Neyse fazla uzatmadan geçelim. Uzun bir süredir saat arayışım devam etmekteydi ve son bulacak gibi değil. Bu arada birçok ikinci el olmak üzere saat kullandım tekrar sattım, pek çok saat denedim. En son submariner almaya karar vermiştim ancak kurlardaki yükseliş ve saate ayıracağım bütçenin başka alanlara kayması sonucu param da azalınca bu hevesi uzun bir süre ertelemek zorunda kaldım. Omega bütçem doğrultusunda alabileceğim bir markaydı. Yeni PO , hoşuma gidiyordu ama tam alacakken mağazada son bir karar aşamasında iken kalınlığı içime sinmediğinden almadan çıktım.
Hiç aklımda yokken ve üstelik bileziğini hiç sevmezken , mağazada saat denemelerimden birinde yeni kasa siyah seramik bezel Seamaster 300 ile karşılaştım. Resimlerinden göründüğünden daha iyiydi. Speedmaster, yeni Planet Ocean, yeni Aqua Terra'lar arasında en dikkat çekici olan saatti bana göre. Üstelik şu an üretimdeki Omega'lar içerisinde en uygun fiyatlı Omega'da olunca uzun bir kararsızlık süresinin ardından yeni siyah seramik bezel Seamaster 300 de karar kıldım. Mekanizma Co-Axial 2500 . Cronometer sertifikalı.
41mm çap, 12,7mm kalınlık ile bileğime de tam oturdu. Fotoğaflar için kusura bakmayın..