TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Tasarım Denemelerim

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Tasarım Denemelerim

Mesaj Zemberek » 14 Mar 2010, 15:48

Merhaba arkadaşlar, sizlerle amatör olarak tasarlamaya çalıştığım bir iki modeli paylaşmak istedim. Kasa ve kordon orantılarında maalesef uyumsuzluklar söz konusu biliyorum :) Bunun eğitimini almadığım için doğaçlama aklıma geldiği şekilde yapmaya çalıştım. İtiraf ediyorum siyah bir model var o da "MeisterSinger" çalıntısıdır :D Onun dışında bilinçli olarak herhangi bir modeli örnek almamaya çalıştım.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
En son Zemberek tarafından 15 Mar 2010, 21:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Re: Saat Tasarım Denemelerim

Mesaj Bond » 14 Mar 2010, 20:37

Doğaçlama yapılmış modellemelere göre oldukça başarılı, özellikle bazı kasalardaki metal efekti ve gölgelendirme çok iyi olmuş. Farklı GMT'li model ilginç, mavi değişik yapıda dial tasarımıda güzel duruyor. Orantı konusunda haklısın, düzeltirsin sonraki denemelerde. Bence bilezik tasarımlarında çok aşırı farklı modelleme yerine klasik baklalı modelleri deneyebilirsin, daha hoş ve gerçekçi durabilir. Birde çoğu modelde genel olarak akrep yelkovan ve saniye kolları çok ince kalmış. Elbette yeni başlayan birisi için düşününce çok iyi. Logo ve marka yazı karakteri super :) Eline sağlık.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Zemberek » 14 Mar 2010, 21:04

Çok teşekkür ederim Bond, tam da sizin mesajınız gibi bir mesaj bekliyordum. Tanışma bölümünde eklediğim kendi saatimi bunlara göre daha başarılı buluyorum çünkü önümde belirli bir yol vardı sanırım o yüzden. Şimdi yazdıklarınızıda ekleyince daha sonraki denemelerde daha eli yüzü düzgün birşeyler çıkarırım umarım :). Örneğin akrep, yelkovan ve saniye konusunda hep korkarak çalıştım deneyimli bir gözün yorumuyla hata olduğunu anlıyorum. O mavi dialda aslında biraz hayalimdeki, olmasını istediğim bir modeli çizmeye çalıştım. En çok takıldığım nokta ise mantıklı olması, yani üretilebilirliği, örneğin en alttaki modelde saniye çerçevenin hemen altında bir yolda ilerliyor, o farklı bir saniye çizme kaygısıyla ortaya çıktı :). Tekrar teşekkür ederim çok faydalı mesajınız.

Konu ile alâkasız olarak "Bugün hangi saati takıyorsunuz" konusunda yine sizin Seiko ile yüzyüze geldim hayırdır inşallah sürekli karşılaşır oldum :D nazar değecek diye korkuyorum ama beni çok etkiledi tasarımı, maşallah diyeyim yine de ne olur ne olmaz.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj polemik » 14 Mar 2010, 21:15

Çok güzel tasarımlar, ellerinize sağlık. :)
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj Bond » 14 Mar 2010, 21:27

Teşekkürler zemberek, Tolgahana reserve ettik ama fikir değiştirirse boşa çıkar SLQ :) Tavsiye olarak düz siyah yada beyaz arka plana daha klasik bir saat modellersen bence çok daha profesyonel durabilir, birde kayış yada bileziğin tamamı olmasına gerek yok bence diali daha büyük detaylı çalışabilirsin. Kurma kolu ve ibrelerde daha belirgin ve orantılı olursa çok daha super olacağına eminim.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Zemberek » 14 Mar 2010, 22:19

Teşekkür ederim Polemik, beğenmeniz beni çok sevindirdi :).

Tüm tavsiyelerinin ışığında yapacağım yeni denemelerimi, tecrübe gibi bir kaynaktan daha yararlısı yok bence gelişmek için. Çok faydalı bu yorumlar, tekrar teşekkür ederim.

Ayrıca son derece samimi söylüyorum şu anda imkanım olsa düşünmeden almıştım o saati, kötü bir zamanıma denk geldi, hem çalışmıyorum hem de bilgisayarı yenilemeye karar verip parça almaya başladım :(. Ama olurda ileride denk gelirse ve hala sizde olursa tek ve ilk önceliğim diyebilirim mutlaka rahatsız edeceğim çünkü takmış durumdayım o saate :D. İlk görüşte aşk bu olsa gerek :)
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Frax » 15 Mar 2010, 15:14

Güzel çalışmalar.Ben özellikle kadın saati olan 6. modeli beğendim :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Zemberek » 15 Mar 2010, 21:25

Teşekkür ederim Frax1 :D. Baya motive oldum sayenizde.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: cemhk, drmalibu ve 236 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners