fbolukbas yazdı:Razz yazdı:Doğru şartlar konusunda katılıyorum lakin sol kolda saat, sağ elde iPhone 4 ile aşağıdaki gibi acemi açı/yansıma hataları yapmak kaçınılmaz oluyor..

Birgün üşengeçliği

bırakıp bir D-SLR bir de polarize filtre alırsam inşallah daha düzgün fotoğraflar paylaşacağım..

Bu şartlar için ışığın homojenliği ve şiddeti oldukça iyi, hatta mükemmel

sanırım biraz da yazılım desteği var.
DSLR de olsa asıl yapay ışıklandırma ile mükemmel sonuç alınabiliyor..
Apartmanın 5.katından bahçeye bakan bir açıyla çekiyorum genelde.. Özellikle saate en yakın cismin 10+m. uzak olması ve tek renk/benzer cisim arkaplan, iPhone4'ün normal koşullarda sağlayamadığı odaklamayı elde etmeme imkan veriyor..

Ancak parlak yüzeylerde oluşabilecek bazı küçük yansımaları engelleyebilmem için doğru açıda bir süre hareketsiz kalmam lazım ki önceki mesajımda belirttiğim haldeyken biraz üşeniyorum açıkçası..
Yazılım desteği olarak iPhone'a ait herhangi bir editor programı kullanmıyorum.. Fotoğrafı PC'ye aktardıktan sonra mazisi neredeyse Windows kadar eski olan IrfanView programının en basic sürümü ile doğru bulduğum kadraja crop ediyorum önce.. Daha sonra Edit sekmesinden Sharpen özelliğini bir veya iki birim kullanıyorum ki kadran yazıları, mat yüzeydeki brush pattern izleri gibi detaylar daha iyi ortaya çıksın..

Takiben yine aynı sekmeden Color Corrections özelliği ile kontrastı arttırıp Gamma Effect'i kısarak hem detay belirginliğine hem de arka planda koyulaşma/flulaşma kısmına biraz daha destek sağladıktan sonra SerdarFB'nin deyimiyle "fondöten" efekti makul seviyeye indirmek için kırmızı rengi azaltıyorum..
RazZ, iPhone4 ve IrfanView ile ancak bu kadar..