ErkGS » 01 May 2013, 22:30
Cengiz hocam daha once öm ile Altan beye yazdiydim buraya kopyalayayim o halde...
-------
8928 fiyatına göre gayet başarılı bir saat. Çelik bilezik kalitesi aynı fiyat segmentindeki Seiko/Orient'lerden daha yukarıda. 3 tip makinalı versiyonları var.
1- 21jewels miyota
2- 21 jewels NH25A Seiko
3- 24 Jewels NH35A Seiko
Birinci makina güç rezervi konusunda sıkıntılı. Rotor tek yöne dönerken saati kuruyor ve bu yüzden power fullemek için baya bir kol hareketi gerekiyor.
İkincisi yanılmıyorsam Seiko'nun 7s26 makinasının varyantı. Sıkıntısı pek yok.
Üçüncüsü yani 24 jewels olan ise Seiko'nun son nesil 24 jewels olan ve elle kurma+hacking destekleyen makinasının varyantı ki bendeki de budur. Bunu tercih etmenizi tavsiye ederim.
Amazon'daki satışlar sıkıntılı. Açıklamaya 24 jewels yazıp çok kişiye 21jewels yollanmış çünkü ürün kodları aynı. Bu sebeple ben eBay'den satıcı buldum. Önce mesajla 24jewels olduğunu aksi halde iade edeceğimi söyleyip teyid ettirdim ve sonra aldım. Ben alırken bu şartlarda TR gönderi yapan satıcı da yoktu. USA kuzenime yollattım, o da alıp bana iletti. Yani meşakkatli oldu ama temiz oldu.. Ha bi de gümrüğe takıldı bi 40 TL de gümrük verdim. Saat bana 170 usd + 40TL gibi bir rakkama mal oldu ki normalin üstünde diyebiliriz.
Genel olarak saat kusursuzdu diyebilirim. Beni tek sıkan konu bezeldeki sayıların fontu ve renginin kasada ve bilezikdeki sarı altın renginde değil de daha turuncumsu bir rose gold renginde olmasıydı. Saçma sapan bir dangalaklık. Benim saat kusurlu sandım ama sonra araştırınca bu modelin olayının bu olduğunu anladım.
Çözüm için yine eBay'den 7-8 usd'ye bir adet tt submariner bezel insert(aftermarket) sipariş ettim. Gelen bezel tam olarak yellow gold ve doğru font idi.. Değiştirmek de çocuk oyuncağı.. Ondan sonra saat benim için kusursuz bir Rolex homage oldu.. Tavsiye kesinlikle ederim. Kadran rengi de bazı ışıklı ortamlarda morumsu oluyor ama 1-2 Rolex'de de aynı şekilde mora kaçan renk gördüm sanki vitrinlerde.. Beni rahatsız da etmiyor..
Eski Kullanıcı Adı: Muhendis78