TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Pipe / Pipo Meraklıları

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Pipe / Pipo Meraklıları

Mesaj mlm » 29 Mar 2013, 17:24

De mi :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj murderbunnie » 29 Mar 2013, 22:36

Pipo dünyasına ben de üç yıl kadar önce çok meraklanıp heveslenmiştim. Normalde sigara içmeyen biriyim, fakat puro, cigar, pipo vs. dumanı ciğere çekilmeyen; aromalı tütününün tadı damakta alınan tütün mamüllerine de meyilim yok değil. Bu şekilde ilk lüle taşı pipo aldım. Filtresi tam bir kabustu ve içimimi mahvetti diyebilirim :) Daha sonra Şahin Pipo'dan beyaz yıldız serisi bir pipo aldım ve 9mm balsa filtrelerle çok iyi oldu, çok da güzel oldu :) Kaliteli yabancı pipolara ayıracak bütçem yoktu açıkçası. Onların içimi nasıl bilmiyorum ama lüle taşı pipodan sonra Şahin Pipo çok iyi gelmişti.

Tütün olayı ise bambaşka bir dünya gerçekten. Şu an elimde kalan;
Borkum Riff - Whiskey, Captain Black - Cherry ve Captain Black - Reg (beyaz olan paket) mevcut. Arada doldurur içerim :)

Verildi mi bilmiyorum ama, http://tobaccoreviews.com/index.cfm bu site tütün incelemesi bakımından oldukça faydalı...
Türkiye'de basına da yansımış , bilindik bir site olan http://www.turkiyepipokulubu.com/pipoforum/
Gunter glieben glauchen globen.
Kullanıcı avatarı
murderbunnie

Mesaj mlm » 29 Mar 2013, 23:52

Murderbunnie benim de ilk pipom Şahin Sarıyıldız oldu, içiminin lületaşı pipodan daha keyifli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Fakat ilk etapta pipo sayısını artıramayacak(haftanın her günü için bir pipo alamayacak) piposeverler için dinlendirmeye en azından briar kadar ihtiyaç duymadığı öngörülen lületaşı pipolardan bir tane edinmek lazım derim. Nitekim ilk etapta ben de öyle düşündüm ve iki en fazla üç pipo ile bir dönem idare ederim derken hadise biraz daha genişledi ve daha bugün elime ulaşan Savinelli cep piposu ve yoldaki 3 pipo ile beraber şimdilik 6 pipom olacak :) fakat uslanmadım, ebay'de estate birkaç Stanwell, Peterson ve Savinelli takip ediyorum :D

Tütün konusu hakikaten bambaşka bir derya, çok farklı ve değişik tatlar mevcut ve insan hepsini bir an önce denemek ve tütünlerin aromalarını damağında hissetmek için sabırsızlanıyor.
Benim şimdilik deneyebildiklerim, Holger Danske Honey, Mac Baren Regular, Mac Baren Royal, Mac Baren Cherry, Captain Black Gold, Captain Black Royal(sanıyorum çakmasına denk geldim berbat bir tadı var), Türk Pipo tütünü(hastası oldum), Yayladağ Pipo tütünü ve bu markanın aromalı tüm çeşitlerini(sade, vanilya, çikolata ve karışık orman meyveli) denedim. Daha başlayalı çok olmadı ve çeşitli konularda acemiliğimi daha yeni atıyorum, dolayısıyla ilk zamanlardaki dil ısırması vs. safhasını daha yeni yeni atlayıp tütünlerin aromalarını damağımda hissemeye başladım. Ve ilk etapta içe çekmeden tütün içmenin ne manası olabilir derken, pipo tütününün dumanını içime çektiğimde o aromanın tadını hissedememe düşüncesi beni korkutuyor :D

Ağız sağlığı çok önemli bu arada, düzenli diş ve ağız temizliği, ve yatmadan mutlaka gargara şart, en azından ben öyle yapıyorum.

Henüz çok ama çok acemiyim, bakalım elimizden-dilimizden ne pipolar ve ne tütünler geçecek :)

Türk Pipo Kulübüne de üye oldum, oradan da faydalı bilgiler ediniyorum.
Pipoevi diye güzel bir blog var, orayı da elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum.

Haftada iki gün(haftasonları) ve akşamları pipolarıma ve kendime istirahat veriyorum, zaten işyerinde ofiste duruyorlar, evde de kullanmıyorum. Özleyince içim keyfi daha bir guzel oluyor :)

Kısmet olursa bir gün birer kahve eşliğinde karşılıklı tüttürürüz :)

Teşekkürler :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 30 Mar 2013, 00:33

muderbunnie işte davşanı olan arkadaş bu.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mlm » 30 Mar 2013, 00:37

Aha davşan da bu :D

Resim

Davşan sayenizde forumun her yerinde :lol:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 30 Mar 2013, 00:48

Hey maşallah, kocaman olmuş Pambık.. :D Yanında sürekli pipo içiyorsun canı çekiyordur heyvanın, arada sırada Pampık'a da ver.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mlm » 30 Mar 2013, 01:09

Semirdi yavrucak :lol:
Eve pipo getirmiyorum adaşım ;)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Re: Ynt: TSF Pipe / Pipo Meraklıları

Mesaj hydrocon » 30 Mar 2013, 01:28

Maşallah kırkbir kere :)
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners