Herkese keyifli pazarlar ve tüm annelerin de anneler günü kutlu olsun.
Eğer aratmayı yanlış yapmadıysam ilgili bir başlık bulamadım o yüzden konuyu buraya açıyorum.
Bugünkü merak konum

vintage saatler (tabi vintage tanımı da doğru yerde kullanılıyor mu o da ayrı bir konu.). Bu tip saatleri alırken beklentimizin ne seviyede olması lazım acaba. mesela tanışma bölümünde de bahsettiğim gibi derim bir saat geçmişim ve birikimi yok.
Heyacanım babaım 35 yıllık De Ville'ini tekrar hayata geçirme çabalarımla beraber başladı (kendisi şu anda restorasyonda, 1 haftaya kadar gelecek onu da sizlerle paylaşacağım. inceleme içinde tabi teknik desteklerinizi bekleyeceğim...)
Ben oldun olası klasik bi adam olduğu için (kimisi düz olarak da nitelendiriyo tabi :d)eskiler benim için daha güzeldir. Şu sıralar da internetten yada farklı yollarla ufaktan eski saat edinmeye çalışıyorum. Ama tabi görmeden görsem de anlamadan bu iş biraz riskli gibi geliyor.
Bu şekilde hem saatleri daha yakında tanıyabileceğimi düşünüyorum.
Bu konuda da yorumlarınızı bekliyorum. Mesela çalışır durumda bir 20-30 senelik otomatik saatin sapma değerleri elime geçtikten sonra küçük müdahelelerle iyileştirilebilirmi ve en önemlisi su dayanımları ne durumda olur.
Sadece örnek olsun diye bir link veriyorum. illaki bu saat olacak diye bir ısrarım yok
http://cgi.ebay.com/GENUINE-VINTAGE-TIS ... 449wt_1270
Şimdiden teşekürler...