TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Arabalar覺m覺z / TSF yeleri Neye Biniyor ?

Genel Otomotiv Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Arabalar覺m覺z / TSF yeleri Neye Biniyor ?

Mesaj Levcho » 01 Oca 2013, 20:27

fbolukbas yazd覺:
vmetin yazd覺:Yeni modeller 繹yle galiba;

San覺r覺m ger癟ek bu.. Yeni ara癟lar g繹rsel olarak gelitiriliyor, kalite y羹ksekmi hissi daha ucuz malzeme ve icilikle verilmeye
癟al覺覺l覺yor sanki.. Her yeni kasa 癟覺kt覺覺nda, "eski kasa daha kaliteliydi" denmesi bundan olsa gerek.
Ben toyota'dan jettaya ge癟tim ge癟en sene. Kalite demeyim de, dayan覺kl覺l覺覺n toyota kadar olmayaca覺 hissine kap覺l覺yorum s羹rekli.
S覺rf jettaya 繹zel demiyorum 癟ok yak覺n(golf ve passat sahibi) arkadalar覺m da 50 ve 70 bin lerdeki ara癟lar覺nda pahal覺 ve s覺k sorunlar yaad覺lar. Ki ben 2001 toyotay覺 55 bin de iken al覺p 115 binde satt覺m, bir defa oksijen sens繹r羹 bozuldu. ( o da bosch markayd覺).
irket dizel focuslar覺yla bir defa Kayseri, bir defa Istanbula gittim, ikisinde de turbo'lar yolda cozuttu, turbo desteksiz gittim geldim.
Ara癟lar 250bin lerdeydi. S羹rekli bu ar覺zay覺 yap覺yorlard覺. Bunlardan 癟ok daha eski 99 model irket benzinli corollas覺 400 binde t覺k覺r t覺k覺r 癟al覺覺yor. Focuslar覺 deitirip jetta dizel ald覺lar imdi ama, ben filo arac覺 i癟in narin olduklar覺n覺 d羹羹n羹yorum.. Yani uzun km'ler hala Toyota bana daha iyi gibi geliyor. Somut biey deil, tamamen eski deneyimlerimle konutum.

Ka癟 model toyota'ya sahiptiniz ve modeli neydi acaba? Ben Jettaya 癟ok bak覺yorum bu g羹nlerde.
2-3 konu yukar覺da paylat覺覺m videoyu her izledik癟e, wv'ye da 癟ok s覺cak bak覺yorum.
irkette V6-3000cc Touareg kulland覺m 癟ok uzun s羹re. Bir defa motoru deiti garantiden (hp y羹kseltmek i癟in tuning yap覺lm覺t覺),
bunun d覺覺nda ara癟 癟ok g羹venli ve rahatt覺. Tabii, Jetta'da ayn覺 konforu bulmak imkans覺z, ancak yine de alman ara癟lar覺n覺n daha kaliteli oldu覺n覺z d羹羹n羹yorm. 襤lk arac覺m olan Seat Cordoba bile, daha 癟ok g羹ven veriyordu bana san覺r覺m.

Bizim iyerinde de 3 y覺l 繹nce dizel Opel Astralar vard覺, onlara da fena araba deil. Ancak u anda bizde de Ford focus var, evet, onlar da olduk癟a kaba. zellik olmas覺na, baz覺 konularda corolla'dan daha 繹zellikliler, ancak yine de alman derim, baka bir ey demem.
--------
Seiko SNDA43P1 / Citizen BL8097-52E / Seiko 5
Kullan覺c覺 avatar覺
Levcho

Ya: 53
Kay覺t: 15 Mar 2012, 22:18

Mesaj vmetin » 01 Oca 2013, 21:52

Levcho, sendeki corolla videodaki gibi mi? Bagaj kapa覺 balant覺lar覺 filan.
Kullan覺c覺 avatar覺
vmetin

Ya: 90
Kay覺t: 13 Ara 2011, 17:37

Mesaj Levcho » 02 Oca 2013, 12:51

vmetin yazd覺:Levcho, sendeki corolla videodaki gibi mi? Bagaj kapa覺 balant覺lar覺 filan.

Evet dostum, aynen 繹yle. C覺vatalar s覺r覺t覺yor, bagaj kapa覺 d繹emesi de aynen, boluk mevcut ve malzemesi de basit paketleme malzemesidir.
Bagaj kapa覺nda yay ve hidrolik olmamas覺 癟ok k繹t羹. Kapa覺 ans覺z覺n elinizle yukar覺ya iter ve tutmazsan覺z, geriye h覺zl覺ca kalk覺p esniyor.
Zaten 癟ok basit bir yap覺da ve aynen videodaki gibi g羹vensiz.
Ald覺覺m araba, 2009 y覺l覺 sonunda TV indirimli hali (kampanya vard覺) 43.000TL.
u anda Corolla Dizel 1.4 D-4D Comfort Extra M/M fiyat覺 61,100 TL. Ve hala yar覺 otomatik yani, tam otomatik dizel hala toyota'da yok ne yaz覺k ki. Tam otomatik benzinli modeli de 4 vites. Devir art覺k nerdeyse 8 vitese gidiyor, toyota hala 4 vitesli otomatik ara癟 羹retiyor.
Ayn覺 paraya, Jetta 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Trendline al覺n覺r.
Hatta, ayn覺 paraya otomatik vites benzinli Quasqua ve ya biraz 羹st羹ne katarak Tiguan al覺n覺r.
--------
Seiko SNDA43P1 / Citizen BL8097-52E / Seiko 5
Kullan覺c覺 avatar覺
Levcho

Ya: 53
Kay覺t: 15 Mar 2012, 22:18

Mesaj fbolukbas » 02 Oca 2013, 14:44

Levcho bundan 繹nceki arac覺m 2001 model corolla terra 1.4 vvti manuel benzinli idi. Tipi ve donan覺m覺 iddial覺 bir araba deildi ama ben malzeme kalitesinden, motor azuman uyumluluundan mekanik ve s羹spansiyon sistemi yumuakl覺覺ndan ve sorunsuzluundan 癟ok memnundum.
Jettaya ge癟tikten sonra biraz bocalad覺m. Genel de sebeplerim, sert plastiin fazlaca kullan覺lmas覺 (d羹羹nelin aksine sadece jetta da deil, golf te de durum b繹yle) sert s羹spansiyonu (konfor gidiyor g羹venlik geliyor tabi bu durumda) arac覺n boyu uzun baya toyotaya g繹re, 繹zellikle yan g繹r羹 y羹ksek kap覺/k羹癟羹k cam'lardan dolay覺 daha az.
Jettada da yukarda yazd覺覺n benzer ucuzlatma etkileri g繹r羹l羹yor. Ger癟i al覺t覺m art覺k imdi daha severek kullan覺yorum. zellikle de 1 ay kadar 繹nce sol arka kap覺ma 癟arpt覺lar, servis s羹resince sigorta irketi bir hafta focus tahsis etti. Focus'tan sonra daha da bir sevdim :) (Focus un k繹t羹 bir ara癟 olmas覺ndan deil y覺prat覺lm覺 olmas覺n覺n pay覺 癟ok)
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

Mesaj mlm » 02 Oca 2013, 15:37

Fbolukbas abi ite bunu demeyecektin.

Resim

Focus'cular toplan覺n :lol:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

Mesaj fsinan » 02 Oca 2013, 16:10

Levcho yazd覺:
vmetin yazd覺:Levcho, sendeki corolla videodaki gibi mi? Bagaj kapa覺 balant覺lar覺 filan.

Evet dostum, aynen 繹yle. C覺vatalar s覺r覺t覺yor, bagaj kapa覺 d繹emesi de aynen, boluk mevcut ve malzemesi de basit paketleme malzemesidir.
Bagaj kapa覺nda yay ve hidrolik olmamas覺 癟ok k繹t羹. Kapa覺 ans覺z覺n elinizle yukar覺ya iter ve tutmazsan覺z, geriye h覺zl覺ca kalk覺p esniyor.
Zaten 癟ok basit bir yap覺da ve aynen videodaki gibi g羹vensiz.
Ald覺覺m araba, 2009 y覺l覺 sonunda TV indirimli hali (kampanya vard覺) 43.000TL.
u anda Corolla Dizel 1.4 D-4D Comfort Extra M/M fiyat覺 61,100 TL. Ve hala yar覺 otomatik yani, tam otomatik dizel hala toyota'da yok ne yaz覺k ki. Tam otomatik benzinli modeli de 4 vites. Devir art覺k nerdeyse 8 vitese gidiyor, toyota hala 4 vitesli otomatik ara癟 羹retiyor.
Ayn覺 paraya, Jetta 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Trendline al覺n覺r.
Hatta, ayn覺 paraya otomatik vites benzinli Quasqua ve ya biraz 羹st羹ne katarak Tiguan al覺n覺r.

Japonlar 癟ok tutucu davran覺yor. Bir sebebi de mantalite farkl覺l覺覺ndan kaynaklan覺yor. Japon problemsizlik temelinde 羹retim yap覺yor. VW gibi DSG 5-15K sonra silkeleme yaps覺n diye deil.

Ama mesela motor teknolojisinde de geride kald覺lar. Atmosferikde 覺srarl覺lar. Yine ayn覺 sorunsuz araba 羹retme mant覺覺.

Ama Japonya k覺tas覺 d覺覺nda 繹zellikle Avrupa'da benzin 癟ok pahal覺, global davranmal覺lar.

Mazda kullan覺rken yaam覺t覺m, araban覺n bir癟ok yerinde asl覺nda Amerika i癟in 羹retildiini g繹steren doneler vard覺. Kitap癟覺klar vs 癟覺km覺t覺 torpidodan baz覺 arabalarda. Radyosu 0.2Mhz geniliinde 101 kanal destekliyen modeller oldu, bizim gibi deildi. Sonradan ayar edildi.

Japonlar Kuzey Amerika k覺tas覺n覺, Avustralya'y覺 ve in'i umursuyor ama kimse Avrupa'y覺 umursad覺klar覺n覺 s繹ylemesin. Avrupa'da kurduklar覺 dizayn b羹rolar覺 falan hikaye. Koreliler kadar Avrupal覺 olamad覺lar. Olamayacaklar. Honda 襤ngiltere'deki fabrikas覺n覺 iyice k羹癟羹ltt羹. Bir de u var, adam ne yapsa Avrupa'da VW'in, Opel'in yerine ge癟emiyor. Avrupal覺 sorunsuzluk mant覺覺 ile bizim gibi 癟irkinmi 癟irkin arabalar覺 alm覺yor. Daha duygusal. Sedan pazar覺 da zay覺f, ne yaps覺n Japon Avrupa'da. T羹rkiye var, Rusya var, zaten biz de ne verirsen yiyoruz. :lol:
"Money has no owners, has spenders". -Omar嚜
Kullan覺c覺 avatar覺
fsinan

Ya: 50
Kay覺t: 11 Mar 2010, 17:35

Mesaj fbolukbas » 02 Oca 2013, 16:26

mlm yazd覺:Fbolukbas abi ite bunu demeyecektin.
Resim

Focus'cular toplan覺n :lol:

:) Eywah eyvah Mlm zaten bu aralar ba覺ma gelecek var, s覺fr bu sebeple durumu kurtaray覺m diye unu da eklemitim. :)

fbolukbas yazd覺: (Focus un k繹t羹 bir ara癟 olmas覺ndan deil y覺prat覺lm覺 olmas覺n覺n pay覺 癟ok)
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Mesaj fbolukbas » 02 Oca 2013, 16:52

fsinan yazd覺:Japonlar 癟ok tutucu davran覺yor. Bir sebebi de mantalite farkl覺l覺覺ndan kaynaklan覺yor. Japon problemsizlik temelinde 羹retim yap覺yor. VW gibi DSG 5-15K sonra silkeleme yaps覺n diye deil. Ama mesela motor teknolojisinde de geride kald覺lar. Atmosferikde 覺srarl覺lar. Yine ayn覺 sorunsuz araba 羹retme mant覺覺.

Evet japonlarda bu mant覺k var ve asl覺nda ie de yar覺yor. Mesela jetta da torpido kapa覺 hidrolik, 癟ok 覺k oluyor a癟覺l覺rken, yenilerini bilmiyorum eski toyotam da k羹ld羹r diye 癟a覺l覺yordu. 3 sene sonra hidrolik olan bozulur, toyotan覺n bozulmaz, 癟羹nki bozulacak bieyi yok :)
Bagaj kapa覺 da ayn覺 Jetta da kontrol羹 iten hidrolik amortis繹r ve yayl覺 bir mekanizma var, uzaktan kumandayla da a癟覺l覺yor kapak.
Ama 8-10 kere a癟覺ld覺, daha a癟覺lm覺yor kendi kendine :) zaten 癟ok uzun 繹m羹rl羹 olmayca覺 belliydi.
Turbo konusu da ayn覺, capon yapmad覺覺na g繹re vard覺r bir bildii :) Ben de korkuyorum turbo bozulma hikayelerini duyduk癟a.

Mlm toyotaya m覺 giydirdim vw ye mi giydirdim ben de bilmiyorum ama u ay覺'y覺 tekrar ie kar覺t覺rmay覺n l羹tfen :)
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

ncekiSonraki

D繹n TSF Otomotiv & Motorsporlar覺 - Automotive & Motorsports

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 0 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners