Here comes RazZ
Cepler elbette sadece ustten

Tamamen Navy Bureau of Aeronautics ( BuAero ) Mil-Spec 7823 (AER), actual real-deal, baya giyilmis, uculmus, icinde muhtelif tatbikatlarda bulunulmus

L. W. Foster Sportswear Co. Inc firmasina ait, zamanin US Navy saglayicilarindan
1941'de M-422A, sonra AN-J3A, daha sonrasinda 55J14 (AER) - ( G-1 ) ve 7823 ile devam eden spec'lerden orijinal bir tane mutlaka edinmek istiyordum. MINT bir 7823'ten daha eskisini zorlamadim simdilik.

Conmar zipper is to die & zip for

MIL-J-7823 (AER), MIL-J-7823A (AER), B ve C (WEP) gercekten mukemmel goatskin derilerle uretilmis ve gercek
mouton kurke sahipler

Keci derisi, bu ceket standardi icin ideal, thin & tough & lightweight

Daha sonraki D Spec ceketler de goatskin olsalar da faux fur kullanimi basliyor. Su anki E Spec ( guncel Navy G-1 Jacket spec

) standardinda ise ceketlerin dayanikliligini artirmak icin cowhide kullanimina tamamen izin veriliyor ayni zamanda faux fur de gercek mouton alternatifi olarak yer aliyor. Istendigi takdirde guncel ordu saglayicilarindan ( Orchard M/C, Gibson & Barnes, ... ) yeni bir G-1 edinmek mumkun; fakat bunlarin 50 sene oncekilerle pek alakasi yok, hem bu sebeplerden hem de iscilik & terzi mahareti acisindan. Bir
recoiling bi-swing back herkesin harci degil
Bu ceketlerin bircok reproduction versiyonlari mevcut ordu haricinde bildigimiz gibi. Spec tutturamadigi icin Navy Jacket Freaks tarafindan itibar gorenleri pek az olsa da ( spec tutturanlar elbette mevcut; ama ayni oranda iyi olmamalarina ragmen oldukca pahalilar ) genel olarak bu Civil G-1 ceketleri asillarindan farkli olarak rahatlik acisindan yandan da cepli.
Duzgun caps alamadim henuz, yazinca yazmaya devam ettim. TSF SE de sart zaten beraber ekleyeyim daha sonra