mrbars » 12 May 2013, 14:23
italyanların üretimde kalite konusunda kısa, orta veya uzun vadede almanlara yetişebileceğini sanmıyorum. muhtemelen böyle bir gayretleri de yok zaten. italyanlar tüm sektörlerde; moda, görsellik, trend ve kişiye özel ekipmanlarda ise yıllardır müthiş işler yapıyorlar. son 10 yılda genel tüketim trendinin evladiyelik satınalmadan 'kullan-at' tarzı zihniyete dönüşmesi de, kaba tabirle işlerine geldi.
otomobil konusunda ise, neredeyse tüm alman otomobilleri (benim nazarımda asıl alman otomobilleri mercedes ve bmw'dir; audi, vw, opel, ford'u yancı almanlar olarak görürüm) inanılmaz tok, kaliteli ve rahat bir sürüş konforuna sahip. italyanlar ise, sürücü otomobili yapmakta ısrarlılar; kullanımı zor, problemli, kaprisli, neredeyse duyguları olan otomobiller.
alman ekolu ile italyan ekolune sahip araçlar birbirinden farklı özellikler sunar. bir bmw sahibi sabah elinde çantası ile arabasına biner, direksiyona geçer ve otobanda konforlu şekilde yola koyulur. aklına arabasının ne kadar güzel olduğu nadiren gelir. bir italyan otomobil sahibi ise (ferrari, lamborghini, alfa, maserati ve diğer italyan yancı üreticiler) sabah elinde çantayla arabasının başına gelir, çantayı yere koyar ve 5 sn boyunca, sabah yanında uyandığı kadınını seyreder gibi arabasını seyreder; kısmi sağır ve kör olur; zihni görselliğe yenik düşer. yola çıktığında da aklı direksiyondan gelen tepkide, kulağı motor sesinde yarı tedirgin bir orgazmla gider.
"bazı araçlar sizi A noktasından B noktasına götürür, kimisi ise sizi B'ye gitmeye sürükler."
-mrbars
"mükemmel çalışan makinaları seviyorsanız, alman otomobili alınız; mükemmeldirler. kadınları seviyorsanız, italyan otomobili alınız, aynen güzel bir kadın gibi; kaprisli ve zordurlar, ama yeri geldiğinde çılgın bir kevaşedirler."
- konfiçyüs