TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Mesaj fsinan » 24 Ara 2012, 10:02

Tatlıya bağladıııık...Ne güzel.

Ben çok okumayı seven ve ilgilendiğim konuda sürekli okuyan bir adam olarak tüm materyalleri vs okumama rağmen Omega, Coax, Rolex, Submariner vs konusunda kendimi cahil hissediyorum. Kimseye laf edecek durumum yok. Kıyaslama yazıları çok hoşuma gidiyor, Kendim de çok basit seviyede kullandığım saatler hakkında yorumlarda bulunuyorum nacizane. Kıyaslansın kıyaslanmasına tabii de, neyi kıyaslıyoruz ona bakmak lazım. Model bazında kıyaslarsın

Hadi kıyaslayalım mesela;

Submariner ile SM 300m'in bileziğini, tokasını, mekanizmasını, kasasını, bezelini, anti-reflesini, crown'ını, arka kapağını kıyasla babam kıyasla, harika olur. Ama teknik kıyaslama olsun. Bayılırım okumaya.

"Coax'ı çıkar Omega'nın nesi kalır, Rolex öyle mi?" demek her yerde "Bir Alex değil" esprisini yapmak gibi.

Forumca bir sloganımız olsun ana sayfaya koyalım, giren okusun anlasın atmosferi "Bir Rolex değil..." :super:
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj vincefb » 24 Ara 2012, 10:22

Thevenin yazdı:Sök panpa kol dugmesi yapayim :D

:D
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj serdarfb » 24 Ara 2012, 10:31

fsinan yazdı:Tatlıya bağladıııık...Ne güzel.

Ben çok okumayı seven ve ilgilendiğim konuda sürekli okuyan bir adam olarak tüm materyalleri vs okumama rağmen Omega, Coax, Rolex, Submariner vs konusunda kendimi cahil hissediyorum. Kimseye laf edecek durumum yok. Kıyaslama yazıları çok hoşuma gidiyor, Kendim de çok basit seviyede kullandığım saatler hakkında yorumlarda bulunuyorum nacizane. Kıyaslansın kıyaslanmasına tabii de, neyi kıyaslıyoruz ona bakmak lazım. Model bazında kıyaslarsın

Hadi kıyaslayalım mesela;

Submariner ile SM 300m'in bileziğini, tokasını, mekanizmasını, kasasını, bezelini, anti-reflesini, crown'ını, arka kapağını kıyasla babam kıyasla, harika olur. Ama teknik kıyaslama olsun. Bayılırım okumaya.

"Coax'ı çıkar Omega'nın nesi kalır, Rolex öyle mi?" demek her yerde "Bir Alex değil" esprisini yapmak gibi.

Forumca bir sloganımız olsun ana sayfaya koyalım, giren okusun anlasın atmosferi "Bir Rolex değil..." :super:

Slogan değilde bence forum olarak toplanıp sana doğumgününde bir Rolex hediye edelim bitsin bu ızdırap ya. :)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj asymptote » 24 Ara 2012, 10:43

Rolex'in ne işi var bu başlıkta. clk başkan olsa buna izin vermezdi.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj serdarfb » 24 Ara 2012, 10:47

Tamam Patek alalım. :)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj asymptote » 24 Ara 2012, 10:54

Patek'i bana alın Serdar amca, fsinan pekala Omegası ile mutlu olabilir.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj serdarfb » 24 Ara 2012, 10:56

Ben insanlar mutlu olsun istiyorum. :) :)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj asymptote » 24 Ara 2012, 11:04

Küçük şeylerle de mutlu olmasını bilmeliyiz abi, büyüdükçe hep daha fazlasını istiyoruz.. ;)
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners