Haz覺r saati yeni alm覺ken ve heyecan覺 羹zerimdeyken kendi 癟ap覺mda ufak bir incelemesini yapay覺m dedim.
襤sterseniz ilk 繹nce hepberaber kutumuzu a癟al覺m :

Kutuyu a癟t覺覺m覺zda kar覺m覺za sadece saatimiz 癟覺k覺yor. Yak覺n zamanda Tissot alanlar bu kutuyu 癟ok iyi bilirler. Kutu asl覺nda 癟ok g羹zel tasarlanm覺 bir kutu. Saatin yerletirildii b繹l羹m羹n iki yan覺nda gizli cepler ve kutunun arkas覺nda da katalog ve Tissot tarih癟esini anlatan kitab覺n bulunduu b繹lme bulunuyor. Asl覺nda bu saat i癟in daha farkl覺 daha zarif bir kutu se癟imi yap覺labilirdi bence ( evin her taraf覺n覺n ayn覺 kutu ile dolmas覺n覺n bu yorumda b羹y羹k pay覺 var tabi, insan biraz farkl覺l覺k istiyor

Kutunun i癟inden 癟覺kanlara k覺saca bir g繹z gezdirelim :

Kutunun i癟inden bir adet b羹y羹k ve bir adet k羹癟羹k olmak 羹zere iki adet katalog, Tissot tarih癟esini anlatan ingilizce bir kitap, saati 癟antada, bavulda ta覺yabilmek i癟in bir adet kese ve tabi ki saatimiz 癟覺kmaktad覺r.
Saatimize 繹yle yak覺ndan bir bakal覺m :

Saatimizin g繹vdesi tamamen 癟elik ve toplam 82 gram a覺rl覺覺nda. Cam olarak safir kristal kullan覺lm覺. Saati elinize ald覺覺n覺zda kaliteyi ger癟ekten hissettiriyor. Kadran覺n detaylar覺 ve tasar覺m覺 m羹kemmele yak覺n diyebilirim. Roma rakamlar覺n覺n tasar覺m覺 ve yerleimi, kadran覺n orta b繹l羹m羹nde ve dakika mark繹rlerinin aras覺ndaki kabartma detaylar覺, akrep, yelkovan ve saniye kolunun tasar覺m覺 ve t羹m bunlar i癟in se癟ilen renkler (mat g羹m羹) 癟ok 癟ok ama 癟ok iyi olmu. T羹m bu detaylar, saate 癟ok pahal覺 ve 癟ok eski bir cep saati havas覺 katm覺. Kesinlikle fiyat覺ndan 癟ok daha 羹st gruba dahil bir duruu var. Baz覺lar覺m覺z neden day-date yok diye sorabilir ama bence olmamas覺 癟ok daha iyi olmu. Day-date olsa idi kesin olarak zarifliinden 繹d羹n vermek zorunda kal覺rd覺 hatta bence tarih g繹stergesi bile olmayabilirmi. Ben saatin 繹nden g繹r羹n羹羹n羹 kusursuz buldum

Bir de arkas覺na bakal覺m :

Saatin arkas覺nda bizi bir s羹rpriz bekliyor. Arka kapak tasar覺m覺 yine saate olduundan 癟ok daha 羹st gruba dahilmi havas覺 veriyor. 襤lemeler ve yaz覺lar sayesinde saatin arkas覺 en az 繹n羹 kadar g羹zel olmu

Bir de kay覺 detay覺na bakal覺m :

Saati deri kay覺 ile sat覺n ald覺覺n覺zda fotorafta g繹rd羹羹n羹z kilitli mekanizmaya sahip, siyah deri kay覺a sahip oluyorsunuz. 襤te burada Tissot Le Locle beni biraz 羹z羹yor

Saatin kolda duruuna bakal覺m :

Saatin kolda duruu ger癟ekten harika. ok 覺k ve 癟ok zarif duruyor. ap覺m覺z 39.3mm. Bileim kal覺n olduu i癟in normalde 40mm alt覺 saatlere pek s覺cak bakm覺yorum ama bu saat 39.3mm olmas覺na ramen bileimde 癟ok 癟ok iyi durdu. Zariflii ile birlikte daha ince bileklerde de 癟ok iyi duraca覺n覺 d羹羹n羹yorum. 9.15mm kal覺nl覺k ile birlikte de g繹mlek ile bile 癟ok rahat edilebilecek bir saat. 82 gr olan a覺rl覺覺 ile birlikte her g羹n 癟ok rahatl覺kla kullan覺labilir diye d羹羹n羹yorum tabi her g羹n kullanmaya k覺yabilirseniz

Saat癟iye gidip bu saati sorduunuzda kar覺n覺za iki farkl覺 kadran rengi 癟覺k覺yor siyah ve beyaz:

Ayr覺ca iki farkl覺 kay覺 se癟eneiniz var deri (siyah) ve metal.
Peki hangisini se癟meliyiz?
Bana sorarsan覺z beyaz kadran 癟ok daha kaliteli, zarif ve deerli duruyor. Siyah kadranda, kadrandaki detaylar 癟ok belli olmad覺覺 i癟in ve roma rakamlar覺, akrep, yelkovanda da parlak renk se癟imi yap覺ld覺覺 i癟in, beyaz kadar g羹zel durmuyor.
Kay覺 se癟imine gelince. Beyaz kadran ile metal kay覺 benim pek houma gitmedi. Metal bilezik beyaz kadran覺n t羹m havas覺n覺 al覺p g繹t羹r羹yor, s覺radanlat覺r覺y覺r. Bence beyaz kadran mutlaka siyah deri kay覺 ile kullan覺lmal覺. Eer sizin i癟in metal kay覺 zorunluluk ise, size siyah kadran覺 繹neririm. Siyah kadranda o kadar k繹t羹 durmuyor. Tabi bu yorumlar覺n sadece bana ait olduunu, zevklerin tart覺覺lmamas覺 gerektiini de unutmay覺n

Bir 繹zetler isek :
Eer her zaman kullanabileceiniz, 覺k, hafif, rahat, zarif, deerli ve ge癟mii olan ivi癟reli bir otomatik saat ar覺yorsan覺z ve ay覺rabildiiniz b羹t癟e 1000 TL'nin alt覺nda ise bence hi癟 d羹羹nmeyin, en yak覺n saat癟inize gidip bu saati kolunuzda deneyin.
Vazge癟emeyeceksiniz

Selamlar.