdan çıkarırım ,size de oluyormu bilmem saat takmadığımda bir şeyler eksik oluyor kendimi çıplakmış gibi hissediyorum bu koşula uygun saat g-shock olsa da mekanik saatleri daha çok seviyorum
darbede en çok etkilenen balans direğine inca bloc parashock etashock gibi hareket kabiliyetli yatak eklendiğini biliyorum ama bu ne kadar dayanıklıdır ve asıl soru diğer sabit yataklı bölümler ne derece etkilenir
hatta uygun olursa saatlerinizin başından geçenler adlı bir başlık açalım ,bu şekilde anısı olan arkadaşlar yazsalar nasıl olur ,ne dersiniz ?