Arkadaşlar projeye katılım kararı için acele etmeyin lütfen. Şartları ve saati iyi inceleyin. Sonuçta fiyatlandırma ve uygulanan sistemin çok özel olduğunun farkındayım. Zaten bunun için uğraştık. Aylar önce açtığım konuda bunun mümkün olduğunu hatta lüks ve bilinir markalar ile olabileceğini yazmıştım. Forumun popülaritesi, ziyaretçi sayısı, düzeni, imza attığı organizasyonları ve üye profili kalitesinin bunda etkisi büyük.
Ama sonuç olarak fiyat tek kriter olarak alınmaz. Diğer sistem konusunun son kısımlarında yazdığım rica ve uyarıyı dikkate alın. Şu etapta bütçesi uygun olmayan ve bu fiyat seviyelerinde bir saat almayı planlamayan kişilerin böyle bir projeye katılmasının mantığı olmaz. Bu projeyi rol model olarak görüyoruz. Bu daha sınırlı sayıda kullanıcının katılacağı lüks saatçilik sınıfa giren bir markanın projesi. Herkese hitap etmesi elbette mümkün değil. Bana şu an uygun olmadığı halde bu projeye katılmayı çok istediğini söyleyerek özel mesaj atan bir çok kişi oldu. Hepsine aynı şeyi söyledim; hayır katılmayacaksınız diye. Hatta yasak size, isteseniz de kabul etmiyoruz böyle bir şey duymamış olayım dedim. Kimisine manyak mısın aklını başına topla dahi dedim

Olaya farklı yönden de bakmak lazım. Bazı kişiler ise giriş seviyesi bir ürünün projesine katılmayı tercih etmeyeceklerdir. Bu nedenle herkese hitap edebilmesi için bu konuyu araştırırken ilk düşüncemiz giriş/orta sınıf markaların ürünleri idi. Fakat bu ürünlerde teklif edilen absürd denebilecek 300-500 adet garantisi ve ekstra özel üretim maliyet rakamları nedeni ile açıkçası vasat bir markanın özel üretim ürünü ile yola devam etmek hiç kimse için avantaj olmayacaktı. Ülkemizde senede 25-30 tane güçlükle satılan bayilerde vitrinlerde dahi tek tük duran standart bir dalgıç saatine listeler üzerinden % 25-30 ekstra farkla 4.000 - 5.000 TL gibi rakamlarla özel üretim teklifi gelince direkt uzaklaştık. Bu sadece bir örnek, benzeri başka marka ve modeller gene oldu. Buradaki üyeleri yolunacak kaz gibi gören firmalar ile ortak proje yapmayı kendi prensiplerimize göre etik bulmuyoruz. Zaten hemen hemen tüm firmalara dört senedir maddi manevi emek ve vakit harcayarak bedelsiz olarak tanıtım sağlayarak sektöre büyük katkıda bulunuyoruz. Kısacası kendileri kaybetmiş oluyor.
Sonuçta TSF'nin sektöre yaptığı katkılara değer vermeyen, tanıtım ve reklam gücünü algılayamayan ve buna uygun yaklaşımda bulunmayan anti-profesyonel kurum ve markalar ile böyle bir işe girilmez. Biz geleceği görerek ve düşünerek hareket ederken günlük düşünen firmaların bizimle proje yapma şansı bulunmuyor. Elbette bizlere katılımcılar için avantaj olacak çok iyi hatta şu anki projeden dahi iyi teklifler ile gelenler de oldu. Kimisinde ürünü beğenmedik, kimisinde ise markalar ülkemizde resmi olarak faaliyette bulunmayan markalardı. Bu araştırmalar içindeyken karşımıza bu tarz özel bir markanın çokta beğendiğimiz bir modeli çıkınca şartlardada maksimum esneklik sağlayan vizyon sahibi firma bulunca kararımızı bu yönde verdik. Ben kendi adıma sonuçtan oldukça memnunum, iyi ki hemen karar vermemişim diye düşünüyorum. Umarım en güzel şekilde de projeyi tamamlarız.
Üst üste sürekli proje yapılmasının zaten bir mantığı yok sürekli üyeler saat alsın diye bir yaklaşım olamaz. Elbette tekrar mantıklı ve değecek bir ürün bulursak farklı sınıfta yer alan bir marka ile de proje saati yapmayı düşünebiliriz ama bu hemen olmayacaktır. Bu site halen amatör denilebilecek fakat bir çok profesyonel firmadan daha profesyonel şekilde idare edilen bir yer bana göre fakat bu gibi projelerde iş gücü ve zaman gerekli bir çok şeyle uğraşılması gerekiyor. O sebeple aynı anda çeşitli projeleri yapmamız kolay değil. Hem katılım bölünür hemde projelere hakim olma gücümüz azalır. Neticede bir işi gereği ile düzgün şekilde yapamadıktan sonra hiç yapmamak daha doğru olur.