TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Pipe / Pipo Meraklıları

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Pipe / Pipo Meraklıları

Mesaj vmetin » 06 Mar 2013, 02:29

Hiç bulaşma, sigaraya geri başlamanı kolaylaştırır o kadar.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj mlm » 06 Mar 2013, 09:42

Asymptote topla cesaretini adaşım, bu başlığa çok şey katacağından eminim :D
Vmetin; Volkan abi haklı olabilirsin, ama kesinlikle sigaraya tekrar başlamayı düşünmüyorum, bakalım göreceğiz, sağolasın :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj tanermetin » 06 Mar 2013, 10:08

Merhabalar Pipo konusunda çok deneyimli olduğumu söyleyemem zira sadece bir tane pipom var. Onu da sadece haftada bir defa zevk için kullanıyorum. Sigara hiç kullanmadım, ancak naçizane gözlemlediğim pipo ve sigara içiciliğinde bazı temel farklar var. Örneğin sigara gibi ciğerlere çekilmiyor duman ağızda dolaştırılıp burun ve ağızdan veriliyor. Ayrıca pipo üstadları piponun zevkle içilmesi gerektiğini söylerler yani sigaradaki gibi efkarlandım bir tane yakayım olmaz.Bunun yanı sıra pipo içiminin bir ritüeli vardır; doldurulması, yakılması, ateşi ve içimi belli bir bilgiyi gerektiyor, bunlar eksik olduğunda pipodan alınan zevk de azalıyor. Dolayısıyla eğer içmeye kararlıysanız daha önce pipo deneyimi olan birinden yardım almakta fayda var yada internette bir çok video var bunlardan da yararlanabilirsiniz.

Pipo yapımı için kullanılan ve kabul görmüş materyal genelde briar, bizde gül kökü olarak geçen bir ağaç, ki bu ağaç yanmaya oldukça mukavim bunun yanısıra kullan at şeklinde olan mısır koçanından yapılma pipolar da var bunları da deneyebilirsiniz eğer pipo içmek size göre değilse böylece pipo için edeceğiniz masraftan da kurtulmuş olursunuz.

Tütün konusunda bildiğim kadarıyla tekelin tütünleri yasal olarak bulmak mümkün, pipomarket adlı sitede bu tütünün yanı sıra bir çok malzeme başlangıç kiti de satılıyor. Pipo alımı için ebay'e de bakabilirsiniz. İlk etapta aromalı tütünleri pek önermiyorlar ki ben de katılıyorum, bir süre kullandığım borkum riff cherry cavendish adlı tütün hem çok sıcak yanıyordu hem de ısırma tabir edilen harlı yanmadan dolayı oluşan ve ağızda ve dilde hoş olmayan bir etki yaratıyordu. Onun yerine daha doğal ve aromasız olan Amphora full aroma yı tavsiye ederim. Duty free'lerde bulunabiliyor. Eğer yurtdışına çıkan bir tanıdığınız olursa ondan rica edebilirsiniz.

Keyifli içimler
İyi günler dilerim,
Kullanıcı avatarı
tanermetin

Mesaj mlm » 06 Mar 2013, 11:53

Sevgili Tanermetin yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj corelli » 07 Mar 2013, 13:00

Babam içerdi ve hergüne 1 pipo düşecek şekilde 7 tane kullanırdı bir o kadar da kullanmadığı atıl olanlar vardı. Lüle taşından yapılmış olanlarında iyi olduğunu duydum. Emici bir taş oluşundan üst üste 2-3 gün rahatlıkla kullanmaya olanak tanıyormuş. Yurtdışından sipariş verenler vardı. Fakat dikkat etmeniz geren süs için yapılmış olanlarından değil kullanılmak üzere yapılmış olanları almak lazım. Bu arada nasıl içlerine çekmiyorlar (puro içinde geçerli) anlayabilmiş değilim ve içine çekmeyince neden içilir? :P
Kullanıcı avatarı
corelli

Mesaj mlm » 07 Mar 2013, 13:16

İkinci pipom lületaşından olacak yüksek ihtimal, malum Eskişehirliyiz :)

Merak ve ilgi duyduğum herşeyin dibine kadar suyunu çıkarttığım gibi, kafayı taktım ya, kısa zamanda birkaç pipo daha alırım kesin :)
Hatta dün kendimi daha ilk pipom elime ulaşmadan ikincisine bakarken buldum :)

Eski sigara tiryakisi olduğumdan içine çekmeden içme konusunda baya zorlanacağım gibime geliyor, olmadı ufak ufak çekeriz, who cares :D

Babanızın pipoları ile ilgili paylaşımlarınızı beklerim ;)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Re: Ynt: TSF Pipe / Pipo Meraklıları

Mesaj drk » 07 Mar 2013, 20:32

Bütün tütün mamulleri sağlığa zararlıdır, sonu ölüme varabilen çok ciddi hastalıkların başlıca sorumlusu olduğu bilinen bir gerçektir, üstelik bu zarar verme içenle sınırlı kalmaz, kişinin çevresi de etkilenir... Bu yazı uzar gider... Bilinen gerçekler.

En iyisi hiç başlamamaktır.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mlm » 07 Mar 2013, 20:47

Dorukcum teşekkürler, ben yine de bir denemek istiyorum müsadenle :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 28 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners