TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Tissot Le Locle Automatic Kullan覺c覺 襤ncelemesi

襤svi癟re ve Avrupa Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, 襤svi癟re Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii 襤svi癟re ve Avrupa retimi Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot Le Locle Automatic Kullan覺c覺 襤ncelemesi

Mesaj Mguvercin » 25 Nis 2010, 16:19

Herkese merhaba,

Haz覺r saati yeni alm覺ken ve heyecan覺 羹zerimdeyken kendi 癟ap覺mda ufak bir incelemesini yapay覺m dedim.

襤sterseniz ilk 繹nce hepberaber kutumuzu a癟al覺m :
Resim

Kutuyu a癟t覺覺m覺zda kar覺m覺za sadece saatimiz 癟覺k覺yor. Yak覺n zamanda Tissot alanlar bu kutuyu 癟ok iyi bilirler. Kutu asl覺nda 癟ok g羹zel tasarlanm覺 bir kutu. Saatin yerletirildii b繹l羹m羹n iki yan覺nda gizli cepler ve kutunun arkas覺nda da katalog ve Tissot tarih癟esini anlatan kitab覺n bulunduu b繹lme bulunuyor. Asl覺nda bu saat i癟in daha farkl覺 daha zarif bir kutu se癟imi yap覺labilirdi bence ( evin her taraf覺n覺n ayn覺 kutu ile dolmas覺n覺n bu yorumda b羹y羹k pay覺 var tabi, insan biraz farkl覺l覺k istiyor :) ) ama tabi maliyet de ona g繹re artard覺.

Kutunun i癟inden 癟覺kanlara k覺saca bir g繹z gezdirelim :
Resim

Kutunun i癟inden bir adet b羹y羹k ve bir adet k羹癟羹k olmak 羹zere iki adet katalog, Tissot tarih癟esini anlatan ingilizce bir kitap, saati 癟antada, bavulda ta覺yabilmek i癟in bir adet kese ve tabi ki saatimiz 癟覺kmaktad覺r.

Saatimize 繹yle yak覺ndan bir bakal覺m :
Resim

Saatimizin g繹vdesi tamamen 癟elik ve toplam 82 gram a覺rl覺覺nda. Cam olarak safir kristal kullan覺lm覺. Saati elinize ald覺覺n覺zda kaliteyi ger癟ekten hissettiriyor. Kadran覺n detaylar覺 ve tasar覺m覺 m羹kemmele yak覺n diyebilirim. Roma rakamlar覺n覺n tasar覺m覺 ve yerleimi, kadran覺n orta b繹l羹m羹nde ve dakika mark繹rlerinin aras覺ndaki kabartma detaylar覺, akrep, yelkovan ve saniye kolunun tasar覺m覺 ve t羹m bunlar i癟in se癟ilen renkler (mat g羹m羹) 癟ok 癟ok ama 癟ok iyi olmu. T羹m bu detaylar, saate 癟ok pahal覺 ve 癟ok eski bir cep saati havas覺 katm覺. Kesinlikle fiyat覺ndan 癟ok daha 羹st gruba dahil bir duruu var. Baz覺lar覺m覺z neden day-date yok diye sorabilir ama bence olmamas覺 癟ok daha iyi olmu. Day-date olsa idi kesin olarak zarifliinden 繹d羹n vermek zorunda kal覺rd覺 hatta bence tarih g繹stergesi bile olmayabilirmi. Ben saatin 繹nden g繹r羹n羹羹n羹 kusursuz buldum :)

Bir de arkas覺na bakal覺m :
Resim

Saatin arkas覺nda bizi bir s羹rpriz bekliyor. Arka kapak tasar覺m覺 yine saate olduundan 癟ok daha 羹st gruba dahilmi havas覺 veriyor. 襤lemeler ve yaz覺lar sayesinde saatin arkas覺 en az 繹n羹 kadar g羹zel olmu :). Bu g羹zel arka kapa覺n aras覺ndan ETA 2824-2 mekanizma bize g繹z k覺rp覺yor. Mekanizma hakk覺nda birey s繹yleme gerei duymuyorum 癟羹nk羹 zaten kendisini kan覺tlam覺 bir mekanizma. Asl覺nda bana sorarsan覺z ilemeler biraz daha detayl覺 olabilirmi sanki. Hatta ayn覺 ilemeler mekanizma da devam edebilirmi ama yine kar覺m覺za maliyet sorunu 癟覺k覺yor. Unutmay覺n bu saat 癟ok daha 羹st seviye gibi g繹r羹nse de 700-800 TL aras覺nda bir fiyata al覺nabiliyor.

Bir de kay覺 detay覺na bakal覺m :
Resim

Saati deri kay覺 ile sat覺n ald覺覺n覺zda fotorafta g繹rd羹羹n羹z kilitli mekanizmaya sahip, siyah deri kay覺a sahip oluyorsunuz. 襤te burada Tissot Le Locle beni biraz 羹z羹yor :(. Saatin 羹zerinde gelen siyah deri kay覺 saat kadar kaliteli durmuyor. Yanl覺 anla覺lmas覺n kay覺 kalitesiz demiyorum. Bu kay覺覺n kalitesi saatin kalitesine yaklaamam覺. Bence biraz daha kaliteli bir kay覺 saate 癟ok daha fazla deer katabilirmi fakat hereyi de Tissot'tan beklememek laz覺m :) Ne kadar ekmek o kadar k繹fte.

Saatin kolda duruuna bakal覺m :
Resim
Resim
Resim

Saatin kolda duruu ger癟ekten harika. ok 覺k ve 癟ok zarif duruyor. ap覺m覺z 39.3mm. Bileim kal覺n olduu i癟in normalde 40mm alt覺 saatlere pek s覺cak bakm覺yorum ama bu saat 39.3mm olmas覺na ramen bileimde 癟ok 癟ok iyi durdu. Zariflii ile birlikte daha ince bileklerde de 癟ok iyi duraca覺n覺 d羹羹n羹yorum. 9.15mm kal覺nl覺k ile birlikte de g繹mlek ile bile 癟ok rahat edilebilecek bir saat. 82 gr olan a覺rl覺覺 ile birlikte her g羹n 癟ok rahatl覺kla kullan覺labilir diye d羹羹n羹yorum tabi her g羹n kullanmaya k覺yabilirseniz :)

Saat癟iye gidip bu saati sorduunuzda kar覺n覺za iki farkl覺 kadran rengi 癟覺k覺yor siyah ve beyaz:
Resim
Resim

Ayr覺ca iki farkl覺 kay覺 se癟eneiniz var deri (siyah) ve metal.
Peki hangisini se癟meliyiz?
Bana sorarsan覺z beyaz kadran 癟ok daha kaliteli, zarif ve deerli duruyor. Siyah kadranda, kadrandaki detaylar 癟ok belli olmad覺覺 i癟in ve roma rakamlar覺, akrep, yelkovanda da parlak renk se癟imi yap覺ld覺覺 i癟in, beyaz kadar g羹zel durmuyor.
Kay覺 se癟imine gelince. Beyaz kadran ile metal kay覺 benim pek houma gitmedi. Metal bilezik beyaz kadran覺n t羹m havas覺n覺 al覺p g繹t羹r羹yor, s覺radanlat覺r覺y覺r. Bence beyaz kadran mutlaka siyah deri kay覺 ile kullan覺lmal覺. Eer sizin i癟in metal kay覺 zorunluluk ise, size siyah kadran覺 繹neririm. Siyah kadranda o kadar k繹t羹 durmuyor. Tabi bu yorumlar覺n sadece bana ait olduunu, zevklerin tart覺覺lmamas覺 gerektiini de unutmay覺n :)

Bir 繹zetler isek :
Eer her zaman kullanabileceiniz, 覺k, hafif, rahat, zarif, deerli ve ge癟mii olan ivi癟reli bir otomatik saat ar覺yorsan覺z ve ay覺rabildiiniz b羹t癟e 1000 TL'nin alt覺nda ise bence hi癟 d羹羹nmeyin, en yak覺n saat癟inize gidip bu saati kolunuzda deneyin.
Vazge癟emeyeceksiniz :)

Selamlar.
Kullan覺c覺 avatar覺
Mguvercin

Kay覺t: 28 ub 2010, 13:42

Re: Tissot - Le Locle Automatic (T41.1.423.33)

Mesaj nickynick » 25 Nis 2010, 16:30

Mete harika bir inceleme olmu ger癟ekten, saatin b羹t羹n y繹nlerini detayl覺 bir ekilde anlatm覺s覺n. Zaten saati kutusundan beraber 癟覺kartt覺k say覺l覺r ;) Bu saat benim de uzun zamand覺r dikkatimi 癟eken bir saat, ki bir 癟ok 羹yemize de tavsiye ettim halihaz覺rda. Bu detayl覺 inceleme yaz覺n i癟in teekk羹r ediyorum, eminim bu modeli d羹羹nenler i癟in bundan daha iyi bir kullan覺c覺 yorumu olamazd覺.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Mesaj Frax » 25 Nis 2010, 17:00

S羹per saat :) 襤yi g羹nlerde kullan Mg羹vercin.
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj Bond » 25 Nis 2010, 17:08

Detayl覺 inceleme ve g羹zel fotoraflar i癟in teekk羹rler. TSF kullan覺c覺 yorum arivi olarak her ge癟en g羹n b羹y羹yor ve 羹lkemizdeki en kaliteli kaynak olmaya devam ediyor. Saat sade olmas覺na kar覺n kadran detaylar覺 癟ok ho ve senin 癟ektiin resimlerde bu 癟ok daha net belli oluyor. Arka kapak ise harika duruyor. 襤yi g羹nlerde zevkle kullanman覺 dilerim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj Modern60 » 28 Nis 2010, 00:09

M羹kemmel ve minimalist ama zarif ve 覺k bir saat. 襤lk 癟覺kt覺覺nda 2 y覺l kolumdayd覺. G羹le g羹le kullan覺n覺z. ok m羹kemel bir se癟im. 襤nceleme de muhteem.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj Clk » 28 Nis 2010, 07:57

Hem fotograflar, hem de inceleme mukemmel olmus. Tebrik ederim. Yeni saatini iyi gunlerde gule gule kullan. Elit bir saat. Dogru ve guzel bir secim.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Mguvercin » 01 May 2010, 14:45

ok teekk羹rler arkadalar :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Mguvercin

Kay覺t: 28 ub 2010, 13:42

Mesaj gidakontrol » 28 May 2010, 19:04

Ald覺g覺m baka bir model le locle yerine firma inceled覺g覺n覺z model覺 yollad覺,saatle ilgili bilgi ararken bu mesaja denk geldim.Gercekten harika bir inceleme olmus,asl覺nda metal kordonla deg覺smey覺 dusunuyordum deri kordonu ama res覺mleri g繹r羹nce bende vazgect覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
gidakontrol

Kay覺t: 15 May 2010, 21:26

Sonraki

D繹n TSF 襤svi癟re Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 267 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners