TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Sedan/SUV/Sport/Tuner/Vintage/Muscle

Mesaj vmetin » 02 Eyl 2013, 08:38

Bu yollardan yıllar önce geçmiş Razz pejo 206+hdi, vmetin Toyota corolla hb kullanıyorsa burada çok açık bir mesaj var bence.

Hangi yollardan geçtiğini bilmediğim mücadeleci de uçak kullanıyor ama oradaki mesajı ben de alamadım.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj razz » 02 Eyl 2013, 09:35

Dün mlm ile telefon görüşmemizde tecrübeyle sabit birkaç noktadan bahsettim araç ile ilgili.. :geek:
vmetin'in ibretlik tespiti malesef durumu özetliyor.. :? Otomobil benim için saatten de önce başlayan bir tutkuydu.. Hatta eski Amerikan otomobilleriyle başlayan bu tutkumu şartlar elverdiği kadarıyla uygun fiyatlı, sürüşü zevkli ancak sürekli elimin üzerinde olması gereken farklı araçlarla devam ettirmeye çalıştım.. Lakin o şartlar artık pek namüsait bir mahiyette tezahür ettiğinden Peugeot 206+ HDi'a kadar düştüm.. :shock:

TSF Teşkilat Spec Official Transfer Car aracımız, Baran'ın cefakar BMW E46 Sedan'ı kadim dostum seadweller tarafından satın alınıp ufak tefek eksiklerinin giderilmesi için bana teslim edildiğinde içimde bir kıvılcım hissettim.. :!: Aracın eksiklerini giderme aşamasında bir yandan -10 yaşında ve 160000km.de bile olsa- " iyi " bir otomobil kullanmanın nasıl olduğunu tekrar hatırlarken diğer yandan " otomobiline iyi bakan kullanıcı " sıfatını kendine layık görenlerin bu konuda kendilerini bir de Baran'la kıyaslamaları gerektiğini düşündüm zira bir haftadan fazla bende kalan BMW'nin mekanik anlamda neredeyse yeni araç ayarında olduğunu farkettim..
Baran :thumbup: :champ: 8-)

Tam bu BMW mevzusu kafamı karştırmaya başlamışken diğer bir yakın dostum minus2point4'un uzun zamandır kullandığı W208 MB CLK'sının artık satılık olduğunu duyduğumda en az eski günlerimdeki kadar heyecanlandım.. Aracı expertise için alıp 3 gün kadar Baran'la muhtelif servis/usta vs gezdim.. Neredeyse " Branda Açılışı " yapıyordum ki ne yazık ki yine o şartların namüsait hali ağır bastı ve ben de " eşşek+ HDi ile eziyete devam " kararı aldım.. :( :(
Rahmetli babaannem " Allah kimseyi gördüğünden geri bırakmasın.. " derdi hep.. Sağolsun Peugeot 206+ HDi sayesinde bu lafı her Allah'ın günü hatırlıyorum.. :evil:
Yine de " Buna da şükür.. " demeyi bilelim, İstanbul'da bir 206+ kullanmanın avantajları(!) konulu mesajımı hatırlayıp, gülelim.. :D Gülerken de düşünelim.. ;)
Razz yazdı:Türkiye gibi bir ülkede, İstanbul gibi bir şehirde yaşıyor ve Bağdat Caddesi'ne yürüme mesafesinde olan lokasyonu nedeniyle kapalı garajı olmayan evinizden vazgeçemiyorsanız gerçekten rezil bir araç kullanmanın keyfine varabilirsiniz..

Zaten na-ergonomik dizaynı yüzünden otomobil parketmeyi bir nevi Tetris Challange'a çevirdiği yetmiyormuş gibi zemin katta oturan çatlak kadın nedeniyle hayvan barınağı haline gelen açık otoparkınızda bırakmaya mecbur olduğunuz aracınızın kaput ve tavanında artistik buz pateni yapan kedilere, 18 yaşında ehliyetten önce Land Rover Freelander sahibi olan komşu kızının sürekli olarak aracınızın kaportasını yeniden dizayn etmesine, Alfred Hitchcock'un Kuşlar filmini aratmayan nüfus ve dirayete sahip Martı/Karga Kardeşliği'nin asit saldırısına, otomobil sahibi olmayan ancak otoparkın doğayla iç içe olması gerektiğini savunan ve malesef bir türlü rahmetli kocasıyla kavuşamayan yaşlı kadın yüzünden aracınıza yağan reçine yağmuruna ve kiralık aracının kapısını yanında parketmiş aracınızın kapısına göstere göstere vurmaktan haz duyan ve bunu farkettiğinizi farkettiğinde " hadi..! hadi..! birşey söyle de rezalet çıkarayım..! " bakışı atan hilkat garibesi, Medya Reklam Pazarlama Direktörü(!) "kadın" komşunuza rağmen mutlu olmak istiyorsanız Peugeot 206+ 1.4 HDi tavsiye ederim..

Özetle mlm kardeşimin durumunu gayet iyi anlıyor lakin bir BMW E36 için gönül rahatlığıyla " Go get it Tiger..! " diyemiyorum.. :roll:
Hayırlısı diyelim en iyisi.. :)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj nickynick » 02 Eyl 2013, 09:44

Razz :D :thumbup:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj vmetin » 02 Eyl 2013, 09:57

Araba Baran'dan alınır. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Re: Ynt: TSF Sedan/SUV/Sport/Tuner/Vintage/Muscle

Mesaj Baran » 02 Eyl 2013, 10:46

Aile araclari disinda kendime ait bu zamana kadar bircok otomobilim oldu primera 106gti 307xs Honda s2000 SLK Audi A4 BMW 3.16 Mercedes c200.Bmw 2004te Kosiflerden sifir alindigindan itibaren bizdeydi fakat 1 senelik kullanimimdan sonra ailenin ortak kullanim araci oldu.Aile fertleri kendi araclariyla gitmek istemedikleri yerlere onla gider oldu yani tam emektar oldu.Son zamanlardada yine benim kullanimima gecti.Bakimlari hep yetkili serviste zamaninda yapildi biryerinden ses gelse servise gitti.Benim otomobil hobim saat hobimden cok cok once basladi orta okuldan hatta cocuklugumdan beri otomobil ortamlari forumlari kovaladik Istanbuldada hatri sayilir bir cevrem vardi fakat saat hobisinden sonra epey koreldi diyebilirim.Araclarima hep temiz baktigim dogrudur 2 arac arasina koymam disarida yikatmam kendim yikarim cilasini yaparim vs.BMW ler malesef sifir alinip birsure binilip yeni kasalari cikip km leri arttiginda once istanbulun kucuk ilcelerine ordanda anadoluya satilir.O araclardan tekrar istanbula donenlerinin halini tahmin edersiniz.Bu yuzden benim bmw 3.16 muadilleri icinde en azindan anasi babasi belli araclardandi Yalin abinin almasinada cok sevindim sagini solunu toparladik gayet guzel keyifli bir arac oldu.Buradan tekrar yeni sahibine hayirli olsun dileklerimi sunmak isterim. :champ:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj seadweller » 02 Eyl 2013, 14:07

Baran yeni gördüm mesajı. İyi dilekler ve otomobil için tekrar teşekkür ederim. :thumbup: Ayrıca Razz la beraber ben tatildeyken bu araba için kaç kere Bostancı sanayiye gidip geldiniz, zaten son derece temiz olan arabayı kendinize toplar gibi sıfırdan kusursuz hale getirdiniz, hakkınız ödenmez tekrar tekrar teşekkürler. :champ: :champ: :champ: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
seadweller

Mesaj Miriel » 02 Eyl 2013, 14:09

mlm yazdı:Miriel :champ: Bu fotoyu netten buldum, bu E36 tek kapı olan, ben alırsam14-17 bin fiyat bandındaki 4 kapılısını düşünüyorum. Onların fiyatları da dediğim gibi 14-15 den başlıyor, donanım ve modeline göre 25-30'a kadar çıkıyor. Ha bu arada mutlaka kırmızı olsun, 1 lira fazla olsun diyorum :D

Araba rüyalarda görülebilecek kadar güzel :D Bende de daha ehliyet yok arabalara bakmaya başladım :P :D
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj mlm » 02 Eyl 2013, 16:40

Vmetin, Razz, Baran yorumlar için çok teşekkürler, ben de hayırlısı demekten başka bir şey diyemiyorum :)

Seadweller sizin de BMW'niz hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin :champ:

Miriel, gönlüne göre olsun kardeşim :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 19 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners