TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Parfüm Tercihleriniz ve Tavsiyeleriniz

Parfüm Üzerine Paylaşımlar Bölümü

Re: Parfüm Tercihleriniz ve Tavsiyeleriniz

Mesaj Erdem35 » 12 Nis 2013, 23:06

Ne ettin Atilla hocam ben terre yi naftalinleyip kışlık kaldırdım :?
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj sercankaf » 13 Nis 2013, 01:04

Terre d'Hermes yeni bitirdim ve artik gina geldi ama onun gibi de koku yok piyasada bence. Sanirim tekrar kenarda duran Tom Ford'a baslayacagim.
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

Mesaj atilla4346 » 13 Nis 2013, 08:59

Emre Parfumun acilip karakterini ortaya koymasina biraz musaade edersen fikrin degisebilir; parfumerilerde deneme yaptiginda kokunun sadece top notalarini deniyorsun,bu bazen cok yaniltici olabiliyor. Kokularin yazlik kislik olarak ayristirilmalari kisisel bir tercih olmakla beraber gourmand (tatli-anise,heliotrope vb.ornek; angel,dior homme gibi )notalar iceren parfumler sicakla birlikte dayanilmaz hale gelebilirler. Ancak tamamen earthy-topraksi notalar iceren ve hicbir gourmand nota icermeyen Terre uygun dozda mukemmel bir sicak hava parfumudur. Bunun disinda vetiver severseniz, Guerlain Vetiver mukemmel yaz kokusudur. Diorun Eau Savage i da klasik bir erkek parfumunun nasil olmasi gerektigi konusunda ders verir adeta. Ha, senin favori yaz parfumun ne derseniz Bertrand Douchafour ustanin basyapiti ( L ' artisan Parfumeur) ,mahalle manavinin bile meyve alirken "Abey bu uzerindeki kolonya mi neyin cok harikaymis" seklinde yorumladigi TIMBUKTU derim. Yurtdisina yolunuz duserse birkac sise almadan donmeyin. Begenmezseniz bana satarsiniz:)
Kullanıcı avatarı
atilla4346

Mesaj vmetin » 13 Nis 2013, 09:08

Bu parfüm işine kesinlikle mesai harcamalıyım. Buradaki bazı arkadaşlardan öğreneceğim çok sey var.
Tekin acar a gidip gucci, Kenzo, Issey Miyake vs almay bilsem de daha bilmediğim çoook şey var.
Bizim forumumuz bu yüzden çok güzel.
Çok rafine beğenileri olan arkadaşlar var.

Benim gibi yeni başlayanlar için daha kolay olacağını düşündüğüm Top5 listesi yapabilir misiniz?
Sen başlayabilirsin Atilla :)
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj atilla4346 » 13 Nis 2013, 13:18

Parfum dunyasi gercekten cok buyuk ve saate merakli insanlarin ilgisini fazlasiyla cekebilecek bir alan. Parfum basli basina bir sanat dali ve buna bagli olarak cok uc noktalarda degerlendirilebilecek parfumler mevcut. Nasil sanatin diger dallarinda en buyuk eserler genelde en tutarsiz ve kutuplarda tepkiler aliyorsa,parfumun basyapitlari da genellikle ayni tepkilerin olusmasina sebep oluyor. Ancak designer dunyasi kitlelerin memnuniyeti uzerinden hareket ettigi icin daha ilginc ve deneysel parfumleri ancak niche parfum dunyasinda bulmak mumkun olabiliyor. Yine de bu mukemmel designer parfumlerin olmadigi anlamina gelmiyor cunku sektorun en usta burunlari, buyuk firmalar icin de parfum hazirliyorlar. Bu konuda fikir sahibi olabilmenin tek yolu acik yureklilikle denemek,denemek ve denemekten geciyor. Ne yazik ki yeni uygulamaya konan yasalarla parfumlerin yutdisindan ulkemize posta yolu ile girmesinin yasaklanmasi bu alanda merak sahibi olanlara buyuk darbe vurdu. Internet uzerinde satilan vial ve decantlar(ana siseden bolunmus 5-10 ml lik ornekler)niche parfum dunyasinin en buyuk gelenegi cunku bu parfumlaeri denemeden almak bircok nedenden oturu mumkun olabilecek birsey degil. Turkiyede niche parfum alabileceginiz iki yer nisantasindaki la deesse ve kanyonfaki Harvey Nichols. Onlarin ellerindekilerde maalesf belli basli parfumevleri ile sinirli. Yurtdisina cikma imkni olan arkadaslara ilk olarak denemelerini onerebilecegim markalar L 'artisan Parfumeur,Maitre Parfumeur et Gantier,Serge Lutens ve Les Editions de Parfums Frederic Malle olabilir. Niche dunyasini bir kesfederseniz parfum ile ilgili tum dusunceleriniz tamamen tarihe karisacaktif emin olabilirsiniz.
Bu arada cok zahmete girmeden denemenizi onerecegim parfumler sunlar olabilir;
C. Dior Eau Savage
Guerlain Vetiver
Guerlain L instant Pour Homme
Cartier Declaration ( bu parfumle ilgili lutfen yorumlarinizi buraya yazin. Niche parfum ozelligi tasiyan bir desigher parfumdur,cok ilginc oldugunu goreceksiniz)
Chanel Antaeus (mukemmel bir kokudur)
Chanel Pour Monsieur
YSL Rive Gauche
Aramis900 (ozellikle onerim)

Bunlar ilk aklima gelenler,daha sonra yenilerini eklerim
Kullanıcı avatarı
atilla4346

Mesaj Anıl » 14 Nis 2013, 09:31

Aramis 900 8-) :thumbup:
Anıl YERGÖÇ

"To break the rules, you must first master them."
Kullanıcı avatarı
Anıl

Mesaj Hsnmrycl » 14 Nis 2013, 11:06

son iki sayfayı okuyum dedim.
bir de parfüm merakım oluşursa cepte para kalmaz diyerek okumaktan vazgeçtim :)
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Ahbob » 14 Nis 2013, 12:37

Ağabeyler, üstadlar; bende sizden bir tavsiye almak istiyorum. Bir adet CK Shock edinmek istiyorum. Acaba kullanan varsa düşüncelerini veya bu kokuya benzer alternatiflerini öğrenmek isterim.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

ÖncekiSonraki

Dön TSF Parfüm - Perfume

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners