KKarakuş yazdı:Uzun vadede güzel bir Citizen almak istiyorum . Bu durumda seçeceğim model de , fotoğraftaki bu güzeldir. Saat ile ilgili kısa bir değerlendirme alabilir miyim ?
glazer yazdı:
O sırada nighthawk olması gereken yerdeydi...
Tabi ki..Yıllar önce "watchuseek" te gezerken bu modelin farkına varıp orada bu modele ait konuların takipçisi olmuştum. Öncelikle bu model Japon saatleri arasında bir kült olduğunu söyleyebilirim; ülkemizde pek göremesem de amazon'un bestsellers bölümünde sürekli olarak ilk 20'de bulunuyor. Cihaz Citizen'in iddialı teknolojisi olan Eco-Drive'a sahip, yani ne herhangi bir "harekete" ne de 3-4 senede bir pil değişimine ihtiyaç duymadan gücünü ışıktan alıyor. Bu ışığında Güneş olmasına gerek yok herhangi bir yapay ışıkta olabilir. Japon saatlerim arasında en sevdiğim saat olan Nighthawk' ı sadece ülkemizde saatleri ileri-geri alınırken ayarlıyorum; takmadığım günler dışında sürekli olarak çekmecede kapalı bir ortamda duruyor. Yani aldığı ışık gücünü saat haftalarca hatta aylarca saklayabiliyor zaten Citizen' in iddiası bu gücü tam 1 yıl sakladığı..Eco-Drive hakkında kısa bir video vermem gerekirse; Nighthawk' ın ruhunda tam bir aviator yatıyor ve bunun saatin neresine baksanız kolayca anlıyorsunuz. Oldukça büyük yuvarlak safir bir cama sahip ve tüm dikkatsizliklerime rağmen en ufak bir çizik bile yok; Citizen bu konuda kaliteden ödün vermemiş.Tasarım olarak oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyebilirim; çeşit çeşit çok farklı saatler takmama rağmen bu saati taktığım zaman çevremdeki insanlar saati çok hoş bulup, inceleme isteğinde bulunuyorlar. Zaten tasarım hakkında pek birşey söylememe gerek bırakmayan bir saat; internette ki farklı kombinasyonlarla bulunan resimler her şeyi ortaya koyuyor.. Eğer aklınızda bir Japon var ise ve bu bir pilot modeli olacaksa hiç düşünmeden Nighthawk alın; bu bir diver ise skx007-9 olsun
KKarakuş yazdı:basto ; Ağabey , kordonlar nasıldır ,nereden alınmıştır , alınan yerde güzel kordonlar ve tokalar gelmiş midir ? Bunların hepsine bir cevap verilmesi gerek diye düşünüyorum.
Kerim, Anıl, Serdar Abi; şekiller ile paylaşayım o zaman:
Yeni aldıklarım ve değiştirdiklerim bunlar...
Natolar watchidodan, tissot ramazan ustadan, diğer kahverengiler doğubankta gençay'ın yanındaki kordoncudan, le locle ise eskilerden