TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Fotoraflar覺m覺z

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj asymptote » 24 Haz 2013, 01:19

En iyisi dobson tipi 10 in癟lik "handjob" bir teleskop yapmak ve buna ekvatoryal kundak uydurmak (iin en zor k覺sm覺 da buras覺). Amat繹r teleskop yap覺m覺yla ilgilenen gruplar, forumlar vs. var biliyorum, canl覺 olmasa da harika 繹rnekler de g繹rd羹m. Elbette yak覺ndan incelemek daha g羹zel olur. Tayin konusunda b羹y羹klerimiz(!) bize fake att覺lar. Yine olacak ama belirsiz ileri bir tarihe ertelendi diyelim. Perseid meteor yamurunu merak ediyorum, bu g繹zlem deneyimini mutlaka yaamak isterim. Bu sene olmazsa seneye gideriz abi.

Zaman覺nda T羹bitak'覺n T襤G (Teleskop 襤nsan G羹c羹) program覺na bavurmutum, kabul edilseydim belki halen ili'deki g繹zlem evinde eitimde olacakt覺m. Nasipte amat繹r g繹zlemci olmak ve 8.2 m'lik VLT (Very Lage Telescope) yerine d羹rb羹nle idare etmek varm覺.. :D
Resim
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Re: Ynt: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj hydrocon » 24 Haz 2013, 08:30

fbolukbas, d羹羹n羹yorum balay覺nda yan覺mda doru d羹zg羹n bir makina olsun istiyorum. X100 gibi apsc sens繹r l羹 modeller sabit lensli ve1000$ 羹st羹 fiyatlar覺 ile uan ilgimi 癟ok 癟ekmiyor. X20 nin fiyat覺 600$ ve X10 a g繹re olduk癟a gelitirmiler cihaz覺, hepsinden 繹te viz繹r var. Bir tek 270kare 癟ekim biraz az geldi g繹z羹me batan tek detay o..
RX100 羹 癟ok arat覺rd覺m ve inceme ans覺m oldu; imaj kalitesi emsalsiz, af h覺z覺 olduk癟a iyi, solid yap覺s覺 kalite hissi veriyor fakat hem ergonomi hemde viz繹r olmay覺覺 繹nemli eksikler.. birde meredin fiyat覺 癟覺kt覺覺ndan beri 648$ :grin:
Her ey zehirdir m羹him olan dozdur.
Kullan覺c覺 avatar覺
hydrocon

Ya: 42
Kay覺t: 09 Haz 2012, 10:31

Mesaj fbolukbas » 24 Haz 2013, 10:14

Asym umar覺m tiz zamanda netleir tayin konular覺.
8.2 m'lik VLT (Very Lage Telescope) yerine d羹rb羹nle idare etmek de 羹zer be insan覺.. :(
ili ii olsayd覺 nefis olurmu.. R羹ya gibi.. Sen nerdesin bu arada? :) Bu g羹ne kadar konumad覺k hi癟.
En son fbolukbas taraf覺ndan 24 Haz 2013, 11:31 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

Re: Ynt: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj fbolukbas » 24 Haz 2013, 10:16

hydrocon yazd覺: fakat hem ergonomi hemde viz繹r olmay覺覺 繹nemli eksikler.. birde meredin fiyat覺 癟覺kt覺覺ndan beri 648$ :grin:

Hydrocon, x20 iyi bir se癟im olabilir. Pil iini art覺k yedek pil ile falan 癟繹zersin. Maalesef hereyin tam istendii gibi olan cihazlar
illaki olam覺yo. Sens繹r apsc deil, ama mercimek de deil.. En az覺ndan 癟繹z羹n羹rl羹羹 abartmam覺lar fena da deildir diye d羹羹n羹yorum.
Vizor olmas覺 da 癟ok iyi. Lens de fena g繹r羹nm羹yor, 28 yerine 24mm falan olsa tad覺ndan yenmezdi. F2 - 2.8 癟ok iyi deerler.
Rx100 1.8 den bal覺yor ama uzak u癟ta 4 oluyor. Fujinin deneyimi iyi bu compact ve pro compactlarda. zeceini sanmam. :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Mesaj asymptote » 24 Haz 2013, 11:58

fbolukbas yazd覺:Sen nerdesin bu arada? :) Bu g羹ne kadar konumad覺k hi癟.

Moda tabirle cevap vereyim:
I am in hand-saint.. ;)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj fbolukbas » 24 Haz 2013, 13:35

Eer tahmin ettiim yer ise, 2 hafta 繹nce ordayd覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Mesaj asymptote » 24 Haz 2013, 19:27

Bir daha yolun d羹erse mutlaka ara, g繹r羹elim.. :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj fbolukbas » 24 Haz 2013, 23:06

asymptote yazd覺:Bir daha yolun d羹erse mutlaka ara, g繹r羹elim.. :champ:

Hala yer tahminim doruysa, oras覺 bundan sonra zor. Art覺k sen Ankaraya geldiinde :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Eterna, Google [Bot], jesuisnul ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners