Murderbunnie benim de ilk pipom Şahin Sarıyıldız oldu, içiminin lületaşı pipodan daha keyifli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Fakat ilk etapta pipo sayısını artıramayacak(haftanın her günü için bir pipo alamayacak) piposeverler için dinlendirmeye en azından briar kadar ihtiyaç duymadığı öngörülen lületaşı pipolardan bir tane edinmek lazım derim. Nitekim ilk etapta ben de öyle düşündüm ve iki en fazla üç pipo ile bir dönem idare ederim derken hadise biraz daha genişledi ve daha bugün elime ulaşan Savinelli cep piposu ve yoldaki 3 pipo ile beraber şimdilik 6 pipom olacak

fakat uslanmadım, ebay'de estate birkaç Stanwell, Peterson ve Savinelli takip ediyorum

Tütün konusu hakikaten bambaşka bir derya, çok farklı ve değişik tatlar mevcut ve insan hepsini bir an önce denemek ve tütünlerin aromalarını damağında hissetmek için sabırsızlanıyor.
Benim şimdilik deneyebildiklerim, Holger Danske Honey, Mac Baren Regular, Mac Baren Royal, Mac Baren Cherry, Captain Black Gold, Captain Black Royal(sanıyorum çakmasına denk geldim berbat bir tadı var), Türk Pipo tütünü(hastası oldum), Yayladağ Pipo tütünü ve bu markanın aromalı tüm çeşitlerini(sade, vanilya, çikolata ve karışık orman meyveli) denedim. Daha başlayalı çok olmadı ve çeşitli konularda acemiliğimi daha yeni atıyorum, dolayısıyla ilk zamanlardaki dil ısırması vs. safhasını daha yeni yeni atlayıp tütünlerin aromalarını damağımda hissemeye başladım. Ve ilk etapta içe çekmeden tütün içmenin ne manası olabilir derken, pipo tütününün dumanını içime çektiğimde o aromanın tadını hissedememe düşüncesi beni korkutuyor
Ağız sağlığı çok önemli bu arada, düzenli diş ve ağız temizliği, ve yatmadan mutlaka gargara şart, en azından ben öyle yapıyorum.
Henüz çok ama çok acemiyim, bakalım elimizden-dilimizden ne pipolar ve ne tütünler geçecek

Türk Pipo Kulübüne de üye oldum, oradan da faydalı bilgiler ediniyorum.
Pipoevi diye güzel bir blog var, orayı da elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum.
Haftada iki gün(haftasonları) ve akşamları pipolarıma ve kendime istirahat veriyorum, zaten işyerinde ofiste duruyorlar, evde de kullanmıyorum. Özleyince içim keyfi daha bir guzel oluyor
Kısmet olursa bir gün birer kahve eşliğinde karşılıklı tüttürürüz

Teşekkürler