TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Tasarım Denemelerim

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Tasarım Denemelerim

Mesaj Zemberek » 05 Nis 2010, 21:27

Herkese iyi akşamlar. Bir deneme daha hazırladım, ancak pek aklımdaki gibi olmadı, aralıksız uğraştığım için sıkıldım açıkçası, özellikle kordon kısmında iyiden belli oluyor :D Sevgili Clk'nın ve Bond'un öğütlerine uymaya çalıştım bu sefer :). Nusret Mayın Gemisi temalı bir saat yapamadım, işin doğrusu onu yansıtacak bir detay bulamadım kaynak olarak internette ama yine de biraz olsun denizcilik teması katmaya çalıştım. Saat 6'ya aslında ilk olarak çapa koydum ama deniz, gemi denince hemen bunları ifade etmek için ilk akla çapa geldiğini düşününce yerine sekstant çizdim, dış çerçeveyi de lomboz formunda yapmayı denedim ama benim açımdan en önemlisi, tam adını bilmiyorum, Nusret'in resimlerini ararken gördüğüm makine telgrafının göstergesini yapmayı denedim. Bir de pusula böyle bir mekanizmada yer alır mı bilmiyorum :twisted: ama fikir hoşuma gitti.
Resim
Umarım bir şeye benzemiştir :D. İsim olarakta, yazı karakterinden pek belli değil ama Fersah geldi aklıma.

Resim

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj nickynick » 05 Nis 2010, 21:53

Tebrikler, bu daha elle tutulur bir tasarım olmuş, bence olucak :)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Zemberek » 05 Nis 2010, 21:59

Teşekkür ederim Nicky Nick :) Sanırım 40-50 tane daha çizersem belirli bir standart yakalarım gibi geliyor. Sürekli bilgisayar sorunlarıyla boğuşuyorum bu aralar, bu resimde de monitor ve Photoshop renk sorunları yüzünden rengi pek tutturamadım, özellikle pirinç tonunu yakalayamadım, uykusuzumda uğraşamadım :).
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Frax » 05 Nis 2010, 22:02

Guzel calisma :) Kurma kolu gemi capasi seklinde olsa cok guzel olurdu.Disariya dogru cekerek kurulacak.Cok fantastik :D
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Zemberek » 05 Nis 2010, 22:04

Teşekkür ederim Frax1, fikriniz çok güzel, aslında işin içine tema girince ne yapacağımı şaşırdım araştırdıkça o da olsun bu da olsun derken kafam karıştı bir yerde durmak zorunda hissettim :D.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj zoc » 07 Nis 2010, 12:10

Çok güzel denemeler.Ama başarılı diyebilmek için çalışabilir olmaları da gerekiyor. 2. ve 4. denemelerde yapısal sorunlar var:2 de saniyenin ve tarih göstergelerinin yeri ,4 de ise iki zaman göstergesi için iki makine olarak düşünürsek makineler birbiri içine geçmesi gerekiyor daha kötüsüde akrep ve yelkovanlar birbirine takılıp çalışamaz hale geliyorlar çok sofistike makinelerle belki çözülebilir bu sorunlar.ama tasarım aşamasına saatlerin çalışma prensiplerini de katarsan daha başarılı sonuçlar elde edersin
Kullanıcı avatarı
zoc

Mesaj Zemberek » 07 Nis 2010, 14:05

Yorumunuz için teşekkür ederim Zoc. Keşke gerçek olabilseler de tek sorun yapısal sorunlar olsa :D bu forumda ve internette gördüklerimden sonra yapılamayacak saat olduğuna artık inanmak zor :). Çalışma prensipleri konusunda haklısınız benim bilgisizliğimden kaynaklanıyor ama bu kadar geniş ve geçmişi olan bir konuyu öğrenmek zaten ciddi zaman fedakârlığı ve emek gerektiriyor ben de yavaş yavaş ilerlemeye kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Bond » 08 Nis 2010, 02:26

Zemberek ne yaptın :) bence super olmuş tema olarak. Eline sağlık. Benim tavsiyem hala farklı değil standart klasik model çalışman 1-2 tane. Örnek olarak bir Submariner benzeri gibi mesela ama detayları farklı olacak veya bir klasik model deri kayışlı.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: mmrsel ve 191 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners