TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Denizler Altında 20,000 Fersah / Divers Only

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Denizler Altında 20,000 Fersah / Divers Only

Mesaj Ahbob » 23 May 2013, 19:45

Razz saat de anlatım da çok güzel. Sağlıklı, güzel günlerde kullan. :super:
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj zfr » 23 May 2013, 19:50

Razz, hayırlı olsun... :champ: :thumbup:
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj mucadeleci » 23 May 2013, 22:36

Razz yazdı:BVLGARI Diagono Scuba Chrono Steel on Rubber Strap Model Ref.Nr.:SCB 38 S

Resim

Calibre: Calibre 2282 by BVLGARI ( based on ETA 2892-A2 Dubois-Dépraz C.O.S.C. & refined by Girard-Perregaux :geek: )

Bu arada farkettim, genelde hep aynı kadrajı kullanmamdan ötürü müdür nedir, resmen günün farklı saatlerinde, farklı mekan, ışık vs gibi değişkenlere rağmen neredeyse aynı fotoğrafı çekiyorum.. :)

Sabah paylaştığım fotoğraf.. :idea:

Resim

:geek: :geek:

*Razz, hayırlı olsun dostum :thumbup: Krom mu kaplattın :?:

:)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj razz » 23 May 2013, 22:46

Bg17 :champ:
altanos :champ:
Ahbop :champ:
zfr :champ:
mucadeleci :champ: :)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj drk » 24 May 2013, 08:13

Razz :champ: Back to the steel :D
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mlm » 24 May 2013, 12:11

Razz yazdı:BVLGARI Diagono Scuba Chrono Steel on Rubber Strap Model Ref.Nr.:SCB 38 S

Resim

Calibre: Calibre 2282 by BVLGARI ( based on ETA 2892-A2 Dubois-Dépraz C.O.S.C. & refined by Girard-Perregaux :geek: )

Bu arada farkettim, genelde hep aynı kadrajı kullanmamdan ötürü müdür nedir, resmen günün farklı saatlerinde, farklı mekan, ışık vs gibi değişkenlere rağmen neredeyse aynı fotoğrafı çekiyorum.. :)

Sabah paylaştığım fotoğraf.. :idea:

Resim

:geek: :geek:

Razz tebrikler, koluna yakışmayan saat yok mu senin :D

:champ: :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Wwtr » 24 May 2013, 21:11

Razz yazdı:Thevenin :champ:

altanos :champ:

Bvlgari Diagono Professional Chronograph benim de çok beğendiğim bir modeldir.. 40mm.'lik boyutu ve kontrast kadran seçenekleri ile hala son derece modern duran şık bir kronograftır.. ;)

Fotoğrafını paylaştığın model bildiğim kadarıyla artık üretilmiyor ancak ikinci el örneklere gayet uygun fiyatlara rastlamak mümkün..
İkinci el Bvlgari alırken dikkat etmek gereken birkaç done var tabii;

- Saatin kollarında kullanılan lumi bir süre sonra toz benzeri partiküller halinde dökülüp kolların üzerine yapışıyor ve kolların oksitlenmiş gibi görünmesine neden oluyor.. Kolları temizlemek çözüm gibi görünse detavsiye etmem zira sökerken kolları zedeleme ihtimali çok yüksek.. Orijinal kol seti ise TR'de Sponza Yetkili Servis'ten veya ebay'den temin edilebilir.. Fiyatları da 150,00 CHF civarıydı diye hatırlıyorum..

- Özellikle bu modelde AR kaplama camın dışında da mevcut.. Saatin yaşı ve bugüne kadar geçen zamandaki kullanım titizliği ile orantılı olarak oldukça deforme AR kaplamaya sahip camlara rastlamak mümkün.. Çözüm olarak dış kaplama tamamen temizletilebilir veya yeni cam takılabilir..

- Tüm Bvlgari modelleri için polisaj gerçek anlamda katliam.. Sponza'nın servis verdiği saatler de dahil olmak üzere düzgün polisaj görmüş Bvlgari'ye hiç rastlamadım, rastlayacağımı da zannetmiyorum.. Özellikle bilezik polisaj gördüğü anda tanınmayacak hale geliyor.. Kasa ve bezel de ha keza asla ellenmemesi gereken diğer parçalar..

- Kilitli tepeli Bvlgari modellerinde tepenin üzerine kilitlendiği tube tabir ettiğimiz parça ve tepe tiji çok ince.. Uzun ve/veya özensiz kullanım sonucu bu iki parça aşınıyor ve tepe gevşetildiğinde dönme hareketini tam daire değil eliptik bir şekilde yapıyor.. Daha uzun vadede kilitlenmeyen tepe, su alan saat benzeri sorunlar olası..

Günümüzde pek çok lüks markanın içinde, özellikle "mücevher markası" imajı ile Cartier'le aynı kaderi paylaşan Bvlgari bence hala çok özel bir marka.. 8-) Özetle tavsiye ederim.. :thumbup:

Razz öncelikle bilgiler için teşekkürler. Burası yeri olmasa da hazır konusu açılmışken bir sorum var, aynı model olmasa da şu an üretimde olan Diagono'larda da tozlanma olur mu? Luminin bu şekilde toz haline gelmesi lumide farkedilir bir solukluk veya beneklenme yaratır mı? Toz haline gelmemesi için ışık kaynağına maruz kalma süresini azaltmak dışında işe yarar bir yöntem var mı?
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Mesaj razz » 24 May 2013, 21:32

Wwtr rica ederim.. :champ:

Yeni nesil Diagono'larda böyle bir sorun ne gördüm ne de duydum ancak buna sebep Bvlgari'nin iyileştirmesi mi yoksa saatlerin henüz birkaç senelik oluşu mu bilemiyorum..

Luminin ışımasında fark mutlaka olur ve zaman geçtikçe ışımanın tamamen yok olmasına kadar gider bu durum.. Beneklenme markörlerde değil sadece kollar üzerinde görülür.. Farkedilebilirlik ise değişken bir mevzu.. Kimi kullanıcı hiçbirşeyin farkında olmazken kimi kullanıcı tek bir noktayı dahi dert edinebilir.. Toz haline gelmesi tahminim ışık kaynağına maruz kalmakla alakalı değil.. Belki günlük kullanımın sebep olduğu sarsıntı nedeniyle toz halinde bulunan fosfor malzemenin kollar üzerinde yer alan bölümlere tutunma derecesinin zamanla azalması olabilir..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Cimuanos ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners