TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İnternet Üzerinden Vintage Saat Alımı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

İnternet Üzerinden Vintage Saat Alımı

Mesaj e1551597 » 05 Mar 2010, 22:46

Saatlere olan ilgim yeni sayılır bu yüzden benden daha kıdemlilerden tüm acemiler adına yardım istiyorum. Özellikle vintage saatlere bir merakım var ve böyle bir saat almayı düşünüyorum. Ankara'da yaşıyorum ve bu tarz saatler için pek fazla satıcı alternatifi olmayan bir şehir. Buda beni internet üzerinden alışveriş yapmaya zorluyo. Ancak dediğim gibi bu konularda acemiyim. İkinci el bir ürün daha önce hiç satın almadım ve neye göre karar vereceğimi bilemiyorum. Kalitelimi değilmi sahtemi gerçekmi ayrıma varmakta güçlük çekiyorum. Aynı zorluğu yaşıyan çok fazla insan olğunu düşünerek böyle bir konu açıyorum. Umarım yol gösterici olur.
Kullanıcı avatarı
e1551597

Re: İnternet üzerinden saat alımı

Mesaj Clk » 05 Mar 2010, 22:50

Hosunuza giden bir saat oldugu zaman saatin linkini burada paylasirsaniz ilgili arkadaslar yardimci olacaktir. Bu arkadaslardan biri ben oluyorum :)

Vintage derken ne tarz saatlerden bahsediyoruz? Istanbul'da var bir cok satici. Biraz daha acarsan, daha fazla yardim etme sansimiz olur.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj e1551597 » 05 Mar 2010, 23:22

Military Style bir vintage almak istiyorum. Kısa bir araştırmayla karşıma çıkan modellerin linkleri aşağıdaki mesajımdadır.

Birde bunlara göre değişik tarzda saatler üreten bir firma olsada Girard-Perregaux'ın çok güzel modelleri var. Mesela bu saatler gerçekmi? Hepsinin mekanizmaları fotoğraflanmış ancak yinede insanın aklında soru işaretleri kalıyor. Genel olarak bu başlık altında online satış yapan siteler önerilebilir veya internet üzerinden alışveriş incelikleri anlatılabilir diye düşünüyorum...
Kullanıcı avatarı
e1551597

Mesaj Bond » 05 Mar 2010, 23:41

Son link dışında diğerleri çok uzun bookmark linkleri olduğu için hatalı, uzun linkleri tekrar kopyalayıp url kodu içine alınız lütfen.

İnternetten vintage alımı ile ilgili şunu söyleyebilirim, Ebay dünyayın en büyük ticaret portallarından birisi, ebayden alışveriş yaparken zaten satıcı hakkında, satış sayısı ve aldığı puana, yorumlara göre çok rahat karar verilebilir. Binlerce markanın binlerce vintage modeli olduğu göz önüne alındığında her model için şu an birşey söylemek doğru olmaz. Bir saat alımı yapacaksanız öncelikle bu saati internetten araştırmanız gerekir. Herkesin her marka ve model konusunda derin bilgisi olması imkansız elbette, örnek bir model üzerine yoğunlaşınca TSF'de sorabilirsiniz. Vintage konusu ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlarımız konuya katkı yapacaklardır.

Elbette görerek alma durumuna göre riskleri olsada fiyat klasmanları içerisinde çok süpriz saatleri uygun fiyatlarada almanız mümkün. Konuyu hep beraber ilerlettikçe daha derin ve detaylı bilgiler ekleriz diye düşünüyorum böylece bir çok üyemize bir rehber niteliğinde olabilir. Konu için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: İnternet Üzerinden Vintage Saat Alımı

Mesaj Clk » 06 Mar 2010, 00:33

Saatleri incelerken ilk dikkatimi ceken nokta ikinci linkteki Girard Perregaux oldu. Saat cok güzel ama kadran ve kayis orijinal degil. Kadran sonradan orijinali kopya edilmeye calisilmis bir kadran. Zaten 50-60 yasinda ki bir saatin böyle bir kadrana sahip olma sansi yok denecek kadar az. Olsa bile fiyat olarak cok binli Eurolar ile baslar. Bu saat alinmaz. Baktikca yazacagim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 06 Mar 2010, 00:43

Ilk linkteki Omega icin sunu söyleyebilirim ki bende ki Omega katalogunda 1913 ile 2000 yillari arasinda üretilmis olan hemen hemen her saat mevcut ve hicbirinin amblemi bu sekilde yayik ve bacaklari ayrik degil. Ikincisi hicbir Omega ambleminde yazi karakteri italic degil. Dolayisi ile bu saate de hayir :)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 06 Mar 2010, 00:49

Diger Girrard perregaux ise kasasi cok güzel ama hem kazali hem de conta yakmis bir BMW gibi :) Kasa agir bir sekilde polish görmüs. Kadran ya üzerinde agir bir calisma yapilmis. Deri kayis orijinal degil.... e ne kaldi geriye?
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: bluebird64 ve 218 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners